Nummerupplysningen.se

  • Nummerupplysningen Ou
  • Org nr: 11550212
  • Adress: Tatari 30
  • Postadr: 101 16 TALLINN
  • Telefon: 010-1010100
  • Faxnr: Uppgift saknas
  • Bankgiro: 135-7680, 151-7424, 117-3954

Översikt

OBS! Betalningshanteringen har överlåtits till Nord Faktura AB med bankgironummer 135-7680.

Känner du dig vilseledd av det här företaget? Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här.

Dom från Södertörns Tingsrätt 2013-10-04

I domen från Södertörns tingsrätt 2013-10-04 har tingsrätten fastställt att Nummerupplysningen OÜ inte har rätt till betalning.
Domstolen påpekar att: ” Talongen har därför till sin utformning varit vilseledande eftersom den indicerar och ger undertecknaren föreställningen att det endast rör sig om en korrigering av uppgifter när så inte är fallet..”

Se mål FT 6154-13

Beslut från Sthlms Tingsrätt 2013-04-29

I ett protokoll från Stockholms tingsrätt 2013-04-22 har tingsrätten fastställt i ett beslut att Nummerupplysningen OÜ inte har rätt till betalning. Skälet är att talongen är utformad på ett sätt som är ägnat att vilseleda mottagaren. Den som skrev under talongen trodde det var fråga om en ändringsanmälan från Eniro. Misstaget styrks också av att han omedelbart bestred betalningsskyldighet.

Se mål K2416-12 Stockholms Tingsrätt Avd 2

Kopia på blankett

Klicka på blanketterna för att se en större version.

Nummerupplysningen.se      Nummerupplysningen.se

Kopia på påminnelse

Klicka på bilden för att se en större version.

Nummerupplysningen.se, påminnelse

Mer information om Nummerupplysningen.se 2013-12-18

Företaget skickar nu ut en påminnelse där de hänvisar till att man ska logga in för att betala. Se kopia ovan.Kommentarer

<p>Sökte och fann adresser på RatsIT bg 135-7680 Nord Faktura AB Box 7302 10390 Stockholm Huvudmän samma som för bolagsupplysningen.se, Svenska Servicecentralen AB&nbsp; och Aktieboken 7930 AB Ingrid Ilsjan och Sofie Yvette Boman Kanske postgången fungerar till deras folkbokföringsadresser även om de säkerligen inte bor där. Ingrid Ilsjan, Sockenvägen 399 Sofie Boman Åshöjdsvägen 23 lgh 1001, 15530 Nykvarn mobil 070-2099174 samt 0736334443</p>

Åse | Postad: 2015-03-03 | Anmäld

Ännu en som de lurat att signera ändring och "uppdatera" databasen och sedan fått en faktura på 4845,- Jag försökte bestrida till deras mail info@bolagsregisreringen.se som detta bedrägeri avsåg men det studsade. Behöver en adress jag kan skicka bestridan till. Någon som vet. BG var 135-768+ i mitt fall

Åse | Postad: 2015-03-02 | Anmäl kommentar

Höll på med detta blufföretag I september 2014 och bestred varje faktura och efter förseningsfaktura skrev jag ett mail till Ingrid Nordeby och till chefen Daniel Wikström och efter detta upphörde blufförsöken.
Som någon påpekade så gör polisen inget och det beror på att det inte begåtts något bedrägeri så länge man inte betalat bara ett försök till bedrägeri.
Fool me once shame on me, fool me twice shame on you.

Inge | Postad: 2015-02-06 | Anmäl kommentar

Tillhör även dem som blev lurade. Sände över samtliga handlingar till polisen samt domar från likvärdiga händelser. Domarna hade avfärdat Nummerupplysningens begäran och gick på de anklagandes berättelser. Blev väldigt besviken på den polis som handlade fallet. Denne gick till ett "fulldukat bord" men lade ned ärendet med "brott ej styrkt". Nu väntar jag bara på att nummerupplysningen.se skall lämna in en stämning om de törs.

Arne Ohlsson | Postad: 2014-12-26 | Anmäl kommentar

Gör som jag just gjorde. Tipsa Uppdrag Gransking. Kommer detta upp i TV kommer politiker, polis och domstolar att reagera de ställs till svar för deras passivitet i frågan.

kämpa emot | Postad: 2014-10-15 | Anmäl kommentar

Vill bara tala om att jag för några månader sedan fick ett sång här utskick och det är som sagt VÄLDIGT likt Eniro- utskicket, och det är förståss meningen. Men, jag läste hela texten och det står faktiskt att kostnaden för att medverka i nummerupplysningen.se är 5895/år.

Det är ett sätt för bluffbolaget att friskriva sig. Men man behöver inte bli bluffad bara man läser ALLT! som står textat. Det gjorde jag! Spelar ingen roll - jag hade kastat det iallafall.

Jag tycker problemet med Estländska bluffbolag börjar bli så stort att det kunde tas upp på regeringsnivå med Estland. Myndigheterna där måste få klart för sig att de måste arbeta mer aktivt ihop med Sverige för att så mycket som möjligt komma åt bolagen.

En bra sak är iallafall att man kan knappast tänka sig att nån företagare skulle bli utlämnad från Sverige till Estland - kräver arresteringsorder! - för att stå inför rätta där. Så bara stå på er. Bestrid, bestrid, ta kopia, betala ALDRIG, aldrig någonsin!

Sven G | Postad: 2014-09-30 | Anmäl kommentar

Är det inte tillräckligt många som blivit lurade av dessa för att polisen snart skall ingripa?
Spåra och spärra kontonummerna de använder se till att gillra en fälla och få dit dem?

Inge | Postad: 2014-09-04 | Anmäl kommentar

Hej Mattias,
Om du behöver råd hur du ska agera kan du kontakta Svensk Handel Varningslistan per telefon.

Svensk Handel Varningslistan | Postad: 2014-08-11 | Anmäl kommentar

Hjälp! Jag blev lurad av dessa bluffmakare sommaren 2012.då betalade jag fakturan. 2013 betalade jag den också då jag var rädd för påföljder. Nu sitter jag här ovh nästan väntar på nästa. Jag vill absolut inte ha med dom att göra. Har jag bekräftat avtal då jag betalat. Ska jag säga upp? Eller blir det då ett bekräftande i sig?

Mattias Jonsson | Postad: 2014-07-20 | Anmäl kommentar

Jag har dess värre också blivit lurad av det senaste dokumentet ovan som de skickar ut. De har skickat ut en "kopia" med en lång finstilt text tillsammans med min underskrift. Den finstilta texten fanns definitivt inte där när jag skrev på. Jag har bestridit fakturan enligt alla fina tips och fått samma svar som många andra nedan. Jag hänvisade till dom i Södertörns tingsrätt, varpå de hotar med att jag måste betala för två år och hänvisar i sin tur till rättegångar som de säger sig ha vunnit. Jag tänker inte ha någon korrespondens med dem alls, bara bestrida tills jag får rätt. Hade önskat en annan start på semestern, men jag tänker inte låta dem förstöra något. Stå på er allihop!

C | Postad: 2014-07-04 | Anmäl kommentar

Varning! Nu är de i farten med att skicka ut erbjudande till företag.
Om man accepterar och fyller i formuläret binder man sig att betala 5895 kr /år
Skriv absolut inte under. Utan kasta detta med en gång till pappersåtervinningen

AC | Postad: 2014-06-05 | Anmäl kommentar

Jag glömde att skriva att ni ska absolut inte säga upp avtalet! För då godkänner ni ju att ni har ingått ett avtal. Ni måste stå fast vid att ni aldrig har ingått ett avtal!! Och att ni vägrar betala, bestrider alla fakturor och påminnelser.

jw | Postad: 2014-05-24 | Anmäl kommentar

Hej jag har skrivit här innan. Jag och min sambo har bestridit alla fakturor hela tiden trots olika hot från företaget som dyra rättigdomskostnader, extra betalningar vid förseningar, och mycket otrevligt språk i mailen. Men jag kan nu meddela att det nu snart har gått ett halvt år sedan sista påminnelsen och vi anser att företaget har gett upp!! Stå på er. Var noga och bestrid enligt Svenska regler. Jag gjorde så att jag tog reda på allt om företaget, alla domar. Jag har till och med ringt till drabbade som har förlorat i tingsrätten för det säger ju nummerupplysningen.se att det finns personer som har förlorat mot dom Men det stämmer inte. Det har handlat om att personen i slutändan har gett med sig. Så egentligen har aldrig nummerupplysning.se vunnit något mål. Stå på er för tusan. Bestrid alla fakturor, alla påminnelser. Och hotar dom på mail så svarar du bara att du står fast vid din bestridan och att ni ses då i tingsrätten. Lycka till! Kämpa på!

jw | Postad: 2014-05-24 | Anmäl kommentar

Bestrid o ignorera sedan dom. Starta ingen konversation varken via telefon eller mail. Då får dom chans att hota o skrämmas. Överlämna jobbet till de som utreder ekobrott o bedrägerier, dom känner mycke väl till detta.

Helena | Postad: 2014-05-13 | Anmäl kommentar

Har förföljts av detta företag sedan oktober. Har bestridit varenda faktura, men det funkade bra först när jag skannade in fakturorna och hänvisade till domen i Södertörns tingsrätt. (se ovan) Har inte betalt ett öre till någon i detta sammanhang. Har inte hört av dem på två månader nu, men förstår ju att de fortfarande bråkar. Betala inte! De har förlorat i rätten!

Bengt H | Postad: 2014-04-30 | Anmäl kommentar

Kontaktades idag av nummerupplysningen.se och de körde med den klassiska metoden "vi ska bara kontrollera vissa uppgifter så att de är samma som förra året". Försäljaren i andra änden var synnerligen ettrig och vi får se om det dyker upp en faktura i alla fall, trots att jag konsekvent tackade nej till alla

Obs: De gör research först och kollar på er hemsida för att ta reda på personnamn. Sedan hävdar de att någon har kontaktat nummerupplysningen.se för att få ut dessas e-postadresser och tycker att ni ska lägga upp dem via deras hemsida.

Dessutom hävdar de att de är "Företagsupplysningen, alltså det är hit man ringer om man vill ha reda på något företags nummer".

Ola | Postad: 2014-04-29 | Anmäl kommentar

Vad jag inte var medveten om var att ha godkänt ett avtal om 24 månader. Jag betalade förra årets faktura. Nu blir jag osäker på efter att ha läst inlägg nedan (utom ett) att vi är några som betalt och vad innebär då detta? Något negativt för min del? Eller ska man bara neka och vägra. Skicka en polisanmälan! De verkar ju inte kunna dra detta till rätten och vinna, om inte detta med att man betalt EN faktura innebär något negativt för egen del. Har fått en e-post med bekräftelse om uppsägning. Den är sparad.
Min fundering är att betala en "uppgörelseavgift" på ca 1500 kr eller haka på någon som tänker skickat anmälan via advokat? Om så är fallet betalar jag gärna 1 500 kr för advokat hjälp, och ge dem en riktigt spark i ##. Nåt bra tips…råd någon?

Claes | Postad: 2014-04-16 | Anmäld

Hej olycksbröder o systrar ! Jag gick på samma blåsning som er . Jag bestred fakturan och polisanmälde också ( fast det lades ner ). Lämnade över ärendet till en advokat som fick föra min talan . Jag blir så förb så jag fixar inte att sköta det själv . Efter att han kontaktat dom för c:a 6 mån sen har det varit lugnt , inga fler påminnelser . kostade c:a 1500 kr . Hoppas att det stannar vid det . Känns som jag hellre betalar honom än bedragarna . Stå på er ni också !

Anonym | Postad: 2014-04-09 | Anmäl kommentar

Har nu suttit och läst nästan alla inlägg om nummeruplysningne.se. I mars förra året gjorde jag samma misstag. Trodde bara att det var en ändring av namn eller tel. nummer. Sen när fakturan kom, då såg jag vad det kostade. Vad förbannad jag blev. Jag och min man tittar väldigt noga på sådana här erbjudanden, men gick på det ändå.
Jag har betalt den första fakturan och har nu fått den andra. Så jag vet inte om jag skall göra som Ni andra och inte betala. Det står på baksidan av detta spygröna papper att man kan säga upp avtalet 90 dagar före avtalet går ut. Men man vet ju inte om det funkar.
Som Ni säger en del alla nummer och namn är ju gratis på datorn.
Jag känner mig så dum att jag kunde gå på detta. jag skall börja med att polisanmäla händelsen fast det är ett år sedan. Bättre sent än aldrig.

Gunilla | Postad: 2014-04-05 | Anmäl kommentar

Kämpa på alla som drabbats av dessa.
Har själv blivit drabbat och bistridigt alla fakturor. Kommer fortsätta med det
och blir upprörd av alla hot mail från dem. Behärskar alla mina svar men skulle hemskt gärna vilja prata med dem öga mot öga som en riktig man.
Skulle det gå så långt som man kan förfara så kommer jag inte gå ensam vidare. Ett besök på ett eller annat sätt till dem lär ske och vi tillsammans går vidare på ett eller annat sätt till nästa distans. Hatar hot och det kan få mig verkligen att gå i taket....
På ren svenska.... Era fega jävlar att hota vanliga människor, måtte ni får dra er tillbaka med svansen mellan era ben. Hot för hemma på andra ställen och inte i detta sammanhang.

Mattias | Postad: 2014-03-15 | Anmäl kommentar

Vårt började våren 2013. Vi har polisanmält, bestridit alla fakturor och alla påminnelser trots hot och spydiga kommentarer från företaget. Nu har vi inte hört från dom sedan i juli 2013!!! Kämpa på dom ger sig till slut särskillt efter den senaste domen!!! /Jennie

jennie | Postad: 2014-03-14 | Anmäl kommentar

Hej alla!

Vad skönt att veta att man inte är ensam i båten i alla fall.

I mitt fall har nummerupplysningen.se skickat två olika fakturor. Den ursprungliga följt av ett antal påminnelser samt en ny, med annat fakturanummer, på en förseningsavgift på 450 kr. Någon annan som råkat ut för det?

//Åsa

Åsa | Postad: 2014-03-10 | Anmäl kommentar

Jag vill bara meddela alla oroliga. Efter att ha bestridit och polisanmält och bestridit igen har företaget gett upp. Jag har inte hört av dem sedan i juni.

Kristina | Postad: 2014-02-25 | Anmäl kommentar

Gå ihop med oss! Nu sätter vi ned foten - våra svenska småföretagare ska inte behöva det här också!
Vårt företag har bestridit fakturor vi fått med skälet att blanketten är vilseledande. Detta har skapat så mycket problem för många små företagare och vi vill bistå till att fler blir varse detta lurendrejeri. Vi vill därför gå samman med flera som råkat ut för detta. Vi är nu 10 st. Om du har fått en faktura och vill ta detta till Tingsrätten tillsammans med oss så kontakta mig. Vi har anlitat advokat för ärendet. NVK Sweden AB: nina@nvk-sweden.com

Nina von Krusenstierna, NVK Sweden AB | Postad: 2014-02-21 | Anmäl kommentar

Efter åtskilliga mailkonversationer och bestridanden av fakturan så är ärendet också polisanmält. Fick ny senast ett mail där jag skulle komma att krävas på 7134kr x 2 om jag intebetalade in 7 134kr som var ursprungsfakturan.
Uppmanar alla att inte betala, fick även detta bekräftat när jag var inne hos polisen igår och frågade vad gör man när detta aldrig tar slut.
Deras uppmaning var; betala inget, spara all konversation.

Rolf | Postad: 2014-02-20 | Anmäl kommentar

Nu tror de att jag skall betala 1490:- för deras administrativa kostnader istället för den ursprungliga fakturan.
Jag hälsade att de kunde betala 3900:- för mina administrativa kostnader så får vi se vad de säger om det. Jag funderar på att skicka en bluff-faktura till dem. Idioterna kanske betalar!!!

Stå på er allihopa!

Petra | Postad: 2014-02-18 | Anmäl kommentar

Haft en längre dust med "marita" på telefon idag, de vidhåller att jag ska betala allt. gjorde just en pollisanmälan, polisen bekräftade till mig att så länge vi bestrider fakturorna behöver vi inte vara oroilga, de kan ej ga till kronofogden.

Christina | Postad: 2014-02-17 | Anmäl kommentar

Här är ännu en som blivit lurad, vilket jag inte insåg då. Fått faktura och betalningspåminnelse, men bestridit det senare, inte den första eftersom jag inte förstod vad det handlade om. Har inget företag utan är ordförande i en liten samfällighetsförening om 6 hushåll.
Har absolut inte beställt någon tjänst av detta företag, men minns att jag skickat in korrigering av adressuppgift, däremot inte beställt någon tjänst.
Först efter att ha blivit uppmärksammad om denna site inser jag vad jag och många med mig blivit utsatta för.
Kommer att fortsätta att bestrida deras fakturor.

Lars Ljungström | Postad: 2014-02-12 | Anmäl kommentar

Usch vad jag känner mig lättlurad!!
Det är fruktansvärt när man blir drabbad och jag ångrar att jag inte sökte på nätet direkt när jag fick fakturan. I stället "blundade" jag för fakturan i ett par dagar med sömnproblem och magont för att nu ta tag i en bestridan.
Jag har nu bestridit fakturan via både telefon och mail (även om det kanske inte var exakt enligt de rekommendationer jag läst på nätet nu i efterhand) och kommer att göra en polisanmälan.

Samtidigt så känns det lite skönt att veta att det är fler än jag som blivit drabbade. Det ser jag ett stöd i att orka driva ärendet. Tänker ta det till Tingsrätt om det behövs (vilket verkar bli fallet i många ärenden...).

Susanne | Postad: 2014-02-10 | Anmäl kommentar

Även jag är drabbad och de har hotat att polisanmäla mig för att jag polisanmält dem! Någon Ingrid Nordeby skriver under. Aldrig att jag betalar pengar till denna typ av företag. Känner mig trygg med att de fällts två gånger för vilseledande kontrakt.

Bengt H | Postad: 2014-02-10 | Anmäl kommentar

Även jag har blivit dabbad. Har bestridit och polisanmält på engång. Fick min andra påminnelse för några dagar sedan, har bestridit den också och fick ett snabbt svar av en Henrik Johansson som hotar med Inkasso och tingsrätt om jag inte betalar. Jag kommer att fortsätta att bestrida och all konversation går mail vägen.

Sami | Postad: 2014-02-10 | Anmäl kommentar

Per-Arne Jacobsson- Du gör helt rätt som fortsätter att bestrida allt som kommer från Nummerupplysning.
"Eftersom företaget finns med på Svensk Handels varningslista blockeras det av kreditupplysningsföretagen, och du får ingen
”anmärkning”. De använder även andra indikationer för att spärra oseriösa företag."
Mer om detta kan du läsa om på www.bestrid.nu

Svensk Handel Varningslistan | Postad: 2014-02-10 | Anmäl kommentar

Även jag är drabbad nu.
Bestrider och polisanmäler direkt.
Vet någon vem som står bakom all detta.
Ett namn kanske en hemadress.
Han börjar göra mitt liv lite jobbigare.
Kanske får försöka tala han tillrätta öga mot öga.

LM | Postad: 2014-02-07 | Anmäl kommentar

Nu fick jag snabbt svar från Henrik Johnsson på min tredje bestridan för Hembygdsföreningen räkning. Men det var så konstigt skrivet att jag inte tänker svara på det. Han skriver bl.a. att någon annan utanför föreningen kan ha ha öppnat post från Nummerupplysningen, förfalskat min namnteckning och skickat beställningen till Nu.
Det är ju så att jag inte hör till dem som lurats av den bedrägliga och missledande gröna blanketten utan jag fick fakturan med den gröna lappen med mitt avtal på. En blankett som jag aldrig har sett förut. Det finns ju flera
sådana exempel på det här kommentatorsfältet,t.ex. "Pia 13-11-07" och "Shaun" 2012-12-05.
Det är uppenbart att de har klippt ur och klistrat in min namnteckning från något föreningsregister där min namnteckningen. HJ hotade också med inkasso och att det kan bli betalningsanmärkning. Men Nummerupplysningen ju med på Svensk Handels Varningslista och då blir det väl blockerat för betalningsanmärkning?

Per-Arne Jacobsson | Postad: 2014-02-07 | Anmäl kommentar

Nu har jag fått den den andra påminnelsen plus en "förseningsersättning" på 500 kr.på en separat faktura . Vi bestrider självfallet dessa fakturor. Även fakturor från inkasso och kronofogden kommer att bestridas

Per-Arne Jacobsson | Postad: 2014-02-06 | Anmäl kommentar

Bestrid hela tiden. Polisanmäl. Betalar ingen sina fakturor måste de ge upp.
Dom vinner inte om det går till rätten.

LM | Postad: 2014-02-06 | Anmäl kommentar

Jag fick min andra påminnelse ifrån nummerupplysningen på 5945 + en förseningsersättning på 500 kr. Jag tänker bestrida fakturan. Vad blir nästa steg tingsrätten ? Är orolig över detta

Marcus | Postad: 2014-02-06 | Anmäl kommentar

Fick också min andra påminnelse början på denna vecka. Känner mig väldigt pressad och stressad över de här. Och med den en faktura på 450 kr, vad ska jag göra?

Sixten | Postad: 2014-02-05 | Anmäl kommentar

Jag fick Faktura på förseningsersättning 450:- och påminnelse " varsel för inkasso" på 6005 - 60:- dvs 5.945:- Man hänvisar till en lag 1981:739 om förseningsersättning som ändrats 2013-11-20. OBSERVERA att BG nr nu har tagits bort. Tack BGC!
I stället uppmanas man att logga in på nummerupplysningen.se och betala ned MasterCard eller VISA. Är det någon på detta forum som har kontakter med kortföretagen och kan anmäla dettaför utredning. Vart går betalningarna nu? Direkt till Estland via kortföretagen? Eller finns det fortfarande ett bankkonto kvar i Sverige. POLISANMÄL

Maria | Postad: 2014-02-04 | Anmäl kommentar

Jag fick min andra påminnelse förra veckan jag med. Har också bestridit, scannat och skickat den via mejl till företaget. Fick också ett mejlsvar från Henrik Johnsson där de hotar med inkasso och tingsrätt om jag inte betalar.

Heidi | Postad: 2014-02-04 | Anmäl kommentar

Jag fick också andra påminnelsen igår. Har bestridit, scannat och skickat den till dem via mail. Fick ett mailsvar från Henrik Johnsson där han uppmanar mig att snarast betala. Kontaktar polisen och kompletterar min polisanmälan efter varje påminnelse.

Lisette | Postad: 2014-02-04 | Anmäl kommentar

Fått andra påminnelsen samt en faktura på 450 kr i går.
Bestridit båda på mail och per post. Denna gång kom mailsvaret från Henrik Johnsson.
Polisanmälan gjordes i samband med att fakturan kom i höstas

Irene | Postad: 2014-02-04 | Anmäl kommentar

Har precis bestridit faktura och påminnelse från nummerupplysningen.se samt gjort en polisanmälan.
Har dessutom varit i kontakt med kronofogden och dom säger att man skall bestrida krav ifrån dom om det det kommer ett delgivningskvitto ifall dom väljer att gå vidare.
Nästa instans blir isåfall tingsrätten om dom orkar dra ut på det.
Tore

Tore | Postad: 2014-02-04 | Anmäl kommentar

Gå ihop med oss!
Vårt företag kommer bestrida fakturan vi fått med skälet att blanketten är vilseledande. Detta har skapat så mycket problem för många små företagare och vi vill bistå till att fler blir varse detta lurendrejeri. Vi vill därför gå samman med flera som råkat ut för detta. Om du har fått en faktura och vill ta detta till Tingsrätten tillsammans med oss så kontakta mig snarast. Vi har anlitat advokat för ärendet. NVK Sweden AB: nina@nvk-sweden.com

Nina von Krusenstierna, NVK Sweden AB | Postad: 2014-02-01 | Anmäl kommentar

Fick alldeles nyss ett samtal om att de ville vi skulle gå igenom grunduppgifterna .Då man är luttrad i branschen efter år av konstiga samtal så blir det tyvärr taggarna utåt direkt. Jag säger det vänligaste jag kan att om det kostar pengar så vill jag ej vara med. Hon förklarar att det bestämmer jag själv. Hon fortsätter med sina uppgifter och jag säger hör du att om det kostar pengar så vill jag ej vara med och är i så fall nöjd med det jag har eller inte har. Tråkigt att man nästan måste bli otrevlig för att man ska fatta. Det är inte schysst mot någon. Stå på er alla och tacka inte ja till något. Be att få återkomma om det ställs en massa frågor. Får man inte det så är det definitivt inte seriöst!

Helene | Postad: 2014-01-21 | Anmäl kommentar

Fick svar på min bestridande idag av att betala någon slags annullationsavgift på 1 495kr. OM jag inte betalade in det så skulle skulden bli 5595 x 2. Nu börjar man bli riktigt trött på "Ingrid Nordeby". Vad kan man göra för att få slut på eländet? Polisanmälan är gjord i december av ärendet.

Rolf Olsson | Postad: 2014-01-19 | Anmäl kommentar

Har också fått en hel del mail och påminnelse. nummerupplysningen.se har nu gått med på att acceptera min begäran att annullera ärende mot en avbeställningsavgift på 1 490kr. Något nytt dom har hittat på för att få in lite pengar på uppdragen. Jag kommer inte att acceptera detta heller. Avbeställningsavgiften skall täcka deras administrativa kostnader för den kommunikation om bestridande som jag haft på mailen med dem sedan i december.

Rolf Olsson | Postad: 2014-01-19 | Anmäl kommentar

Jag håller nu på och bestrider faktura från nummerupplysningen.se och flera påminnelser som droppar in. I senaste mailet så hänvisar Henrik Johansson till Hässleholms Tingsrätt FT 767-12 och Blekinge Tingsrätt FT 1297-11 där dom bedömde till deras fördel och att avtalet är bindande.

Dom menar vidare att det är andra aktörer inom samma område på marknaden och att dom har förståelse för att en sammanblandning skett.
Jag tänker fortsätta att bestrida påminnelserna förstås. Är det någon som vet om dom har gått vidare till Kronofogden?

Anette Högberg | Postad: 2014-01-09 | Anmäl kommentar

Hej Jimmy G,
Om du tittar längre upp på denna sida så ser du en sammanfattning på senaste domen från Södertörns Tingsrätt. Om du känner dig lurad eller vilseledd så bör du bestrida fakturan. För att se hur du bestrider på bästa sätt se http://www.svenskhandel.se/varningslistan/hantera-bluffaktura/ Där finner du även en mall för polisanmälan.
Om du får ett inkassokrav kan du bestrida även detta.
Mer information om inkasso och tingsrätt finner du på www.bestrid.nu

Svensk Handel Varningslistan | Postad: 2014-01-09 | Anmäl kommentar

Är det viktigt att polisanmäla? Jag sitter i samma sits. Dom kräver 5595kr x 2. Har fått påminnelser och en hög med mail. Har dom tagit detta vidare till tingsrätten för någon? Eller inkasso?

Jimmy G | Postad: 2014-01-05 | Anmäl kommentar

Jag har fått faktura och påminnelse. Har bestridit via post och e-mail och polisanmält. vad händer med inkasso? Någon som har erfarenhet av att det har gått vidare till inkasso?

Kristina | Postad: 2014-01-03 | Anmäl kommentar

Ett företag av simpla bedragare. Ingrid Nordeby är en skam. Det är något fel i rättssamhället. Hon ska naturligtvis sitta bakom galler.

Hans Ekholm | Postad: 2013-12-31 | Anmäl kommentar

Har fått påminnelse och en massa maildiskussioner. Jag tror att man ska börja ställa motkrav i storleksordningen som nummerupplysningen. Kanske mer 10 000 per gång man får hotelser från dom. Köra helt enkelt med samma metoder. Hota med inkasso och Tingsrätt eller varför inte Hovrätt oxå så blir det preusernade dom.

Gösta | Postad: 2013-12-20 | Anmäl kommentar

Fick en sådan påminnelse i veckan. Har bestridit via e-mail. Ärendet är polisanmält.

Pat | Postad: 2013-12-19 | Anmäl kommentar

Nya trix för att lura oss!!
Bestrid och retunera fakturor.

Kjell Nilsson | Postad: 2013-12-18 | Anmäl kommentar

Har idag fått en påminnelse ifrån nummerupplysningen med posten. Det finns inget bankgiro nummer i denna fakturan. Tänker i alla fall inte betala. Jag har polisanmält dom och har bestridigt fkturan

Marcus | Postad: 2013-12-16 | Anmäl kommentar

Hej

Trodde också att detta var en uppdatering från Eniro eller liknande. Har fått
2 fakturor nu men har inte betalt något. Min revisor rekommenderar mig att bestrida
och polisanmäla vilket jag kommer att göra.
Borde inte finnas några tvivel på att detta är "bluffare" och de borde på snabbast
möjliga sätt plockas bort från marknaden. Inte skall vi företagare behöva lägga ner
massa dyrbar tid på att bestridda den här typen av företag.

/
Minna

Minna | Postad: 2013-12-12 | Anmäl kommentar

Moa: Ja, i varje fall om det står något med hot om inkasso bör du bestrida. Läs gärna polisens sajt www.bestrid.nu Där står det Där står det mycket bra om hur man ska bestrida.

Per-Arne Jacobsson | Postad: 2013-12-12 | Anmäl kommentar

Nu har jag fått min första påminnelse från NU. Måste jag bestrida även denna eller räcker det med att jag bestridit ursprungsfakturan? Nytt är också att det inte står något Bg eller Pg på påminnelsefakturan utan bara en hänvisning till att betala över nätet. Är det legalt? Tacksam för råd.

Moa | Postad: 2013-12-10 | Anmäl kommentar

Ja, polisen som jag anmälde till tyckte att den gröna lappen såg konstig ut och att det var konstigt att den kom samtidigt med fakturan. Lappen är ju också mycket vilseledande, då det står med
liten text på framsidan att det kostar 5895 kr/ år men på baksidan som också är utformad som ett
kuvert står det att avtalet är bindande i 24 månader. På faktura stod det 7134 kr (alltså med moms) vilket inte nämndes på den gröna lappen.

Per-Arne Jacobsson | Postad: 2013-12-07 | Anmäl kommentar

Jag har också blivit lurad, och tillvägagångssättet är lika de ni alla har beskrivit.
Jag bad om få se original blanketten då svarade Henrik att det var bara myndigheter så som polis som fick detta. Ok sa jag då polisanmäler jag er, så att polisen får se blanketten. Och så är gjort

Arg | Postad: 2013-12-06 | Anmäl kommentar

Tack för alla positiva och stödjande svar om nummerupplysningen.se,s vilseledande affärsmetoder.
Jag är också "hissad", har skrivit under erbjudandet (men inte valt något s.k. Företagspaket). Trodde det var en uppdatering från Eniro. BG-numret felaktigt och först efter 3 påpekande kunde dom ge ett NYTT Bg-nr för ev. betalning. Jag har bestridit fakturan och jag har en lång och informativ mail-korrespondens samt att jag har polisanmält ärendet som vilseledande. Har fått svar från dem om hot om olika former av "tillvitelse" vid en polisanmälan. Inte oroande utan nu får rättssystemet ha sin gång. Jag vidhåller min bestridan.

Olle | Postad: 2013-12-04 | Anmäl kommentar

Vi har fått en faktura som vi bestridit via mejl och fått svar från dom att de går vidare med eventuell inkasso mm. mm., Vi har samtidigt gjort en polisanmälan.
Jag tror att det underlag som vi skrivit under var med underskrift ovanför "Lägg till sökbar företagsinformation på nummerupplysning.se" och att man sedan med fakturan skickat med en ändrad (kopierad lapp) med texten "Lägg till sökbar företagsinformation på nummerupplysning.se" där underskriften även omfattar även den texten.
Vi tänker inte betala fakturan utan fortsätteratt bestrida den

Brf .......... | Postad: 2013-12-03 | Anmäl kommentar

nu har jag också blivit lurad. har skrivit ett mejl och hotat med polisanmälan. väntar på svar

emil | Postad: 2013-12-02 | Anmäl kommentar
André | Postad: 2013-11-29 | Anmäl kommentar

Jag har bestridit fakturan via mejl samt brevledes till både betalningsmottagare samt nummerupplysninge.se i tallin.
Nu visar det sig att bg nummret på fakturan dessutom är ogiltigt.
Det borde vara till fördel för mig om det går vidare. Vilket seriöst bolag har sådana problem?
Polisen däremot var inte så positiv när dom såg min underskrift.
Får hoppas på det bästa.

YJ | Postad: 2013-11-29 | Anmäl kommentar

Jag har idag gjort en polisanmälan för bedrägeri. Enligt polisen skall man inte under några omständigheter betala fakturan.

André | Postad: 2013-11-28 | Anmäl kommentar

Även jag har av misstag skickat i blanketten till nummerupplysningen. Vid påpekande om att det var ett misstag vägrade de naturligtvis att göra några förändringar. Jag är osäker på att det är samma lapp jag skrev på som jag fick skickad tillbaka med kopierad namnunderskrift. Jag vägrar att betala, har bestridit fakturan, polisanmält företaget, besökt kronofogden och kontaktat journalist på Göteborgsposten. Det är väldigt viktigt att den som är säker på att utskicket är förfalskat när det kommer i retur polisanmäler. Även jag har fått erbjudande om att "bara" betala för ett år, men väljer att bestrida fakturan. Ju fler som polisanmäler ju bättre. Låt oss strida tillsammans!

Karin | Postad: 2013-11-28 | Anmäl kommentar

Detta är ett BEDRÄGERI o BLUFFAKTUROR!! Bestrid o polisanmäl!!!!! Betala inget o prata inte med dom! De enda ni ska prata med angående detta är POLISEN!!!!

Helena | Postad: 2013-11-27 | Anmäl kommentar

Har bestridit faktura ett antal gånger efter flertalet hotbrev, men har nu inte hört något på 2veckor. Kan det ha att göra med att Nummerupplysningen inte gick vidare i Hovrätten utan Tingsrättens beslut gäller och dom ger upp?

Kulan | Postad: 2013-11-27 | Anmäl kommentar

Har också fått en faktura från dessa "innovativa entreprenörerna" på 5845kr

Har bestridit fakturan och gjort polisanmälan.
Jag tänker INTE betala något och rekommenderar ingen annan att göra det heller!!

Det finns en fb sidan där just detta diskuteras
https://www.facebook.com/groups/163147863711339/

Läs även www.bestrid.nu

Steffo | Postad: 2013-11-26 | Anmäl kommentar

Vi har också bestridit deras faktura och fått svar.

"Vi bestrider fakturan av den 13 november 2013 med fakturanummer
XXX och kundnummer XXXX med motiveringen
att den är tillkommen under falska premisser och att vi är utsatta för
bedrägeri.
Något avtal om att vi ska betala denna summan har inte slutits oss emellan,
punkt slut!
Polisanmälan har lämnats in och vi önskar ingenting av er i framtiden
förutom att ni får adekvat bestraffning för detta tilltag. "

5 DAGAR SENARE KOM 2 SVAR

1. "nummerupplysningen.se har valt att häva Ert ingångna avtal. Nummerupplysningens fordran är därmed makulerad. Ni kan därmed bortse från tidigare fakturor eller krav."
.................................. .
Beklagar för detta och önskar er allt gott.
Med vänliga hälsningar

Oskar Martinsson

2. från kalle@nummerupplysningen.se
"Hej.
VI har valt att kreditera Er faktura pga de skäl som åberopats av Er.
Kreditfaktura bifogas i detta mail som pdf_fil.
Mvh
nummerupplysningen.se "

Alex | Postad: 2013-11-26 | Anmäl kommentar

Även jag har i god tro sänt in svar till dessa lergökar. Jag gjorde det i god tro att "erbjudandet" kom från någon av de seriösa gratissajterna. Efter 5 veckor kom svar från nummerupplysningen.se med faktura och ovan avbildade gröna dokument. Detta utges för att vara kopia på inskickat vilket det inte kan vara då framsidan skiljer sig och på baksidan finns en lång juridisk text med diverse hot. Rent tekniskt antagligen inscanning som kopierats in på "ordererkännandet".
Jag sände en avsägelse/bestridande inlaga till dem. Sedan dess har jag haft ett antal mailkontakter med Henrik Johnsson. Hans senaste inlaga innebär en ändring av avtalstiden från 2 till 1 år och med hot om jag inte accepterar och svarar samt betalar in fulla summan för år ett kvarstår 2 års avtalstid och underförstått de juridiska hot som finns på baksidan.
Jag överväger att svara positivt på detta men efter att ha tagit del av mycket på denna sida känns det inte heller rätt. Tips?

Ulf Berthilsson | Postad: 2013-11-26 | Anmäl kommentar

Har också fått en faktura från dem. Tänker bestrida den, då det inte är samma underlag som jag skrev på och att jag som alla andra trodde det var en adressändringsanmälan.
Betalade tyvärr den första från dem, då någon ringde och hotade med inkasso om jag inte betalade.

Helen | Postad: 2013-11-26 | Anmäl kommentar

Nu har jag besridit fakturan på 7134 kr och även polisanmält. Fick svar från Henrik Johnsson
att fordran står kvar. De har haft fräckheten att kopiera min namnteckning på den gröna lappen, såg att flera andra här på kommentatorslistan har råkat ut för samma sak. Jag kommer att fortsätta att bestrida för Frändefors Hembygdsförenings räkning om det kommer fler fakturor.
Jag påbörjade en testbetalning, som jag inte tänkte skicka iväg och då kom det upp text om att detta bankgironumret (till Adsnord) inte var giltigt!

Per-Arne Jacobsson | Postad: 2013-11-26 | Anmäl kommentar

àven jag har blivit lurad. Henrik Johnson och Karl Olsson svarar mig att jag maste betala, trots att jag säger att det är ett misstag, trodde det var en kostnadsfri korrigering som de flesta här. Vagar man lata bli betala? tänk om man far en betalningsanmärkning? äR rädd för det...

Christina Johansson | Postad: 2013-11-26 | Anmäl kommentar

Jag är åxå en av dom personer som fått en faktura. Lite komiskt är det att dom skrivit längst ner på den scannade kopian
- nummerupplysningen.se är din miljövänliga nummerupplysning på internet.
"Fina människor". dom är! I morgon får dom ytterligare en polisanmälan från mig.

Helena | Postad: 2013-11-24 | Anmäl kommentar

Jag gick också på detta utskick som jag trodde var en uppdatering eftersom dom sa att det är så liten efterfrågan på telefonkataloger så skulle dom endast ha information på internet om företaget. Kommer Polisanmäla detta fuskbolag och bestrida fakturan.

Janne W | Postad: 2013-11-24 | Anmäl kommentar

Har också undertecknat då jag trodde det var en korrigering av mina uppgifter på en gratis Nummerupplysning. Det kan hända alla att fylla på en formulär mär man är stressad och vill bli av med högen av pappersarbetet. Denna är verkligen vilseledande, texten om "tjänsten" som erbjuds är pytteliten. Fick en faktura som jag bestred och polisanmälde tack vare info från denna fantastiska sidan. Ingrid Nordeby hörde av sig på mejl om att kravet kvarstår. Känner mig trygg tack vare infon jag fick härifrån. Ska också informera Kronofogden om ärendet i fall att Nummerupplysningen skulle ansöka om ett betalningsföreläggande.

Pat | Postad: 2013-11-24 | Anmäl kommentar

Läs vad Anders Nyman Driva eget skriver "nummerupplysningen.se har valt att dra tillbaka sitt överklagande till Hovrätten". Mycket glädjande!

Kerstin | Postad: 2013-11-22 | Anmäl kommentar

absolut är det inte samma papper jag skrev på som returnerades tillsammans med
fakturaunderlaget...
Har bestridit och kommer att anmäla till polisen
Kommer aldrig att betala!

Mona | Postad: 2013-11-21 | Anmäl kommentar

Såvitt jag förstår så är det inte samma sida som jag skrev på som ligger med i fakturaunderlaget Sida 2 fanns inte med överhuvudtaget. På fakturaunderlaget är det inkopierat mitt namn etz. Har bestridit och anmält till polisen. Kommer aldrig att betala. Föreslår att vi strider tillsammans. Vem vill betala 5 895 + moms /år för att stå i en olagligt nummerupplysning.

Gösta | Postad: 2013-11-21 | Anmäl kommentar

Jag har idag fått en faktura från Nummerupplysningen med bifogad kopia på min bekräftelse av ändrade uppgifter på den Badmintonklubb där jag är ordförande.eftersom det saknades adressuppgifter, telefon och mail så korrigerade jag uppgifterna och skickade tillbaka formuläret.
Missades totalt i texten där det står med liten stil att det också tillkommer en årskostnad. Kostnaden är inte iögonfallande och man uppfattar bara blanketten som en komplettering till nummerupplysningen.jag kommer att bestrida denna faktura enl den mailadress som finns, info@nummerupplysningen.se. Det får dessutom bli en polisanmälan.
Jag kan dessutom ej heller ingå avtal utan att vi är 2 i förening som tecknar klubben. Sprid detta så mycket som möjligt så att alla får upp ögonen.

Rolf Olsson | Postad: 2013-11-21 | Anmäl kommentar

Texten där kostnaden för att införa ändringen är för liten för att man skall uppfatta detta. Med tilltagande ålder har jag svårt att läsa liten text och har inte möjlighet att tillgodogöra mig liten text.

”Erbjudandet” är rörigt och missvisande. Det är även svårt att uppfatta att det finns text på baksidan. Denna text är illa uppställd och svår att ta del av.

Med anledning av att Svensk Handel tagit upp frågan, där det framgår att Adsnord är att betrakta såsom ett bluff företag kan jag inte anse mig ha ingått ett avtal med Adsnord.

Det som ytterligare styrker min åsikt är att Adsnord utsänt fakturan så att tiden gått ut för att ångra ”beställningen”, d.v.s. en beställning som varit så oklart utformad att man inte varit medveten om att en beställning gjorts.

Min slutsats är dessutom att Adsnord agerat så vilseledande och oprofessionellt att det inte går att lita på den produkt som Adsnord menar sig marknadsföra, d.v.s. databas för informationssökning via internet.

Claes Garelius | Postad: 2013-11-20 | Anmäl kommentar

Skönt att se tingsrättsbesluten ovan. Jag fick en verklig kalldusch när fakturan dök upp. Jag trodde, som alla andra, att jag ombads att kontrollera att uppgifterna om företaget stämde. Jag bestred omedelbart betalningen. Vilka ruttna affärsmetoder... Jag gjorde en polisanmälan samma dag.

Hans Ekholm | Postad: 2013-11-20 | Anmäl kommentar

Hej Vi är också drabbade. Är det någon som bett Ingrid att ringa? Vad händer då?

Kristian Ekeblom | Postad: 2013-11-19 | Anmäl kommentar

Hej Vi är också drabbade. Är det någon som bett Ingrid att ringa? Vad händer då?

Kristian Ekeblom | Postad: 2013-11-19 | Anmäl kommentar

Jag har tydligen också gått på denna, fast förstår inte hur jag har kunnat missa att det skulle kosta mig 5 895. Intessant att notera är att fakturan är daterad en dag efter att ångerrätten enligt distansavtalslagen löpt ut. Självklar för att man inte ska kunna ångra sig men i själva verket borde det innebära att avtalet är ogiltigt eftersom företaget är skyldiga att ge den möjligheten.

Ingrid Nordeby hotar med att polisamäla mig om jag polisanmäler. "För att bevisa att vi överhuvudtaget ej skickat någon form av falska fakturor utan skriftligt fakturaunderlag kommer vi vid det fall Ni belastar Svenska Polismyndigheten med okynnes polisanmälningar. Kommer vi polisanmäla Er för sanningslös tillvitnelse av annan brottslig gärning, vårdslös tillvitelse, falsk tillvitelse, falsk angivelse alternativt obefogad angivelse vilket enligt § 6, § 7 brottsbalken kap 15. är ett brott som vid det fall det anses som grovt kan leda till 2 års fängelse.

Trots Er polisanmälan kvarstår vår fordran."

Jonas | Postad: 2013-11-18 | Anmäl kommentar

Har tyvärrr skrivit på detta papper. Ifrån nummerupplysningen.se. Jag har bestridit fakturan. Fick svar ifrån Ingrid Nordeby idag 17/11. Fodran kvarstår och jag måste betala 5945 för 12 mån. Tänker dock inte betala. Bra med detta forum. Man känner inte sig så ensam

Marcus | Postad: 2013-11-17 | Anmäl kommentar

Mail inkommit från Ingrid Nordeby då de noga övervägt vad jag framfört och erbjuder sig att annullera år två om jag snarast betalar in de drygt 7000 kronorna. Hänvisar också till två Tingsrättsdomar de vunnit. Företaget bedriver lurendrejeri och man ska inte låta skrämmas. Med två domar de förlorat nu och ett stort antal som polisanmäler dem samt Svensk Handels varningslista och med alla kommentarerna här så tror jag att det blir svårt för dem att både driva mål i Tingsrätten mot alla som bestrider och att vinna dessa. Så det är bara att bestrida och avvakta om de får prövningstillstånd i hovrätten. Jag har sett någon tidigare kommentar om att de tidigare inte beviljats prövningstillstånd vet dock inte om detta stämmer. Någon som vet? Har också googlat fram tidningsartiklar och mailat till dessa journalister - det är nog dags för uppföljande artiklar. Det torde ju vara ett stort läsvärde i o m det enorma utflödet av grovt missvisande brev till småföretagare mfl.

Kerstin | Postad: 2013-11-16 | Anmäl kommentar

Hej har också fått en faktura 2013-11-15 till en ideell förening som jag är med i med min namnteckning på, jag kommer att bestrida den direkt och polisanmäla, samt påpeka att i föreningens stadgar står det att avtal inte får ingås utan 2 namnteckningar vilket gör att avtalet är ogiltigt och sedan tycks dom inte fatta att det är en förening dom skickat till utan skriver som att det är ett företag. Bra sida och skönt att man får stöd och råd och hjälp här.

RF | Postad: 2013-11-15 | Anmäl kommentar

Har också undertecknat det jag trodde var en korrigering av mina kontaktuppgifter på nummerupplysningen.se
Kan det vara en generationsfråga; vi som växte upp med nummerupplysningen som en statlig, pålitlig och trygg instans långt innan alla bolag skulle privatiseras och outsourcas. Nu är det Kiviks marknad och öppet för allehanda skurkar att försöka lura till sig pengar.
Men man lär sig mer och mer för varje dag och jag ser den tid det tog att läsa allas kommentarer på den här sidan - tack att den finns- som väl investerad tid!
Självklart har jag följt alla råd och scannat in fakturan(7 134.- 5 895 + fakt.avgift +20% estnisk moms) och bestridit hela rasket med hänvisning till vilseledande blankett och mejlat tillbaks den till sagda bolag.
Lycka till alla och må de goda krafterna vinna!

Barbro | Postad: 2013-11-15 | Anmäl kommentar

Har också undertecknat det jag trodde var en korrigering av mina kontaktuppgifter på nummerupplysningen.se
Kan det vara en generationsfråga; vi som växte upp med nummerupplysningen som en statlig, pålitlig och trygg instans långt innan alla bolag skulle privatiseras och outsourcas. Nu är det Kiviks marknad och öppet för allehanda skurkar att försöka lura till sig pengar.
Men man lär sig mer och mer för varje dag och jag ser den tid det tog att läsa allas kommentarer på den här sidan - tack att den finns- som väl investerad tid!
Självklart har jag följt alla råd och scannat in fakturan(7 134.- 5 895 + fakt.avgift +20% estnisk moms) och bestridit hela rasket med hänvisning till vilseledande blankett och mejlat tillbaks den till sagda bolag.
Lycka till alla och må de goda krafterna vinna!

Barbro | Postad: 2013-11-15 | Anmäl kommentar

Idag blev vi också utsatta för samma blufföretag då vi precis som alla andra skickat in pappret i tron om att detta var en komplettering till ett befintligt register.
Inte att man skriver på att köpa ett såkallat företagspaket 3.
Vi ringde dem och oserisöt som det var så svarade dem i Tallin såklart.
Har nu meddelat via mail att vi bestrider denna faktura och kommer vidta juridiska åtgärder om detta inte avskrivs!

Bifogade också information till dem från konsumentverket om ångerrätt!
Brevet kom idag så det gick med vändande post

Christofer | Postad: 2013-11-15 | Anmäl kommentar

Jag och min kollega har också blivit lurade av dessa idioter. Polisanmälde igår och har bestridit fakturan till företaget. Det är helt sjukt att vissa kan få hålla på och lura människor genom alla dessa bluffar som görs dagligen.

Jenny | Postad: 2013-11-15 | Anmäl kommentar

Tyvärr lyckades nummerupplysningen.se lurar mig också.Är så arg.har nu polisanmält och bestridit fakturan.fick min faktura 2013-11-14.ska försöka ringa dem idag.

Katreen | Postad: 2013-11-15 | Anmäl kommentar

Har också blivit lurad och vilseledd av detta bolag...har polisanmält samt bestrider fakturan. Fakturan kom 20131113.

Veronica | Postad: 2013-11-14 | Anmäl kommentar

Har fått svar från UC Kreditupplysningsföretag " om ingivaren/borgenären finns med på Svensk Handels varningslista så registreras dessa ansökningar inte i vårt register"

Kerstin | Postad: 2013-11-14 | Anmäl kommentar

Har fått svar från KFM: om kravet lämnas till dem ska man bestrida inom 10 dagar och då informeras nummerupplysningen.se om detta. Då får de välja om de vill gå vidare till domstol eftersom KFM går inte vidare med ärendet eftersom det är en tvistig skuld. KFM hänvisar till Kreditupplysningsföretagen då det gäller rutiner för betalningsanmärkningar i sådan fall, dvs om det sker en betalningsanmärkning i o m ärendet lämnas till KFM. Har tillskrivet UC om vilken policy som finns. Gå gärna med i FB gruppen Vi som inte vill vara kunder hos nummerupplysningen.se. Vi måste alla lurade agera kraftfullt mot detta företag även om det tar kraft och tid!

Kerstin | Postad: 2013-11-14 | Anmäl kommentar

Jag vill bara instämma med floden av övriga klagomål rörande nummerupplysningen.se. Med hjälp av stödet härifrån kommer jag idag att bestrida den faktura jag fått (och hotet om att den kommer att dubbleras till ca 12.000 kronor om jag inte betalar nu genast) och även polisanmäla företaget. Jag misstänker att deras mailkontakt Ingrid Nordeby inte existerar i verkligheten. När jag googlar på hennes namn så är det här det enda jag hittar: http://www.budstikka.no/nyheter/dette-er-lureri-1.7907719 och http://vtb.no/vis.php?id=6009 Lycka till alla!

Moa | Postad: 2013-11-14 | Anmäl kommentar

Hej fick i dag 13/11 2013 faktura på 5945 kr inkl faktureringsavgift.
Den skall bestridas omedelbart. Jag trodde också att det var en korrigering på uppgifter till mitt företag KOSTNADSFRITT.

Jag har polisanmält detta.

Robert | Postad: 2013-11-13 | Anmäl kommentar

Hej fick i dag 13/11 2013 denna faktura på 5945 kr inkl faktureringsavgift.
Den skall bestridas omedelbart. Jag trodde också att det var en korrigering på uppgifter till mitt företag KOSTNADSFRITT.

Gustaf H | Postad: 2013-11-13 | Anmäl kommentar

Liten rättelse: Svea Ekonomi heter inkassoföretaget som
skriver om den policy som finns hos seriösa inkassoföretag. Någon som vet vilket Nummerupplysningen anlitar?

Kerstin | Postad: 2013-11-13 | Anmäl kommentar

Har via mail till KFM ställt fråga huruvida de hjälper företag med indrivning som finns med på Svensk Handels varningslista samt att det finns domar i Tingsrätten som de förlorat. Har också mailat till inkassobolaget Intrum och läst vad Svea finans skriver om vilken policy som
finns.
Detta då jag redan fått svar från Henrik Johansson på nummerupplysningen.se att de går vidare med inkasso, tingsrätt om jag inte betalar.

Kerstin | Postad: 2013-11-13 | Anmäl kommentar

Råkade precis ut för samma sak som du Kerstin. Har mailat till dem och kommer även att bestrida fakturan skriftligen! Skamligt att sådana bedragare får fortsätta.

Lisette | Postad: 2013-11-13 | Anmäl kommentar

Råkat ut för samma sak. Trodde helt klart att det var uppdatering från Eniro. Har varit i telefonkontakt med dem idag när jag fått fakturan samt skickat ett mail där jag meddelat att jag kommer att agera enl vad som beskrivs på er hemsida

Kerstin | Postad: 2013-11-13 | Anmäl kommentar

Har i dag skrivit till företaget via mail att jag bestrider fakturan med hänvisning till 30:e paragrafen i avtalslagen! Fakturan jag fick den 5/11 är på 7074 kr
Skrev under i tron att det var ändring hos Eniro.
Detta har tagit mycket kraft och energi.

Sture | Postad: 2013-11-12 | Anmäld

Trodde som alla andra att det var ändring av Eniros uppgifter och skrev på då mobilnumret var fel. Uppfattade absolut inte att det handlade om ett företagspaket på 24 månader med en kostnad på 12.000:- . Helt värdelöst! BLUFFAKTURA
GRUNDLURAD. Jag har bestridit via mail och polisanmält. Idag erhöll jag ett svar i form av ett otäckt hotbrev från INGRID NORDEBY ansvarig chef. Jag har kompletterat min polisanmälan med detta hotbrev idag och mailat tillbaka de två domar som är nämnda ovan. I övrigt tänker jag inte fortsätta mailväxling med bolaget.

Maria | Postad: 2013-11-12 | Anmäl kommentar

Hej!
Jag fick också en faktura liknande i exemplet.
Jag uppfattade också att det var uppdatering av min uppgifter som jag visste var fel.
Blev inte uppmärksam på att jag i samma veva tecknar ett företagspaket för nästan 6000:-
som också var bindande i 24 månader.
Ingen information om vad detta paket innehöll.
jag kommer att polisanmäla och bestrida allt.

Kjell Nilsson | Postad: 2013-11-10 | Anmäl kommentar

min 92 årige far fick en vilseledande räkning på över 7tusen i en förening han inte med i mer. ringde upp
sa ni bedrägare nu ska det polisanmälas o skickas till plus tv vilken skit firma driven av brottslingar å inkasso firmorna.
för räkning har inte varit med i namnunderskriften jag sa jag skickar tillbaks moträkn
50tusen.nee betala int o stöd int brottslingar med målvakter.........
sök tjänst finns hitta.se eniro o allabolag som dom får uppgifterna ifrån vad betalar dom ?
har kontakter i estland ska undersöka detta bättre
norrlänning

lars göran | Postad: 2013-11-08 | Anmäl kommentar

Pia om du är säker på att du inte skrivit på något kan de fått tag i din namnteckning via ett annat register.

Bea | Postad: 2013-11-08 | Anmäl kommentar

Blivit drabbad jag med. Här är Driva Egets råd om hur man gör för att bestrida detta:

Gör en kopia över fakturan, stryk ett streck över kopian och skriv: "motsätter mig betalningsansvar beroende på vilseledande uppgifter". Förklara varför du anser kravet felaktigt och vilken del av samtalet eller händelsen som du anser var vilseledande. Var så rak och ärlig du kan vara. Gör detta skriftligen, helst via e-post, så att du har ett datum att referera till om det blir fortsatta problem.

Spara all skriftväxling. Om du får påminnelser på fakturan måste du bestrida varje krav skriftligen och ange skälet. Samma sak gäller om fakturan lämnas till ett inkassoföretag.

Om kronofogdemyndigheten får in en ansökan om betalningsföreläggande måste du bestrida kravet skriftligen, vanligtvis inom 10 dagar. Du måste ange dina skäl och underteckna. Om företaget fortfarande vill driva in skulden går ärendet till domstol.

Håll ut och kämpa!

Jens | Postad: 2013-11-08 | Anmäl kommentar

Var nere hos polisen nu och gjorde en anmälan. Vi skickar tillbaka enbart fakturan (kopia)och bestrider den och skriver även att den är polisanmäld.ej den gröna blanketten.

Pia | Postad: 2013-11-07 | Anmäl kommentar

Har också fått en faktura idag. Jag trodde som många andra att jag endast uppdaterade kontaktuppgifter. Tänker också bestrida fakturan. Har ni skickat tillbaka fakturan eller bara meddelat att ni inte tänker betala?

Kent Lidman | Postad: 2013-11-07 | Anmäl kommentar

Har fått faktura idag som redan är påskriven.vart har dom fått namnteckningen ifrån????
Jag har inte skrivit på något!!
Ska man bara riva och glömma eller ska man polisanmäla?

Pia | Postad: 2013-11-07 | Anmäl kommentar

Har tyvärr gått på denna bluff och har idag fått min första påminnelse efter att det var tyst i en dryg månad efter att jag bestred ursprungsfakturan. Vill då informera alla om att de har bytt namn på sin indrivningsfirma från Alfa Fakturaservice AB till Adsnord. Det är samma människor som står bakom denna firma också, baserad i Tallin den också. Det här vore väl jättebra för uppdrag granskning att ta upp. Vi verkar ju vara så många som har blivit drabbade.

Eja | Postad: 2013-11-07 | Anmäl kommentar

Precis fått en sådan blankett. Numera än man ju så luttrad att man kan spotta detta från a mile away. Om man inte polisanmäler kanske man kan skicka svarskuvertet tomt (som är betalt) och skada dem på detta sättet?

Filip | Postad: 2013-10-30 | Anmäl kommentar

Har också fått hem ett erbjudande från detta blufföretag!

Florence | Postad: 2013-10-28 | Anmäl kommentar

Vi fick detta "förmånliga" erbjudande i går. Det vi funderar på om det inte skulle kunna gå att ordna så att Posten helt enkelt inte tillåts dela ut dessa bedragares brev. Dom är ju ganska lätta att känna igen. Det är synd om er som råkat fastna i dessa bedragares klor. Kämpa på mot dessa bedragare.

Onkel. Zeb | Postad: 2013-10-26 | Anmäl kommentar

Ringde nu o ville att jag skulle bekräfta det som står på deras hemsida. Drog öronen åt mig då dom läste upp ett bindande orderbekräftelse som jag skulle svara JA på.
Var väldigt påstridiga. Kom ihåg att jag fått en lapp för ett tag sen som jag inte brytt mig om. Då jag är ny på detta jobb så var det tur att jag har en lista på vilka tjänster som vi använder.

Liselotte Eriksson | Postad: 2013-10-23 | Anmäl kommentar

Jag skrev ut en bild på en bajskorv och skickade in till dom.

Ture Björkman | Postad: 2013-10-22 | Anmäl kommentar

Jag har också gått ett varv med dessa lurendrejare. Tyckte det var intressant att de uppgav sig själva som adresskälla trots att mitt lilla företag aldrig varit i kontakt med dem tidigare. Hur fick de adressen då om de inte inhämtat den någon annanstans? Det ville de inte svara på och inga andra frågor heller, men när jag skrev att jag skulle bestrida och göra anmäan ringde de 7 gånger samma dag, men där fick de tji för jag var inte hemma och jag har inte hört mer ifrån dem på 6 veckor. Stå på er alla och känn er inte dumma utan besrid och anmäl för sakens skull.

Petra | Postad: 2013-10-22 | Anmäl kommentar

Hej,

Gick likt många andra på denna bluff och skickade in korrigering som vad jag trodde var kostnadsfri. Fick flera fakturapåminnelser och inkassohot från Alfa men betalade inte. Såg er information på hemsidan och har bestridit fakturan.

/Erik

Erik | Postad: 2013-10-14 | Anmäl kommentar

Har också erhållit "erbjudande" från detta blufföretag! Papperskorgen direkt!!!!

chrisitna | Postad: 2013-10-14 | Anmäl kommentar

Hammarby Bordtennis fick detta """erbjudande"""" Så galet arg man blir!
Hur kan de sitta och skicka falska papper?!

HIF BTF | Postad: 2013-10-09 | Anmäl kommentar

Hej

Föreningen Nordisk Arkitekturforskning har blivit vilseledd av företaget och fått en faktura på 7 134 kr. I erbjudet står summan 5 895 kr.

Alfa Fakturaservice AB hotar givetvis med inkassa, betalningsanmärkningar och tillkommande kostnader för prövning i tingsrätten

Vi är lurade och kommer inte att betala.

nummerupplysning.se, som erbjudet är så förvillande likt, är en gratis nättjänst som förser företag och privatpersoner med information och telefonnummer i Sverige.

Tack för informationen på hemsidan om liknande fall.

Magnus Rönn | Postad: 2013-10-09 | Anmäl kommentar

Gotlands fotoklubb har fått erbjudande från detta företag (2013-10-07)

Vi rev blanketten!

Rolf Jonsson | Postad: 2013-10-08 | Anmäl kommentar

jag har oxå fått och och skickan in i tro om att det bara är en adress ändring på företaget som vi tog över för några år sedan, gammal adress och mobilnummer på blanketen som kom.
Jag har mailat och ska skicka ett brev till dom där jag bestrider fakturan.
Ska jag även göra en polisanmälan fast södertäörns tingsrätt har ett domslut mål FT 6154-13 på detta blufföretag nu?

Peter | Postad: 2013-10-08 | Anmäl kommentar

Har fått "erbjudande" från detta företag i dag den 7 oktober.

Gunilla Fredlund | Postad: 2013-10-07 | Anmäl kommentar

20131006 har idag fått erbjudande från detta företag! Undrar var dom har fått min adress? Skall omgående varna alla jag känner.
Bor i Västerhaninge.

Jan C Persson | Postad: 2013-10-07 | Anmäl kommentar

Skicka tillbaka brevet utan innehåll, så får dom betala portot, en liten hämnd för att dom försökte lura mig.

Patrik | Postad: 2013-10-07 | Anmäl kommentar

Idag, 2013-10-10, kom ett "Viktigt meddelande" till mitt företag. Anledningen är att ett minskat intresse för tryckta telefonkataloger samt av miljöskäl har nummerupplysning.se valt att endast registrera företagsuppgifter på internet, enl. Nummerupplysningen. Tröttsamt!
VARNING FÖR nummerupplysning.se!!

Christina | Postad: 2013-10-07 | Anmäl kommentar

Fick i dag 7/10 ett sånt här skräperbjudande. Minsta lilla ändring + namnunderskrift och inskickat, så står mand där med ett tvåårsavtal på 2 * 5895 - + fakturaavgift [hur mycket?] - för ... ja, för vad?
Påstådd "sökoptimering" och "företagsinfo" tycks vara ett väldigt populärt tema för den ena bluffmakaren efter den andra. Eller "katalogsökning".
OBS på sista sidan EU- symbolen och under står det "SVERIGE", mkt falskt och olustigt.
Men mig lurar dom inte. Rev och slängde!

Sven | Postad: 2013-10-07 | Anmäl kommentar

Fick idag nytt försåtligt "erbjudande" från nummerupplysningen.se. Kuvertet märkt "Viktigt meddelande". Samma blankett som tidigare - ändring av kontaktuppgifter. Underskrift innebär avtal i två år a 5 895 kr/år! 90 dagars uppsägningstid. Se upp!

HJSSON | Postad: 2013-10-07 | Anmäl kommentar

Det värmer i själen att läsa delar av domslutet från Södertörns tingsrätt ovan.
Glädjande att detta företag ännu en gång har fått ett domslut emot sig. Vi har bestridit tre fakturor samt polisanmält. Har inte hört av dessa skojare på drygt en månad. Skönt att se att etik och företagsmoral står högst! Tackar er alla som liksom oss vågar stå upp emot företag utan skrupler och moral.

Anna | Postad: 2013-10-05 | Anmäl kommentar

Alfta Fakturaservice som nummerupplysningen använder för att driva in pengar har fått sitt F-skattetillstånd indraget.
Se dock upp med företaget "Digitala Fakturan i Sverige", samma personer bakom.
Startade när Alfta inte gick att driva längre den 19/9-2013.

Jerry | Postad: 2013-10-01 | Anmäl kommentar

Malin,

Du kan vara lugn. Bestrid detta företag så långt det går. Precis som jag gör. Företag listade på svenska handels varningslista har i regel liten chans att vinna i domstol. Deras taktik är mer att skrämma och hota en med påminnelser, inkassokrav och Kronofogden etc. Så länge du bestrider ditt betalningsansvar via mail kan de inte mycket göra.

Om det är sant att de vunnit i rätten skall det finnas en dom att läsa. Men även om de har gjort det är det ändå värt att dra dem dit igen. Detta eftersom det handlar om ett FT-mål där rättegångskostnaderna är kraftigt strypta, samt att du kan be Svenska Handel att hjälpa dig vid rättengången.

Svensk handel skriver:

"Skulle ärendet hamna i tingsrätten är det viktigt att ni lyfter fram det stora antalet som känner sig lurade, något som Svensk Handel gärna hjälper till med. Vi kan sammanställa en stor mängd klagomål för att visa domstolen hur bedräglig denna blankett är."

Sami | Postad: 2013-09-28 | Anmäl kommentar

Jag har också skrivit på deras gröna lapp och åkt dit på en faktura på närmare 6000 kr.
Deras utformning av denna gröna lapp, orden uppdatera tillsammans med fel adressuppgifter i vänstra delen gjorde att jag bara skrev på den automatsikt och skickade iväg. Trodde att det var något jag var "tvungen" att göra. Har polisanmält och bestridit fakturorna via mail. DE skickar bara tillbaka att de kräver pengarna och att de vunnit i domstol med denna gröna lapp. Vet någon om det är sant? Tycker att detta är så jobbigt och läskigt!
Malin

Malin | Postad: 2013-09-27 | Anmäl kommentar

Jag är porträttkonstnär och hamnade också i den här skiten eftersom jag har en enskild firma för att kunna sälja mina alster. Korrigerade alltså ett gammalt telefonnummer och skrev på.. Har nu bestridit fakturan både till "företaget" och inkasso-"företaget" som jag misstänker är samma kriminella organisation. VIKTIGT: ALLA som blivit utsatt för dessa kriminella råttor, BÖR polisanmäla bedrägeriet. Kriminella råttor ska behandlas som sådana.

MArkus Andersson | Postad: 2013-09-27 | Anmäl kommentar

Finns det någon möjlighet att göra något gemensamt mot detta företag, har vi möjligtvis större chans att få rätt både mot dom och Alfa Fakturaservice? Det måster ju gå eftersom vi är så många som har råkat illa ut.

Elsa-Maria Rengbrand | Postad: 2013-09-26 | Anmäl kommentar

Vet någon vem Henrik Johnsson egentligen är- existerar han i verkligheten.vad har han sysslat med innan nummerupplysningen.se-eller är han bara" Målvakt"........

Marie N | Postad: 2013-09-25 | Anmäl kommentar

Hej!

Har i likhet med många andra här fått en faktura av nummerupplysning.se där jag påståtts ingått ett avtal om en tjänst på nästan 6000 kr årligen. Har gjort en polisanmälan och bestridit den faktura jag fått. Gjorde misstaget som många andra och trodde att det rörde sig om ett eniroliknande företag eller någon form av myndighet som ville ha kontrolluppgifter. Såg att uppgifterna vad gäller adress var felaktiga varför jag ändrade och returnerade blanketten vilket jag bittert ångrat. Tror att det mest rör sig om tomma hot och att dom på sin höjd kommer skicka endel inkassobrev. Bara fortsätta bestrida med andra ord.

Oliver N | Postad: 2013-09-25 | Anmäl kommentar

Hej! tack för att ni har postat denna kommentar, i likhet med domslutet har jag också råkat utför vilseledande reklam som var bara tillför att lura mig att ingå ett avtal som jag inte visste att jag har ingått. Gör nu iordning ett bestridande av fakturan där jag hänvisar till domslutet för att kunna häva betalningskyldigheten. Jag blev helt kall när jag fick fakturan igår och insåg att jag hade gjort ett sånt general misstag.

Elsa-maria Rengbrand | Postad: 2013-09-25 | Anmäl kommentar

Även jag har blivit vilseledd. Trodde det bara var en uppdatering utan kostnad. Daterade det hela 28/9 och har den 23/9 bestridit fakturan. Dvs innan dateringen för underskriften.
Jag har fått två långa svar där företaget står fast vid sin faktura och hotar med inkasso och tingsrätt.
Jag tänker fortsätta att bestrida deras fakturor.


Lars B | Postad: 2013-09-24 | Anmäl kommentar

Jag har idag 2013-09-24 mottagit en faktura av denna typ och har direkt bestridit denna samt upprättat en polisanmälan. Jag trodde precis som alla ni andra att det handlade om justering av adressuppgifter hos ett seriöst företag.

Enligt polisen har de tvingats flytta utomlands p g a alla anmälningar mot dom, och att det bästa i nuläget endast är att fortsätta bestrida, troligtvis tröttnar de så småningom.

Anna Lindelöw | Postad: 2013-09-24 | Anmäl kommentar

Hej jag har drabbats fick en faktura idag 2013-09-23. Jag har via mail bestridit den 2ggn. Jag trodde det var adressuppgifter till Eniro. Hur går jag tillväga nu?
/Marie

Marie Benntoft | Postad: 2013-09-23 | Anmäl kommentar
sami | Postad: 2013-09-21 | Anmäl kommentar

Läs Alfs kommentar från juni:
Hej vi drabbades i april. vi har nu bestridit tre fakturor trots hot. Gamla adressuppgifter var inskrivna, Ingen förestagslogga var med och ordet annonsering nämndes inte. Domen som är från sthlm tingsrätt grundar sig på en blankett som ser lika dan ut som den gröna men är då gul. Men efter fällande dom ändrade de till grön. Den gröna verkar inte ha varit uppe i något mål ännu. Bli inte rädda om ni blir hotade dom skickar mest ut masssvar, som alla som bestrider fakturan får, på olika mål de har vunnit, hot om dyra kostnader med mera. Bestrid alla era fakturor. Så länge ni bestrider både fakturor, inkassobrev och kronofogdemyndigheterna kan ni inte få ett prick i något register. Dom hotar med domstol i Tallin någonstans men det avgörs i svensk domstol i och med att det går till svenska kronofogdemyndigheterna. Gå in och läs avtalslagen för företagare så ser ni att det finns chans att vinna mot dom. Vi kommer kämpa hela vägen och hör av oss hur det går.

Ann-Charlott | Postad: 2013-09-18 | Anmäl kommentar

Hej vi fick tre fakturor inom loppet av tre månader och så klart har vi bestridit alla. Nu har det varit lugnt i över en och en halv månad. Vi väntar med spänning (fruktan) inför vad som kommer ske nu. Inkasso, kronofogden eller ingenting. Men min fråga är om man mot all förmodan blir dömd i tingsrätten att betala vad kommer det då kosta mej i tingsrättskostnader. Det är en sak som vi har funderat på. Är det någon som vet svaret?

limo | Postad: 2013-09-18 | Anmäl kommentar

Besök Flashback. Mer ingående information om detta företag där.

En som också är drabbad | Postad: 2013-09-15 | Anmäl kommentar

Har nu bestridit detta företaget 3 ggr tiden mellan påminnelse 2 och 3 tog bara en vecka ?? folkstorm mot dessa oseriösa företagare vore att föredra, Jag ger mig aldrig i denna typ av skojeriaffärer

KA | Postad: 2013-09-11 | Anmäl kommentar

Har också drabbats av denna osmakliga soppa. Betalar inte ett öre till detta blufföretag.
Bestridit allt som dykt upp.
Jag har också vid 2 tillfällen under 2012 per telefon blivit kontaktad av en säljare från Nummerupplysningen. Jag blev erbjuden annonsering ett år för 1950 kr. Eftersom annonsering via katalogföretag är helt värdelöst i mitt fall tackade jag nej.
Säljaren berättade om alla tjänster som Nummerupplysningen kunde hjälpa småföretagare med och säger plötsligt ”Du kan även få hjälp från oss om du drabbas av bluffakturor.” Klart man kan erbjuda det när det är man själv som skickar ut bluffakturorna. Att det verkligen var en kille från Nummerupplysningen styrks också av att en avhoppad säljare från detta blufföretag i en kommentar till en varningslista på nätet säger ”Vi fick ta vad som helst i betalt för tjänsten men det måste vara över 1900 kr.” Säljaren som kontaktade mig ville nog vara välartad och begärde 1950 för tjänsten.

Robert

Lars | Postad: 2013-09-10 | Anmäl kommentar

Hej Charlott!

Det är av vår uppfattning att du kan bortse från svaret du fått Nummerupplysningen.
För mer information kan du även läsa på polisens sida www.bestrid.nu


Vänligen
Svensk Handel Varningslistan

Svensk Handel Varningslistan | Postad: 2013-09-09 | Anmäl kommentar

Marie,

Bra, jag gör samma sak. De ska aldrig vinna!

Sami | Postad: 2013-09-08 | Anmäl kommentar

Vill bara säga till Sami att även jag fick ett liknade brev som du på lördagen.
Jag kommer bestrida alla påminnelser och kommer stå för min polisanmälan.
Kommer endast betala om jag får ett tingsrätts beslut på det.

Marie | Postad: 2013-09-08 | Anmäl kommentar

Charlott ,

Tycker det är roligt att de leker jurist :-)

Bra att du polisanmälde dem. Har gjort så själv. Kämpa på!

Sami | Postad: 2013-09-07 | Anmäl kommentar

Detta mejl kom ikväll dvs lördag kväll ang min bestridan och information att jag polis anmält dem.
Hej Charlott

Att falskeligen polisanmäla annan juridisk eller fysisk person är enligt Svensk lag olagligt. För att bevisa att vi överhuvudtaget ej skickat någon form av falska fakturor utan skriftligt fakturaunderlag kommer vi vid det fall Ni belastar Svenska Polismyndigheten med okynnes polisanmälningar. Kommer vi polisanmäla Er för sanningslös tillvitnelse av annan brottslig gärning, vårdslös tillvitelse, falsk tillvitelse, falsk angivelse alternativt obefogad angivelse vilket enligt § 6, § 7 brottsbalken kap 15 är ett brott.
Trots Er polisanmälan kvarstår vår fordran.


Med vänliga hälsningar
Henrik Johnsson

Tel: 010 – 10 10 100
Fax: 010 – 10 10 101


From: Charlott Axenström
Sent: Friday, September 06, 2013 3:20 PM
To: info@nummerupplysningen.se
Subject: Bestridande av faktura

Charlott Axenström | Postad: 2013-09-07 | Anmäl kommentar

Annika,

Polisanmäl företaget snarast.

Följ tipsen på www.bestrid.nu

sami | Postad: 2013-09-07 | Anmäl kommentar

Nu är jag inne på tredje omgången av bestridanden.

Tips: Jag har efterhand informerat kronofogdemyndigheten om att jag har problem med att jag stressad och slarvig undertecknat ett papper i tron att det var ett korrektur av en befintlig tjänst. Kronofogden har svarat snabbt och vänligt, och jag har ett ärendenummer i förebyggande syfte. Något brott är jag kanske ännu inte utsatt för, och polisanmälan har jag inte gjort.

"Tjänsten" är ju helt enkelt ett sorgligt register över oss "som trillat dit". Vilken händig sjuttonåring som helst kulle kunna yxa till en hemsida av den här sorten på en eftermiddag.

Läs docent Andreas Berghs kolumn i SvD idag 130907 för en bra text om vad tilliten betyder i svenskt företagsklimat. Vi är inte vana att bli lurade. Vi är varna vid att göra ett bra jobb och sträva efter att ha nöjda kunder.
Därför är det så viktigt att kraftfullt markera.

Annika | Postad: 2013-09-07 | Anmäl kommentar

Fick påminnelse som bestreds med full styrka på direkten! De kommer aldrig att vinna.

Kämpa på!

sami | Postad: 2013-09-06 | Anmäl kommentar

Vad säger Datainspektionen? De är väl tillsynsmyndighet över Alfa ?

Kikki | Postad: 2013-09-06 | Anmäl kommentar

Vad säger Datainspekitonen? De är väl tillsynsmyndighet över Alfa ?

Kikki | Postad: 2013-09-06 | Anmäl kommentar

Tredje bestridande gjord. Ser gärna att Uppdrag Granskning tar upp detta. Som företagare kommer vi ALDRIG att böja oss för oseriösa företag som bedriver företagsamhet ge
med vilseledande bedrägeriliknande metoder. Sedan vi blivit vilseledda och hamnat på nummerupplysningen.nu sida har vi fått en markant ökad mängd av oseriösa mail och erbjudande. Har detta något samband??

Anna | Postad: 2013-09-06 | Anmäl kommentar

Ja här är en till...jag har bestridit och skickat tillbaka fakturan, nu har jag fått även svar från en Henrik på nummerupplysningen och det svaret är inte ok.ska polisanmäla

Marie | Postad: 2013-09-06 | Anmäl kommentar

Hej på er..här är en till som drabbats av det här företaget, hur mycket ska man debitera Alfa Fakturaservice för allt besvär? Jag ska skicka dem en motfaktura på hela beloppet, Kul o se att man ej står ensam mot det här patraskföretaget från vårt grannland i Öst..

Lasse | Postad: 2013-09-06 | Anmäl kommentar

Underbart tips av Magnus 1 september. Om alla skickar faktura till Alfa Fakturaservice för nedlagd tid som det tar att bestrida och polisanmäla så kanske dem fattar vad dom håller på med. Idag fick jag påminnelse igen och bestrider igen. Fan vad trist men skönt att veta vi är många som kan ställa upp tillsammans om mer problem uppstår. Jag mailar uppdrag Granskning idag och ber dem läsa alla snart 400 kommentarer!!!

Ann-Charlotte | Postad: 2013-09-05 | Anmäl kommentar

har också drabbats av detta bedrägeriföretag för ca en månad sedan. Ett seriöst företag skulle ta tillbaka avtal som man inte var medveten att man skrev under. Nu följer fakturor och påminnelser, men jag tänker inte betala ett öre. I så fall ska domstolen besluta att jag ska betala.
Stå på er, ni som har blivit drabbade! Följ rekommendationer som finns här. Avslöj inte för mycket bara. Och om NU läser så säger jag bara F OFF, vi ses i rätten!

GK | Postad: 2013-09-04 | Anmäl kommentar

Har oxså bestridit faktura 2 ggr och kommer aldrig att ge mig mot det här bluff företaget. Min undran är om det finns ngn möjlighet att kollektivt göra en insats mot det här företaget, finns det ngn organisation,myndighet som kan hjälpa oss , vi är ju ganska många som är vilseledda och lurade in i detta. Jag tänker oxså om vi kan få hjälp via media typ,uppdrag granskning,plus osv..

Anders. | Postad: 2013-09-03 | Anmäl kommentar

Har bestridit deras faktura två gånger och även polisanmält deras sätt att vilseleda företag att tro att man bara ändrar sina uppgifter på nummerupplysningen kostnadsfritt.
Tack vare er på Handels, med er information om detta företag tar jag strid mot dem.

Katarina Carlström | Postad: 2013-09-03 | Anmäl kommentar

Har bestridit deras fakturor hela tiden och på senare tid även skickat motfaktura till Alfa fakturaservice AB på den arbetstid som krävts att hantera deras bluff. Nu hör jag inte av dem mer, de har väl tröttnat. Bara att stå på sig för juridiskt håller deras hot inte.

Magnus | Postad: 2013-09-01 | Anmäl kommentar

Till Sami och alla andra.drabbade som ger stöd och info. via detta forum, det ger kraft och förtroende.

Har idag polisanmält detta företag. Hoppas att det är många som gör detta. Bestred ytterligare en påminnelse . Kommer aldrig att betala för bluff och båg som detta oseriösa företag sysslar med. Har hört ryktas att det är samma person som står bakom både ALFA och nummerupplysningen.se . Inte konstigt att vi då mottag båda dessa företags post samma dag vid två tillfällen. Vidrigt sätt att bedriva företagsamhet med på.

Anna | Postad: 2013-08-29 | Anmäl kommentar

Har fått Detta "erbjudande" idag till en Samfällighetsförening, 2013-08-28. Kastas direkt.

Leif Nilsson | Postad: 2013-08-29 | Anmäl kommentar

Jag har idag fått samma brev. Omslagsbrevet var helt vilseledande, gav intrycket att komma från det man uppfattar som ett seriöst företag - det som man uppfattar som "nummerupplysningen". Dessutom bifogade dom ett svarsbrev för att underlätta för mottagaren att skicka in det underskrivna dokumentet utan att läsa igenom den ordentligt och påpekade att det skedde utan kostnad. Allt för att vilseleda. Var beredd att skriva under men läste sedan längre ned på brevet att kostnaden för medverkan är 5995 kr per år. Ett riktigt blufföretag!

louise davidson | Postad: 2013-08-28 | Anmäl kommentar

Nummerupplysningen Ou är mästare på att ge hotmail att detta händer ditt företag om du inte betalar. Varför inte tillmötesgå kunder som ett seriöst företag???
Redan i kundtjänsten blir man skrämd och vill fly...
Jag har inte flytt utan kan inte förmå mig till att betala något jag inte beställt och må dåligt av. Vi gör detta tillsammans. Vi vill inte ha oseriösa företag i Sverige, eller hur? STOPPA dom ...

Gör som vi på varningslistan: Läs och följ instruktionerna: http://www.bestrid.nu

Ann-Charlott | Postad: 2013-08-28 | Anmäl kommentar

Blev drabbad av ett liknande bedrägeri för ett par år sedan (webcompanyregister.com) och allt slutade med att många av oss drabbade gick ihop och skickade brev där vi bestred fakturorna.
Vi använde samma mall och till slut kom inga hot mer :)
Jag vet hur jobbigt det är men fortsätt bara att bestrida och gör det tillsammans !

Björn | Postad: 2013-08-28 | Anmäl kommentar

Går det inte att stoppa detta nångång!!
Har fått en "erbjudande" idag men vaksam som jag blivit så upptäckte jag att det stod ett belopp med liten text. Tips; skriv aldrig på något utan att läsa allt!

Karin | Postad: 2013-08-28 | Anmäl kommentar

Fick en sådan faktura i dag kommer att polisanmäla och ta kopior och faxa till dem något annat jag bör tänka på ?

Linnéa | Postad: 2013-08-28 | Anmäl kommentar

Anna,

Läs: http://www.bestrid.nu

Viktigast av allt (precis som du gjort) är att du via e-mail bestrider detta ärende och VÄGRA betala -- precis som många av oss gör.

Du bör även polisanmäla företaget. Vänta inte med detta, gör det nu på en gång. Ju flera anmälningar mot företaget, desto bättre. Då får tingsrätten, om de skulle bli rättegång (osannolikt, se nedan), en god indikation på vad det är för typ av företag.

Hoten är till för att skrämma upp dig så att du betalar. Om det skulle gå till tingsrätten (vilket är osannolikt i och med att de har förlorat där samt att företag på Svensk Handels varningslista brukar ej vilja ha rättegång) så handlar det om ett förenklat tvistemål (FT). Där är rättegångskostnaderna kraftigt strypta.

Känn dig lugn, finns många som vägrar betala. Och framförallt: kämpa på och ge inte upp!

sami | Postad: 2013-08-28 | Anmäl kommentar

Blir så förbannad och bekymrad över detta företags sätt att marknadsföra sig. Vi har startat ett nytt företag och trodde att detta var ett kostnadsfritt erbjudande från nummerupplysningen /Eniro. Bestred direkt fakturan både till ALFA inkasso och nummerupplysningen.se. Har i dagarna mottagit ett svar ifrån båda parter. De avslutar sitt svar med följande text " I Det fall ni väljer att inte betala vår utställda faktura kommer vi att utföra ytterligare åtgärder vilket kan leda till inkasso, tingsrätt eller andra för Er tids och kostnadskrävande insatser". (Det märkliga är att breven från nummerupplysningen.se samt ALFA alltid kommer med samma postleverans. Det verkar som båda bolagen sköts av samma person.)

Min fråga är: Hur agera jag nu? Ska hoten tvinga oss att betala trots vilseledande, helt vidrig och tvivelaktig marknadsföring. Känner mig så lurad. Hoppas jag genom detta forum kan få råd.

Anna | Postad: 2013-08-27 | Anmäl kommentar

Har av bara farten skrivit på nummerupplysningen.se, då jag trodde att det var en uppdatering av vår nya adress på företaget. Jag skrev på och är nu fast i ett avtal 24 mån 5 945 per år. Jag har anmält dem för vilseledande eftersom det inte framgår tydligt att det är ett avtal och hur mycket det kostar. Jag har ringt och mejlat men får bara tillbaka att fordran kvarstår. Känner mig fruktansvärt lurad. Jag har även polisanmält och bestridit fakturan.

Jennie | Postad: 2013-08-26 | Anmäld

Polisanmälan gjord för våran del -- alla ni andra, vänta inte med den.

Sami | Postad: 2013-08-26 | Anmäl kommentar

Har ochså drabbats av det här sk företaget, känner mig frukansvärt lurad, och vilseledd.har liksom många andra drabbade kontaktat olika myndigheter och organisationer, och samtliga uppmanar till att bestrida fakturor och påminnelser. Skönt att ha detta forum att känna stöd och få styrka att gå hela vägen mot dessa oseriösa företag.

Anders. | Postad: 2013-08-25 | Anmäl kommentar

Ja, vi är i samma båt.

Aktuellt med gruppåtal?

Jag tänker inte backa undan. Tar det till rätten om så behövs!

Kämpa och ge inte upp!

Sami | Postad: 2013-08-24 | Anmäl kommentar

370 + 30 kommentarer på nummerupplysningen.se låter som att något borde hända.
Många lurade och vilseledda?
Vad händer Svensk Handel?

Fortsätt alla andra drabbade som läser detta att bestrida och polisanmäla
enligt länken på www.bestrid.nu

Fruktansvärt att luras till att teckna ett avtal och vara helt omedveten om detta...
Upp till kamp för rättvisan!Ann-Charlott | Postad: 2013-08-23 | Anmäl kommentar

http://www.internetsweden.se/varning-for-nummerupplysningen-se-nummerupplysningen-ou-igen#comments
På ovan länk kan man se hur originaltalongen ser ut som skickas ut. Den är gul och saknar tilläggsrubriker som förtydligar Erbjudande och kostnad som finns på ovan gröna talong som bifogades med fakturan.
Det är originalförfalskning... men våra namnunderteckningar är snyggt inklistrade ...
Skönt att se att man kan bestrida betalningsansvaret - ej beställt och skicka till Nummerupplysningen Ou. Spara alla mail och korrespondens! Polisanmälan kvarstår, allt enligt Svensk Handels rekommendationer...
Hoppas fler orkar och hinner reagera i tid!

Ann-Charlott | Postad: 2013-08-20 | Anmäl kommentar

Hej
Har också trott att det var en kostnadsfri ändringsanmälan. Skickade in den 30 juli 2013. Fick nu en faktura daterad den 14 augusti.
Bestrider i e-mail sänt idag 20 augusti. kopia finns nedan . Är det tillräckligt?
Med vänlig hälsning Hans Hamacher.

Till nummerupplysningen.se kopia ordförande i Brf Kattrumpan 7

Kundnr 15309 Faktura 122854-13 Bostadsrättsföreningen Kattrumpan 7

Härmed bestrides avtalet med nummerupplysning.se Avtal som medför utgifter skall godkännas av styrelsen. Sådant godkännande har ej skett.
Undertecknad Hans Hamacher observerade ej att undertecknande innebar utgifter. Undertecknad är ej behörig att ensam göra upphandlingar .
Således är avtalet ogiltigt och fakturan ovan nämnd kommer ej att betalas.
Mvh
hans hamacher

hans hamacher | Postad: 2013-08-20 | Anmäl kommentar

Jag tänkte samma sak som flera av er drabbade, att det rörde sig om att ändra en adress bara.
skrev på å skickade iväg....
fick en chock när fakturan kom på dryga 6000:-
Fick en till chock när jag såg att på baksidan av papperet stod det att det var ett 24 månaders avtal...
Så 12000:- spänn för en adress ändring ä ju helt sjukt...
ska bestrida allt imorgon bitti efter att ha ringt runt till svensk handel mm.
Jag har försökt att kolla in målet ovan från stockholms tingsrätt K2416-12, men får inte fram nåt?
Hur gör jag då?

Kent | Postad: 2013-08-19 | Anmäl kommentar

Så åkte man på det till slut trots att jag alltid är noga med att skriva på. De var väldigt raffinerade denna gång, minns att jag var tveksam och tyckte att jag läste pappret noga. Men, jag bestrider och hänvisar till målet från tingsrätten i maj.
Tack till er som drev ärendet!
Tänk om man fick ägna all sin tid till arbetet i stället för att lägga energi och kraft på personer som dessa.

Cathrine | Postad: 2013-08-16 | Anmäl kommentar

Trodde också att det gällde en ändring av företagsuppgifter.
Skickade en ändring då besöksadressen.
Brukar vara noga att läsa all text eftersom det inte var första gången det kommer bluff förslag.
Tyvärr inte denna gång då jag fick uppfattningen det gällde uppgiftsändring i Eniro eller liknande.
Fick fakturan igår och sitter oh funderar på vad göra.

Lars | Postad: 2013-08-15 | Anmäl kommentar

Tack alla som delat med sig av sin kontakt med detta oseriösa företag och på så sätt hjälpt till att sprida information om deras verksamhet. Det enda sättet att komma tillrätta med den här typen av verksamhet är nog att inte betala, bestrida betalningsansvar och diskutera tvisten i tingsrätten. Det är jag beredd att göra och jag hoppas många med mig.
Det är ju upprörande att det finns advokater som lånar sig till att samarbeta med dem. Undrar vad advokatsamfundet säger om det.
Hade företaget varit smartare hade de låtit dem som bestrider fakturan slippa betalning. De måste ju ändå dra in så mycket pengar av företag som inte ifrågasätter fakturor eller inte vill tvista om dem.

Cristina L. Persson | Postad: 2013-08-14 | Anmäl kommentar

Hej alla lurade vänner!
Ställer mig i ledet av lättlurade företagare. Var också övertygad om dess riktighet och ändrade ett felaktigt telefonnummer.
Smått förvånad får jag en faktura på 5945 Kr.
Var helt övertygad om att jag inte kunde ta mig ur ett underskrivet dokument.
Jag kommer, som några nedan hänvisa till mål K2416-12.

Tack för all info.

Ronny Johnsen | Postad: 2013-08-14 | Anmäl kommentar

Då ni blir uppringda av diverse katalogbolag, försök att genast gå in på deras sida och kolla om ni själva finns med. Fråga om grannens företag finns med?

Ingen kommer ju att använda en söktjänst där inte "alla" är med oavsett om de betalar eller inte.

Jag gjorde detta en gång och då var man tvungen att logga in och de tyckte att detta var konstigt men har sedan aldrig hört av dem.

Ingemar | Postad: 2013-08-12 | Anmäl kommentar

Jag har också blivit drabbat av detta vidriga företag, kommer aldrig att betala de här svinen. Har nu bestridit min faktura med hänvisning till tingsrättens mål samt polisanmält. Undrar, precis som Annika nedan, hur man hanterar Alfa Fakturaservice i detta.

Malli | Postad: 2013-08-11 | Anmäl kommentar

Även jag har först fått ett erbjudande från Numemrupplysningen, se som jag fyllt i då jag felaktigt trodde det handlade om en uppdatering fyllde jag snabbt i det för hand och skickade in. Blanketten ser ut som ovan.

Nu får jag tillbaka underlaget med min egen signatur och en faktura. Jag ser nu när jag läser ordentligt att det står "kostnad för medverkan på www.nummerupplysningen.se är 5895 kronor per år".

Jag polisanmälen händelsen idag och har i brev (villi inte ge min mejl) bestridit fakturan med händsvning till målet 20130429 enligt ovan. Tack för detta forum.

Annika | Postad: 2013-08-11 | Anmäl kommentar

Har erhållit samma typ av bluffaktura om ca 7000 att betala för ej beställd tjänst av vår vägförening. Har bestridit via mail idag, och även brevledes i efterm. Hur hanterar man betalningsmottagarens ( ALFA fakturaservice) roll idet här bedrägeriet ?

Mats | Postad: 2013-08-09 | Anmäl kommentar

Hej Eva. ska då ej betala, se mitt inlägg under ditt. Hälsningar Lars

Lars Karlsson | Postad: 2013-08-09 | Anmäl kommentar

Här är ännu en drabbad. Jag trode också att det gällde en enkel ändring/uppdateringsanmälan, och fakturan erhöll jag igår. Vad gör jag? Har omedelbart sänt mail till företagets mailadress, där jag klart bestrider betalning, samt hävisar till mål i Stockholms Tingsrätt. Vad kan jag mer göra??

Eva Holm | Postad: 2013-08-08 | Anmäl kommentar

Hej. Har korrigerat uppgifter på talongenn o skickat in den, har nu fått en faktura om 5945 kr. Jag trodde aldrig det var frågan om att betala sådan pengar, vad gör jag nu? bestrider så klart....borde läst tydliggare..menm trodde det var från Eniro eller liknande...

Lars Karlssonn | Postad: 2013-08-07 | Anmäl kommentar

OBSERVERA, DE RINGER ÄVEN FÖRETAG!!
Idag återkom jag ifrån semester och i brevlådan låg ett brev ifrån nummerupplysningen.se. Liksom flera andra skriver nedan har vi till vårt företag fått talongen om ändringar på kontaktuppgifter. Väldigt proffsigt brev som gör att man tror att det kan komma ifrån ett "riktigt" företag men jag fick misstankar direkt då jag kände igen nummerupplysningen.se från telefonsamtal också. OBSERVERA! De ringer också och säger att de vill dubbelkolla dina företagsuppgifter och då får de dig att uppge dina kontaktuppgifter...de fortsätter sedan med att kolla vilka sökord du vill synas på och vilken länk du vill ha....SVARA INTE PÅ NÅGOT AV DETTA....utan säg NEJ. De var också väldigt otrevliga och de nämnde ingenting om några kostnader!!!

Annika | Postad: 2013-07-31 | Anmäl kommentar

SÅ har även vår vägförening blivit drabbade av detta trams. På kuvertet står det: "Viktigt meddelande, På grund av minskat intresse för tryckta telefonkataloger samt av miljöskäl har nummerupplysningen.se valt att endast registrera företagsuppgifter på internet." För mer information läs noga igenom vårt erbjudande. Jag läste noga igenom deras erbjudande och förpassar det där det hör hemma, bakom mig.

Berra | Postad: 2013-07-27 | Anmäl kommentar

Anna
Vi har uppmärksammat att många bostadsrättsföreningar fått detta "erbjudande". Så länge du inte fått en faktura behöver du inte göra något.
Erbjudandet kan du bara slänga i papperskorgen

Får du en faktura bör du bestrida den enl våra anvisningar:http://www.svenskhandel.se/varningslistan/hantera-bluffaktura

Vänligen
Svensk Handel Varningslistan

Svensk Handel Varningslistan | Postad: 2013-07-25 | Anmäl kommentar

Fick detta brev till vår bostadsrättsförening med Posten igår. Tackvare varning på Facebook och att jag hittade detta på er hemsida har vi inte skickat in. Jag har nu själv spridit en varning på Facebook, är det ngt mer man bör göra?

Anna H | Postad: 2013-07-25 | Anmäl kommentar

Fick "erbjudande" 2013-07-18. Såg väldigt "äkta" ut. Men sedan såg jag att på mig stod det fastighetsverksamhet. Jo visst, jag var delägare i min föräldragård men inte seden 2009-2010 :).
På min man står det: jordbruk, skogsbruk. Också rätt kul för våra 8 tunnland ligger i träda och skogen är en liten remsa.
Att vi ska behöva finnas med på nätet är lika med noll.
Och så det finstilta nederst på talongen vad det hela ska kosta.
Otroligt välgjort till att börja med och kan förstå att folk råkat skicka in talongen med rättelser och underskrift i god tro.
Sätt åt dessa skummisar för de har ju hållit på ett bra tag....

limo | Postad: 2013-07-23 | Anmäl kommentar

Hej vi drabbades i april. vi har nu bestridit tre fakturor trots hot. Gamla adressuppgifter var inskrivna, Ingen förestagslogga var med och ordet annonsering nämndes inte. Domen som är från sthlm tingsrätt grundar sig på en blankett som ser lika dan ut som den gröna men är då gul. Men efter fällande dom ändrade de till grön. Den gröna verkar inte ha varit uppe i något mål ännu. Bli inte rädda om ni blir hotade dom skickar mest ut masssvar, som alla som bestrider fakturan får, på olika mål de har vunnit, hot om dyra kostnader med mera. Bestrid alla era fakturor. Så länge ni bestrider både fakturor, inkassobrev och kronofogdemyndigheterna kan ni inte få ett prick i något register. Dom hotar med domstol i Tallin någonstans men det avgörs i svensk domstol i och med att det går till svenska kronofogdemyndigheterna. Gå in och läs avtalslagen för företagare så ser ni att det finns chans att vinna mot dom. Vi kommer kämpa hela vägen och hör av oss hur det går.

Alf runesson | Postad: 2013-07-20 | Anmäl kommentar

Mitt företag har blivit drabbat av den bluffirman som jag anser att vara tung kriminella, nu har ja polisanmält ärendet. Både Nummerupplysningen Ou och Alfa Fakturaservice fortsätter att trakasera mig med sina e-mail och brev där de hotar mig med olika årgärder.

Mahmoud Rostampour | Postad: 2013-07-18 | Anmäl kommentar

Fick en sådan i veckan. Det var så stora fel i min adress på blanketten att jag fattade misstankar. Tror att felen var avsiktliga för att lura mig att fylla i de rätta uppgifterna i rutan till höger i tro att jag bara rättade felaktiga uppgifter. Genom att underteckna och sända in blankette förbinder man sig till att betala. Priset 5 895 kr står längst ner i liten skrift.
Ingen tvekan om att deta är lurendrejeri. Släng eländet!

Inge Larsson | Postad: 2013-07-14 | Anmäl kommentar

Sådana skojjare sätter vi stopp för 5500 spänn för nåt som man aldrig vet om det funkar + att man ingår ett ettårigt avtal . Harman hamnat i klorna på Nummerupplysning. se så släng pappret de skickar ut i papperskorgen.
VARNING , VARNING !!!

BERT OLSSON | Postad: 2013-07-11 | Anmäl kommentar

Ovanligt välgjord bluff men det första jag gjorde var en sökning på nätet - hamnade här direkt,,,,

Tombola | Postad: 2013-07-11 | Anmäl kommentar

Fick detta "erbjudande" med posten idag. Tack till alla er som skriver in och varnar för dessa bluff företag.

Hanna | Postad: 2013-07-11 | Anmäl kommentar

Har också råkat ut för detta skojeri. Bestrider nu fakturan till Alfa Fakturaservice. Några råd i övrigt? De på nummerupplysningenen.se ville ha en "annulationsavgift" på 1490 kr när jag ringde upp dem. Det kommer jag inte att betala. Har någon drabbats av betalningsanmärkning/inkasso? Hoppas att denna oseriösa verksamhet får ett snabbt slut.

Johan | Postad: 2013-07-10 | Anmäl kommentar

Fortsätter att bestrida detta blufföretags påminnelser om en tjänst man aldrig velat ha.

Jag förstår inte hur de kan få fortsätt trots domen ovan.

Betala dem aldrig! Endast då kan de fortsätta att profitera på andra genom sina vilseledande sk "erbjudanden".

Gabriella | Postad: 2013-07-09 | Anmäl kommentar

Jag har drivit företag sedan 1989 och aldrig varit med om maken. Nu har även jag polis anmält företaget nummerupplysningen.se

Johan | Postad: 2013-07-08 | Anmäl kommentar

Intressant att läsa I Tingsrättens dom att Alfa Fakturaservices/Nummerupplysningens bankgiro är spärrat av banken. Trots detta så skickar de ut påminnelsefuakturor! Otroligt!

Sissel | Postad: 2013-07-08 | Anmäl kommentar

Har fått påminnelsefaktura idag med hänvisning från Alfa att nummerupplysningen anser sig ha krav mot mig. Har bestridit även denna. Polisanmälde i maj. Kommer inte att betala.

Kerstin | Postad: 2013-07-02 | Anmäl kommentar

De två mål som varit uppe i tingsrätten är: Mål nr FT 1910-11 2011-12-22 Skaraborgs Tingsrätt och Mål nr 11654-12 2012-11-13 Stockholms Tingsrätt. Dessa går att beställa. Intressant läsning. Vad jag vet finns inga andra mål. Sannolikheten att Nummerupplysningen OU går till Tingsrätten torde vara liten.

Shaun | Postad: 2013-07-01 | Anmäl kommentar

Nu verkar det som om Nummerupplysningen Ou gjort ett massutskick inför semestrarna med betalningspåminnelser o fakturor. Låt inte dessa bedrägare skrämma er till betalning!
Polisanmäl och bestrid, deras chanser är förmodligen mycket små att vinna en process. I mitt fall har de ett förfalskat avtal som underlag för deras fordran. Jag har bevis för att det är en förfalskning. Det kommer ifrån en underskrift jag gjorde med ett annat företag för många år sedan som hade en annonskatalog. Hur de har fått tag i detta/dessa??? avtal vet jag ej. Var noga med att kontrollerad det avtal de hävdar att ni ingått med dem. Det kan vara en förfalskning ifrån samma gamla register. Obehagligt hur en underskrift man har gjort för så många år sedan kan dyka upp igen i ett sådant här sammanhang.

Shaun | Postad: 2013-06-30 | Anmäl kommentar

Har råkat ut för denna talong.
Fick fakturor som jag bestridit gång på gång samt polisanmält 2012-12-20.
2013-01-22 bestred jag "sista" fakturan. Har inget hört sedan dess.
2013-06-28 kom ytterligare en faktura,påminnelse, 6095:-.
Bestrider även denna.

Marie Arturén-Pehrson | Postad: 2013-06-29 | Anmäl kommentar

Vi har bestridit och polisanmält, det räcker. Påminnelse skickar de trots allt, de försöker ju. Så länge det är bestridit måste de ta upp saken till domstol. En domstol vill inte ta upp en faktura på 5000 kr. Skulle man ändå hamna i den situationen och förlorar så kostar det endast 1 timme i deras advokatkostnader. .

Intressant att det har inte gått till något inkassoföretag. Alla seriösa företag skickar faktura och sedan påminnelse och sedan Inkasso men inte faktura och påminnelse och därefter påminnelse igen. ALFA ska låta som Svea Inkasso kanske.

Nummerupplysningen har c:a 200 träffar om dagen. De har köpt ett adressregister och skapat en hemsida som alltså ingen besöker. Hitta och Eniro är gratis och varför skulle vi vilja synas överhuvudtaget? Och dessutom betala 5000 kr per år??? Vad är det för tjänst vi fått som de så gärna vill ha betalat för? Avsluta abonnemanget och ta bort oss! Ta bort oss för vi har väl inte betalat i förskott heller?

Johan Asperen | Postad: 2013-06-28 | Anmäl kommentar

Det var ju bra att se den domen. MEN - nu börjar Alfa fakturaservice skicka ut påminnelser för nummerupplysningen.se räkning, trots att jag bestridit tidigare fakturor och avtal! Efter ett halvår kommer dessutom denna påminnelse!! Vad ska man göra? Ska man behöva lägga ner sitt företag för att slippa de här jävlarna?

Sissel | Postad: 2013-06-27 | Anmäl kommentar

Hej, Det är väldigt olyckligt att sånt här får cirkulera som uppenbart är skapat för att likna kända telefonbolag och dessutom använda sig av ett så inarbetat namn som nummerupplysningen. De man förbinder sig på är 24 månader, således alltså 11,790.- samt att man åker på ett ytterligare år om det inte avtalet sägs upp.
Ren svenska..riktigt för jävligt, vi företagare har annat att göra än att hamna i såna här problem.
Tack för ordet. Mitt "papper" i korgen för två veckoar sedan..

Lars | Postad: 2013-06-26 | Anmäl kommentar

hej..
häpnadsväckande försök att lura på enskilda företag en kostnad på närmare 6000 kronor
för att stå med i en sökkatalog på nätet!! att företaget inte har någon adress i Sverige men
skrivet ett jollrande utskick om sitt säte i Tallin gör ju bedrägeriförsöket uppenbart,men borde ändå polisanmälas..alltid är det någon som snubblar in i bondfångeriet..skulle inte förvåna om organiserad kriminalitet ligger bakom!!
mitt utskick i papperskorgen direkt!!!

Jan | Postad: 2013-06-26 | Anmäl kommentar

Har tidigare fått en faktura från detta bolag som jag har bestridit .
Jag vägrade betala fick 3 kravbrev och hot om inkasso som tydligen ägs av samma bolag.
Polisanmälde men företaget är registrerat i Estland så polisen kunde inte göra något.

I går kom det en ny likadan som förra gången, den har jag bara slängt i papperskorgen.


Bokföringstjänst | Postad: 2013-06-25 | Anmäl kommentar

Lidköping den 24 juni 2013
nummerupplysningen.se
Erbjudande att ingå avtal om nummerupplysning på nätet, kr: 5895 per år
Bluff och båg

Thommy Karlsson | Postad: 2013-06-24 | Anmäl kommentar

Idag 25/6 har det kommit ett erbjudande från nummerupplysnigen.se
På framsidan på kuvertet är det påklistrat " Viktigt meddelande.
Adresserat till
Hårsalong Adam och Eva

Med vänlig hälsning
Solveig Johansson

Solveig Johansson | Postad: 2013-06-24 | Anmäl kommentar

Ni som betalar för att ni inte har resurser att driva ett mål i tingsrätten: Tänk på att bara ett fåtal av de som protesterar faktiskt blir stämda. De flesta går att hota till att betala, och går inte det släpper Nummerupplysningen taget.

Anders Nyman, Knyt.se | Postad: 2013-06-20 | Anmäl kommentar

Vill varna på nytt för nummerupplysningen.se. Jag åkte dit förra sommaren, jag polisanmälde men Polisen valde att inte ta upp målet. Det slutade med att jag betalade då jag inte har resurser att driva ett mål i Tingsrätten.

Jag sade upp det pådyvlade 24-månadersavtalet omedelbart och fick en (faktiskt) bekräftelse på detta.

Trots detta kommer nu, efter 12(!) månader ytterligare en faktura.

Naturligtvis bestrider jag denna och skickar i retur. Varning för dessa skojare.

Lars Olof Berg | Postad: 2013-06-20 | Anmäl kommentar

Tillägg föregående kommentar:
nummerupplysningen.se är ett humbugföretag som lever på att vilseleda småföretagare. Vid betridande av faktura blir de sedan hotfulla på ett mycket obehagligt sätt!

AnneSophie | Postad: 2013-06-19 | Anmäl kommentar

Ja, det var underbart, eftersom de själva hävisar till 2 mål, där de anser sig ha vunnit över svaranden. Det en fallet var dock förlikning. Jag är också drabbad i samband med flytt. Eftersom min gamla adress redan var ifylld trodde jag i min enfald att det liksom gamla telefonkatalogen och "Din del" var en gratis. Jag noterade skrivningen om "Lägg till utökad info.......", men jag ansåg inte att den delen var något för mig, då jag vare sig har öppettider ell hemsida för mitt lilla företag. nummerupplysningen.se

AnneSophie | Postad: 2013-06-19 | Anmäl kommentar

Vad underbart att läsa tingsrättens dom. Jag är liksom hundratals andra småföretagare drabbad och hotad med kronofogden om jag inte betalar. Har naturligtvis följt era rekommendationer och bestridit deras krav. De ger sig inte så lätt utan räknar med att man visar svaghet och betalar till slut. Facebook sajten, "vi som inte vill vara kunder hos NummerUpplyssningen:se" har också varit till ovärderlig hjälp!

AlexanderAwareness | Postad: 2013-06-18 | Anmäl kommentar

Fick också brev från nummerupplysningen.se idag till mitt företag, precis som föregående inlägg. I papperskorgen hamnar det.

Daniel | Postad: 2013-06-18 | Anmäl kommentar

Jag fick brev från nummerupplysningen.se idag.vad jag förstår så lämnar man MEDVETET felaktig information i brevet, just bara för att du ska sända in en ändringsuppgift och därmed fastna i deras garn. I mitt fall är organisationsnumret ofullständigt.

Bedragarna står i alla fall för portot om du skickar in ändringsuppgiften-fantastiskt!

Henkan | Postad: 2013-06-18 | Anmäl kommentar

Jag fick ett brev från nummerupplysningen.se idag (18 juni) som utan tvekan var vilseledande. Det var utformat som samhällsinformation med texten "Viktigt meddelande", och så grön färgton på kuvertet som fick mig att tro att det handlade om information från Valmyndigheten, Skatteverket eller motsvarande.
Det innehöll en blankett som såg ut att komma från en svensk myndighet, med en EU-flagga och S för Sverige i högerhörnet.
Överst står att man ska uppdatera sina företagaruppgifter – att det kostar 5 895 kronor per år står undangömt långt ner på sidan i liten teckenstorlek.

Kan man inte stoppa dessa fifflare?

samuel | Postad: 2013-06-18 | Anmäl kommentar

Faktura med efterföljande påminnelse och krav har inkommit där informationen som endast lämnats var att ta bort ett gammalt (15 årigt) telefonnummer när det ser ut som att Eniro frågat efter information.
De är ju rena skurkarna, de måste ha klippt ihop information och blandat in kostnadsåttaganden.
se upp!!

Henrik | Postad: 2013-06-16 | Anmäl kommentar

Nu har dem jävlarna lagt på 500:- i förseningsavgift
Varför kan inte polisen stoppa dessa jävla bedragare.?
Vad är det som är så svårt?
Har bestridit utan svar
Hur länge skall vi småföretagare gå och oroa oss för bedragare.
Kommer att skicka faktura på nedlagd tid och driva den lika hårt tillbaka.
Hjälplös

Lars-Olof Andersson | Postad: 2013-06-14 | Anmäl kommentar

Den som skött det mesta i min bostadsrättsförening i många år avgick i höstas. Under våren fick jag deras utskick som jag inte svarade på.

Senare kom en faktura med en kopia på "avtalet" där han som satt innan har skrivit under. Datumet är under våren och han var inte längre firmatecknare då. Jag bestred fakturan och avtalet med det som motivering till deras företagsadress, svarsadress och faktureringsbolagets adress.

Det kom en ny faktura med förseningsavgift inbakad. Den sparade jag bara.

Det kom en ny faktura utan förseningsavgiften plus en till faktura med en separat avgift för att vi inte betalt. Jag bestred den sistnämnda till deras nya företagsadress och faktureringsbolaget med hänvisade till tidigare bestridning.

Jag fick ett brev där dom svarat att dom inte godtar det, att ett avtal har ingåtts eftersom vi läst och skrivit under och att dom kommer vidta kostsamma och tidskrävande åtgärder om vi inte betalar. Nu är det bara att invänta nästa drag.

Nisse W | Postad: 2013-06-13 | Anmäl kommentar

Johan
Om du vilseletts från början av blanketten kan du hävda att första betalningen skett av misstag. Om nummerupplysningen.se hävdar att du ingått avtal får du i första hand bestrida betalningsskyldighet och i andra hand för det fall det skulle visa sig att avtal ingåtts omgående säg upp det.

Svensk Handel Varningslistan | Postad: 2013-06-11 | Anmäl kommentar

Hjälp fick idag faktura för andra delen av abonnemangsperioden. Första fakturan fick vi för över ett år sedan och av misstag har den betalts. Vågar man vägra betala faktura nr 2??

Johan | Postad: 2013-06-10 | Anmäl kommentar

Betala inte dessa fakturor, hänvisa till domen i tingsrätten ovan!

Gabriella | Postad: 2013-06-04 | Anmäl kommentar

Fick följande kommentar efter att ha bestridit fakturan. Jag har i likhet med andra trott att det var något man skulle skicka in för att konfimera adressändringen. Jag hänvisade till domen som nyligen fallit mot dom i sthlm tingsrätt.

Hur gör man nu?? Blir bara så förbannad...

Svaret innehöll bl.a.:

...Allt som går att läsa på nätet är inte sant... I andra mål har Tingrätterna gjort motsatt bedömning ex. mål, FT 767-12 Hässleholms Tingsrätt samt FT 1297- Blekinge Tingsrätt. Ett avhandlat FT mål medger Ej ett prejudikat....

....Vi ber Er även att notera att vid betalningsdröjsmål äger nummerupplysningen.se rätt att kräva förskottsbetalning för hela avtalsperioden, d.v.s. både för år 1 och år 2.vid utebliven betalning kommer ärendet att överlämnas för vidare åtgärder vilket innebär för Er ytterligare lagstadgade kostnader/avgifter utöver den avtalade förseningsräntan.... Med vänliga hälsningarHenrik Johnsson....

Anders | Postad: 2013-05-27 | Anmäl kommentar

Håller med alla. Vi (en vindkraftsförening) har i samband med byte av kassör fyllt i vad vi trodde var en ändringsanmälan. Vi kommer heller inte att betala. Har idag mailat det som finns på Svensk Handel och hoppas Nummerupplysningen förstår att "the time has come to stop this"!!

Bengt Landquist | Postad: 2013-05-27 | Anmäl kommentar

Begär ut domen från Stockholms tingsrätt, de kommer aldrig vinna ett mål mot er!!!
Efter skickat dem domen med kommentaren att vi syns i rätten så drog dom tillbaka sin fodran.

Kent | Postad: 2013-05-27 | Anmäl kommentar

Även vi, en bostadsrättsförening, har råkat ut för denna bluff. Precis som skrivs i domslutet trodde vi att det handlade om en kostnadsfri ändring av befintliga uppgifter.
Kommer att bestrida fakturan.

Björn Säfvestad | Postad: 2013-05-24 | Anmäl kommentar

Drabbades också av dessa skurkar häromdagen.
Jag har ett litet företag och har absolut inte råd att betala de här personerna för någonting jag absolut inte vill eller behöver ha. Hellre lägger jag pengarna på advokater. Tänker vad som än händer att INTE betala.

Per | Postad: 2013-05-23 | Anmäl kommentar

Jag har också blivit lurad och har nu bestridit fakturan 2 ggr på en vecka. Polisanmälan är på gång. Även mot mig var kvinnan otrevlig. Hur får jag tag i själva domslutet? Jag har hänvisat till den prejudicerande domen i mitt senaste bestridande.
Skönt att se att vi är många som gör lika. Tänker INTE betala!

Kerstin | Postad: 2013-05-22 | Anmäl kommentar

Jag har också blivit lurad och fått en betalningspåminnelse. Genom mejl har jag fått följande svar:
"Obs! Vi ber Er även att notera att vid betalningsdröjsmål äger nummerupplysningen.se rätt att kräva förskottsbetalning för hela avtalsperioden, d.v.s. både för år 1 och år 2.
Vid utebliven betalning kommer ärendet att överlämnas för vidare åtgärder vilket innebär för Er ytterligare lagstadgade kostnader/avgifter utöver den avtalade förseningsräntan".
Vad har de för rätt??
Jag har polisanmält dem och kommer aldrig att betala. Kvinnan i Tallin var väldigt otrevlig. Jag har pratat med henne också.

Kristina Wallin | Postad: 2013-05-22 | Anmäl kommentar

Till min glädje har jag tagit del av ovan domslut! Den senaste veckan har jag haft mail kontakt med Henrik Johnsson på nummerupplysningen.se och bestridit en överraskningsfaktura och ett manipulerat avtal.
Jag har anmält flyttning av folkbokföringsadress och samtidigt fått detta ERBJUDANDE med uppdatering av min firmaadress!
Ingen svarar per telefon,men så plötsligt en kvinna på bruten svenska, förklaringen företaget är registrerat i Tallin! I detta fall är det en fördel då jag har bevis för omedelbart bestridande både till nummerupplysningen.se och till Alfa fakturatjänst, där svarar en rösttelefon under telfontid 09.00-12.00 månd-torsd.
Polisanmälan samt bestridande av fakturan omgående
Alfa skickar B-post för att förkorta förfallodagen, som endast gav mig en vecka att handla, Under väntan i kön till polisanmälan, ser jag SVENSK HANDELS varningslista och hittar nämnda företag under bluff och vilseledande!!
Det måste firas!
Domslut från Stockholms Tingsrätt! Hurra
VARNING!

Lena Nilsson Wärff | Postad: 2013-05-22 | Anmäl kommentar

Vilken seger mot detta blufföretag!
Betala dem aldrig!
Det är det de lever på!

Gabriella | Postad: 2013-05-21 | Anmäl kommentar

Precis som Christina nedan så blev vår BRF förening lurad av att uppgifterna på blanketten var felaktiga. Skrev därför under för att verifiera ändringen. Uppfattade aldrig kostnaden som gömts väl i blanketten om den överhuvudtaget fanns där från början.
Har bestridit och fått svars mail från någon Henrik Johansson som ber oss att "snarast korrigera vår fordran". Vilket vi besvarat med att vidhålla vårt bestridande.
Vid påminnelse av fakturan kommer vi att polisanmäla detta enligt prejudikatet från Stockholms Tingsrätt.

Per Karlsson | Postad: 2013-05-20 | Anmäl kommentar

Lrades tro att nummerupplysningen ville kolla att de uppgifter de hade om mig var korrekta. Då jag inte blev varse att blotta befintligheten av uppgifter om mig i deras register, vare sig man la till "utökad sökbar företagsinformation" eller inte, skulle kosta närmare 12.000 kr under ett 2-årigt slavkontrakt, skrev jag på underskrift/kontaktuppgifter. Bondfångeri av värsta slag - jag har bestridit kravet och inger polisanmälan ang. bedrägeri/försök till bedrägeri.

Christina Centerwall | Postad: 2013-05-20 | Anmäl kommentar

Ytterligare en drabbad av nummerupplysningen.se. Jag ville inte ha någon nummerupplysning.
Därefter kom en faktura på 5945kr.
Har bestridit och polisanmält.
Kommer aldrig att betala.

Ingemar | Postad: 2013-05-20 | Anmäl kommentar

@ E. Högström: Bestrid alla fakturor och spara e-mailkorrenspondensen med upplysningen.se
Fb har en sida som heter nummerupplysningen.se - vi som inte vill vara kund hos dem. Där finns många historier att läsa och mycket stöd att hämta :)

Eva Thurfjell | Postad: 2013-05-19 | Anmäl kommentar

Härligt! Jag hade inte tillräckligt is i magen utan betalade de första 12 månader mot ett löfte att slippa de nästkommande 12 månaderna....
Det känns skönt att hitta Svensk Handels sida, polisens Fb-sida och andra sidor på nätet där man kan finna stöd!!

Eva Thurfjell | Postad: 2013-05-19 | Anmäl kommentar

Nu har jag gjort detsamma som alla ni övriga tycks ha gjort. Bestridit, polisanmält och varit mycket arg.

E. Högström | Postad: 2013-05-15 | Anmäl kommentar

Hej!
Jag har igår fått en likadan faktura, allt stämmer exakt, fattar inte att jag gick på detta, men ser att jag inte är ensam.
Har ett lite företag som inte har råd med detta, dessutom har min make och medhjälpare i företaget nyligen gått bort i cancer.
Har bestridit fakturan, men fått till svar att jag måste betala!!!

Nu ser jag ovan Beslut från Sthlms Tingsrätt 2013-04-29....kan jag låta bli att betala fakturan?

Mycket tacksam för svar!

Solweig Enocsson | Postad: 2013-05-15 | Anmäl kommentar

Nu är det polisanmält. Polisen uppmanade mig att skicka tillbaka fakturan med texten "Bestrider faktura då talong är vilseledande" jag lägger till att ärendet är polisanmält.
Jag kommer aldrig att betala ett öre! Jag skakar i hela kroppen och känner mig starkt kränkt. Det tog mig 1 minut att förstå att jag bliv lurad. Jag kommer bestrida dessa fakturor in i döden.

Anna | Postad: 2013-05-14 | Anmäl kommentar

Har åkt dit på detta bedrägeri precis, är av den bestämda uppfattningen att den inscannade kopian är manipulerad (kostnadsbitarna fanns definitivt inte när de skrevs under). Någon som har en kopia av orginalet.
Har bestridit fakturan, polisanmältbolaget och begärt ut domen. Räknar tyvärr med att behöva gå hela vägen till rätten, torskar hellre 50k i advokater än att betalar de här svinen.

Peter | Postad: 2013-05-14 | Anmäl kommentar

Vår Brf har en nödtelefon med ett annorlunda nummer. En styrelsemedlem trodde att lappen från nummerupplysningen var något från eniro som skulle kollas. Vi har nu fått kravbrev ,men vägrar att betala ,styrkta av det tingsrättsprotokoll från april 2013.
Varför hänger inte Uppdrag granskning eller liknande program ut dessa parasiter i näringslivet

Bengt | Postad: 2013-05-14 | Anmäl kommentar

jag gjorde också misstaget att fylla i mitt nya telefonnummer då det gamla inte stämmer, och har mailat dem och fått svaret att jag ändå måste betala. Nej, det gör jag inte, vi ses i tinget.

Dalsjö gård | Postad: 2013-05-13 | Anmäl kommentar

Exakt som Företagare Stockholmså skriver enligt nedan tror jag att nummerupplysning.se har använt sig av när det gäller kontakterna med oss

Ordförande i BRF Förening i Gävle | Postad: 2013-05-13 | Anmäl kommentar

Jag har polisanmält samt bestridit fakturan hos dem idag. En påminnelse lär ju komma med diverse pålägg. Vad händer sen? Jag kommer aldrig betala för något jag inte beställt

Malmö | Postad: 2013-05-07 | Anmäl kommentar

Vi har råkat ut för samma sak som "Företagare i Stockholm" skriver om.
Förutom bedrägeri är det möjligen urkundsförfalskning.
Vi betalar aldrig.

GM | Postad: 2013-05-05 | Anmäl kommentar

Vi misstänker att de på nummerupplysningen.se använt en annan talong som var helt oskyldig och sedan Photoshoppat.
Talongen vi tror att vi skrivit på är en om en gratis hemsida eller liknande där det på inte något sätt var fråga om betalning för tjänsten. Vi borde misstänkt detta för det var lite "för bra för att vara sant".
Sen har de scannat in namnteckningen och kopierat in den i avtalet som de sen använder som underlag för.
Riktigt fult.

Företageare Stockholm | Postad: 2013-05-03 | Anmäl kommentar

VARNING!
Jag har gjort samma sak, trott att det var en gratis uppdatering! En sådan ful bluff med finstilt text.

Kommer aldrig att betala, har polisanmält!

Gabriella Lambert-Olsson | Postad: 2013-05-03 | Anmäl kommentar

Vi kontaktade nummerupplysningen.se och frågade vad det gällde och begärde att få något underlag. När vi sedan inte hörde av de så bestred vi självklart. Efter ett tag fick Vi en påminnelse genom Alfa och bestred även denna. Då, hux flux, kom det ett avtal som de menade att Jag skrivit på, vilket Jag inte gjort. Har även efter detta fått ytterligare påminnelse nu fördelat på två olika fakturor. Undrar om någon har råkat ut för liknande, att de skickar ett avtal som jag menar är en förfalskning.

Mauri | Postad: 2013-05-02 | Anmäl kommentar

TACK Svensk Handel för att Vi drabbade fått tillgång till mål K2416-12 i Stockholms Tingsrätt. Där framgår Ju klart att Nummerupplysningen OU ej har rätt till ersättning om man bestridit den vilseedande bluffakturan.

Sören C | Postad: 2013-05-02 | Anmäl kommentar

Jag har också råkat ut för detta blufföretag. Det bästa vore om man gjorde en gemensam stämning mot företaget, (helst via Svensk Handel) ,så att det blev slut på detta bedrägeri.

Sören | Postad: 2013-04-30 | Anmäl kommentar

Jag gör som Henry och bestrider fakturan. Kommer ALDRIG att betala.

Sören | Postad: 2013-04-29 | Anmäl kommentar

Nummerupplysningen Oü
Tatari 30
EE-101 16 TALLINN
ESTLAND

Göteborg 29 april 2013

Vi har i dag mottagit faktura med nr Nu-120820-13, fakturadatum 2013-04-24 från er, beloppet 5.945 kr inkl faktureringsavgift. Bifogat var en kopia av underskrivet avtal med er.
Vi hävdar att vi aldrig skrivit under detta avtal med den text som nu finns på kopian med angivande av kostnad och bestrider därför ovan angiven faktura.

Med vänlig hälsning

Kopia till Alfa Fakturaservice, Box 111 80, 100 61 Stockholm

Henry | Postad: 2013-04-29 | Anmäl kommentar

SUCK - begick misstaget att skriva under ändringen hos nummerupplysningen.se. Jag som vanligtvis är skeptisk och misstänksam, men hade denna gång lite bråttom och gick "rakt i deras fälla". Men har nu bestridit fakturan - tänker så klart inte betala för en tjänst jag inte vill ha. Jag får kontakt med kunder på annat sätt än via nummerupplysningar online. Om nummerupplysningen.se har några kunder som har nytta av och vill betala för deras tjänst får de gärna visa mig exempel på detta.

Jag hoppas vi är MÅNGA som vägrar betala för detta bedrägeri!

Anna | Postad: 2013-04-29 | Anmäl kommentar

Detta har de ändrat genom att gå igenom dessa kommentarer som påvisar vilka fel de har gjort. Så håll detta för er själv och skriv inte hur ni upptäckte det

Lennart | Postad: 2013-04-29 | Anmäl kommentar

HEHE så dök dem ner i vår brevlåda!
Vilka skämtare. Om någon går på sånt så får dem faktiskt skylla sig själva.
Titta på baksidan. "Tvister angående nummerupplysningen sker i tallin". HAHAHA
Bara att slänga skräpet!

Robert | Postad: 2013-04-19 | Anmäl kommentar

nummerupplysningen.se är ett blufföretag.
Jag har själv blivit vilseledd av deras marknadsföring.
Ett tips:
Betala inte fakturan ni får om ni inte godkänner det.
Bestrid

Janne A | Postad: 2013-04-18 | Anmäl kommentar

Tack Abraham, jag använde din mall denna gång när jag bestred fakturan.

Jag bestred första fakturan till både nummerupplysningen.se och deras faktura partner Alfa FakturaService AB. De har tydligen inte dragit tillbaka fakturan och jag fick en påminnelse häromveckan.

Idag bestred jag även denna. Ska förbi polisstationen och anmäler det oärliga företaget.

BETALA ALDRIG!!!

Ismail | Postad: 2013-04-18 | Anmäl kommentar

Vårt företag har tyvärr också drabbat av detta och vi skrev under i tron om att ändringen inte innefattade en s.k årlig kostnad på 5895 sek/år.

Det som hände oss var följande:
1. Det kom ingen första faktura eller inloggningsuppgifter
2. Det kom en påminelse där de även la på 60 sek

VI bestred detta och polisanmälde ärendet. Ekobrottsmyndigheten ring mig och sa att det inte kan göra ngt om vi skrivit under och att de då inte gör ett brott. Så var och en får ta sin strid själv, det blir ett civilmål.

Bestrid och betala EJ! Om vi betalar kan de livnära sig på dessa fula verksamheter!

Susanna | Postad: 2013-04-16 | Anmäl kommentar

Jag har fått brev från detta bluff-företag för andra gången. Första gången begick jag misstaget att ändra felaktigt telefonnummer och skicka in det snyggt utformade formuläret som gör att man luras att tro att är Telias nummerupplysning. Fick krav på nästan 6000 kr. Bestred och polisanmälde för bedrägeri och höll fast vid bestridandet när det kom inkassokrav. Har inte hört något på ett par månader. Kan vara struket men jag är beredd att gå till tingsrätten om det behövs.
1) Släng fakturan
2) Om du har skrivit på, bestrid och polisanmäl för bedrägeri

Bo Andreasson | Postad: 2013-04-12 | Anmäl kommentar

Har nyligen flyttat och såg detta som ett av breven jag fått kopplat till min adressändring insåg inte att det var en bluffaktura bolag. Det är riktigt tragiskt att denna typ av förbrytare inte spärras in för gott!! ska självklart bestrida fakturan omgående det värsta är ju att det stjäl tid och energi som man som egen företagare behöver till annat, jag blir så förbannad!

Lars-Inge | Postad: 2013-04-12 | Anmäl kommentar

Har just fått ett erbjudande från företaget, väldigt likt Europen City Guides, som jag bråkat med tidigare.
Kommer inte svara dock eller skriva under, med lärdom från ovanstående.

Christel | Postad: 2013-04-12 | Anmäl kommentar

Tack för informationen,vårat företag har fått ett erbjudande från detta företag, inte faktura.
Vi aktar oss noga.
Däremot har vi fått erbjudande från InExchange Factorum AB, elva gånger. Dom är mycket efterhängsna. Jag har skickat mail om detta innan, till er
. Det här är bara en information. Vänliga hälsningar Vera

Vera | Postad: 2013-04-11 | Anmäl kommentar

En liten fråga...

Nu läste jag just i en konversation på nummerupplysningen.se:s Facebook-sida.

Där påstår de att Svensk handel har varit med och godkänt deras reklamutskick...?

Vad menar de med det? Kan någon på Svensk handel förtydliga detta?

Henrik | Postad: 2013-04-10 | Anmäl kommentar

Har just fått detta "erbjudande" med posten. Lyckligtvis så har jag nyligen läst om det, så jag visste att det var bluff.

Det gör mig väldigt upprörd att det går att hålla på så här. Och det var iaf skönt att läsa här att den som blir lurad kan bestrida "avtalet" i efterhand.

Men borde det inte gå att komma åt dessa skurkar permanent? Eftersom deras "erbjudande" så uppenbart är avsett att vilseleda, så känns det fel att var och en som blir lurad ska behöva ta den fighten själv. Borde de inte kunna åtalas i en större rättegång för sitt bedrägliga beteende och stämmas på stora belopp och få näringsförbud etc?

Jag fattar inte hur man kan få hålla på så här.

Henrik | Postad: 2013-04-10 | Anmäl kommentar

De står för portot så det kostar dem pengar om man skickar tillbaks erbjudandebladet oskrivet.

Jag har alltid undrat hur många som gör dylikt och kanske dessutom lägger med något äckel eller mjöl för att ge dem mjältbrandsrädsla? Ungefär som protesterande franska bönder gör.

bonden | Postad: 2013-04-08 | Anmäl kommentar

Jag fick detta utskick för en knapp vecka sedan, ca tre månader efter att min enskilda firma avregistrerats och upphört. (Och trodde - ironiskt nog - att det var ett sätt för mig att slippa utskick.)

Jag drog ett streck över infyllnadsfälten på blanketten och skrev "AVVECKLAT" överst

MEN, jag daterade, skrev under och skickade in.

Hur risigt ligger jag till?

GA | Postad: 2013-04-06 | Anmäl kommentar


Om du får en faktura på något du inte beställt, eller lurats att tacka ja till en vara eller tjänst, är det viktigaste rådet: Betala inte. Inte nog med att du göder bluffbolagen, med största sannolikhet kan du slippa att betala bara du vågar stå på dig.

I det här avsnittet kan du läsa:

Inkassobolag har ingen makt
Därför behöver du inte vara rädd för Kronofogden
Så fungerar en tvist i tingsrätten
Avtalslagen skyddar mot bedragare
Checklista om du blivit lurad

http://www.smaforetagarna.eu/2011/08/08/varning-for-bluffakturor/

Ali Akis | Postad: 2013-04-05 | Anmäl kommentar

Har kvar originalet som skickades ut. Där står inte det inte nämnt att det kostar pengar , mer än i det väldigt finstilta..
Skojare....!

Jonas Ottosson | Postad: 2013-04-05 | Anmäl kommentar

Tillbakavisande av fakturanr Nu-xxx,

Till nummerupplysningen.se
(kopia till Alfa Fakturaservice) Stockholm, xxx

Angående er faktura nr Nu-XXXX på 5935 kr daterad den XXX

Härmed bestrider jag ert krav på betalning för ovanstående faktura, eftersom det enligt min uppfattning inte finns något gällande avtal mellan er och mig.

Mina punkter för att bestrida gäller

Vilseledande marknadsföring och negativ avtalsbindning
Jag anser att jag, genom att ni i ert utskick gett vilseledande upplysningar om er tjänst,
har lurats att teckna detta avtal som jag inte önskar.

Jag uppfattar säljbrevets utformning skapat för att på ett uppsåtligt sätt missvisa och vilseleda i information, med målet att avtalets art ska missuppfattas. Jag har inte uppfattat att jag tecknat ett avtal med er som ska faktureras.

Jag ber er att ni snarast avregistrerar mig från ert register. Jag kommer i enlighet med ovanstående att bestrida varje krav från er.


hälsningar

abraham | Postad: 2013-04-05 | Anmäl kommentar

Bestrid fakturan. Ta reda på hur från konsumentverket. Bestrid tills de tröttnar. Betala inte. Tjafsa inte med dem per telefon. Detta är skurkar och parasiter som kopplat samman tjuveri med entreprenörskap. Och de är fortfarande i gång ser jag. Jag har själv bestridit tills de tröttnat.

God luck!

christer | Postad: 2013-04-05 | Anmäl kommentar

Hej,
Kolla där. Oroa er inte, och inte betala.

Vi är många, vi är starka. Krossa parasiter och polisanmäla, kronofoganmäla! Stäm de jävlarna! Var inte rädd och betala inte. Hota kan ni för att må bättre :)

http://www.smaforetagarna.eu/2011/08/08/varning-for-bluffakturor/

Falska varningslistor – säger sig kunna hjälpa dig mot blufföretag, men är ofta bluff själva.

Ali Akis | Postad: 2013-04-05 | Anmäl kommentar

Jag lider med alla som har drabbats, och står på inget sätt på företagets sida, men jag förstår ändå inte? Det står vad jag kan se på minst två ställen att denna "tjänsten" kommer att kosta 5895kr, och om man inte vill medverka kan man ignorera "erbjudandet". Vad är det jag har missat?

Joakim | Postad: 2013-04-04 | Anmäl kommentar

Samma förfarande hände vårt företag en faktura och en dålig argumetation för att inte dra tillbaka fakturan.
Polisanmäld idag så får vi se vad som händer

Linda | Postad: 2013-04-04 | Anmäl kommentar

Nu har detta blufföretag börjat skickat ut fakturor till föreningar.

John | Postad: 2013-04-04 | Anmäl kommentar

Jag har lämnat orginalhandlingar från detta företag till Polisen i Skåne. Kopia till Sydsvenskan och Kronofogden. Den senare brukar ju användas som stöd för deras verksamhet. Får se vad som händer.
Betalas aldrig!

Greger Morin | Postad: 2013-03-31 | Anmäl kommentar

Fick svar via e-post att de inte tänker skriva av fakturan. som jag skrev nedan jag tänker aldrig i livet betala bedragaren 5895 SEK. Jag kommer anmäla dem till både polisen och hos konsumentverket.

/Ismail

Ismail | Postad: 2013-03-26 | Anmäl kommentar

Har fått faktura från deras partner "Alfa fakturaservice". Jag känner mig grundlurad av detta. Kontaktat dem och sagt att jag inte vill ha deras tjänster. Ett kaxigt svar klandrar mig att "du borde veta att företagstjänster inte är gratis".

Jag undrar nu vad som händer om de går vidare med mitt ärende? Jag vett att jag kommer ALDRIG I LIVET betala denna faktura, men vill ändå veta hur långt de kan gå? och ifall det finns någon som fått problem av nummerupplysningen.se som kommer med så fina "erbjudande".

/Ismail

Ismail | Postad: 2013-03-26 | Anmäl kommentar

Oj, hur gör man. Ser inga bra tips nedan.... ???? Känner mig så dum...

Peter | Postad: 2013-03-22 | Anmäl kommentar

Har drabbats av detta företag och även söders inkasso

Lars | Postad: 2013-03-20 | Anmäl kommentar

Igår fick jag ett grönt kuvert i brevlådan där det står med stora bokstäver:
VIKTIGT MEDDELANDE
"PÅ GRUND AV MINSKAD INTRESSE FÖR FÖRTRYCKTA TELEFONKATALOGER SAMT AV MILJÖSKÄL(Nu har de blivit miljövänner också!!) HAR nummerupplysningen.se VALT ATT ENDAST REGISTRERA FÖRETAGSUPPGIFTER PÅ INTERNET"
När jag öppnar brevet får jag se exakt samma brev som jag fick förra året(de skickar alltså för andra gången trots att jag redan har bestridit deras första faktura krav).
Det som är mest oroväckande är att på baksidan av "ERBJUDANDET" nämns utförligt vilket helvete som väntar en om man gör misstaget och nappar på deras "generösa erbjudande". De skriver bl.a.:"tvister med anledning av detta avtal äger nummerupplyssningen.se rätt att hänskjuta till domstol i Tallinn,Estland.
Jag ställer mig frågan, är detta lagligt, kan man hamna i tvist med ett utländskt företag som opererar i sverige och vara tvungen att lösa eventuella tvister i ett annat land??

Kåre | Postad: 2013-03-07 | Anmäl kommentar

Kommentaren är borttagen

Olyckligtvis har även våran lilla vattenförening blivit lurade av detta!!! Skall bestrida fakturan!!

Karin | Postad: 2013-03-01 | Anmäl kommentar

Idag blev även vårt företag lurat...

De säger att vi varit med i denna "katalog" tidigare år och ska endast bekräfta att uppgifterna stämmer för att fortsätta...

Vi ska bestrida fakturan och ej betala.

anna | Postad: 2013-03-01 | Anmäl kommentar

Ännu en påminnelse idag, Ringde och fick tag på någon "Marita Nilsson" som knappt pratade svenska.. Blir arg förbannad ledsen och orolig VARFÖR KAN INGEN bara gå in och sätta stopp på dem!!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Kommer att bestrida och skicka tillbaks även denna faktura!

Anders Jakobsson | Postad: 2013-02-20 | Anmäl kommentar

Instämmer med md.jag bestrider och vägrar betala. Finns det någon som kan ha koll på hur många ärliga företag som till slut förlorat i rätten mot dessa bedragare?

EJ | Postad: 2013-02-05 | Anmäl kommentar

Jag för en tröstlös kamp mot detta företag, Om ingen betalar kan de inte fortsätta med sitt företag. Alla måste våga stå upp och vägra betala!
- Beskrid alla fakturor och påminnelser som vilseledande,
- Anmäl till polisen
- Prata med Kronofogdmyndigheten. OM de skulle gå vidare till inkasso, skall man genast ta kontakt med Kronofogdmyndigheten och redovisa vad ärendet gäller
- se till att spara all mailkorespondans

Ni som blivit utsatta,har företaget gått vidare till inkasso eller ger de upp?

MD | Postad: 2013-01-31 | Anmäl kommentar

De här bluffmakarna försökte lura mig men jag bestred fakturan till båda dessa skurkföretag. Anmäl till svensk handel och till polisen.

Alfa fakturaservice ett bedrägeriföretag som är i maskopi. Alfa byter bg nr då och då.
Gå in och granska företagen på alla bolag. Alfa ägs av en äldre man.

Det här är människor som helt saknar egen förmåga att dra in pengar utan måste syssla med bedrägerier.
Det måste bli ett slut på detta. De här människorna bakom bedrägerierna ska skaka galler!

Elisabeth | Postad: 2013-01-25 | Anmäl kommentar

Det finns inget att göra.... Dessa skojare/bedragare har redan för stora register som de kommer över de skyr inga metoder... De skrämmer alla ... gör allt för pengar....vänta bara. Många av skurkarna har infitrerat sig .....Finns redan hos telia.....Hur kommer annars hemliga nummer ut?
Ska ni få bukt med detta måste lagar ändras och det är fort. Att ge sig på förtetag och försöka skrämma är deras tillvägagångsätt.. speciellt enmans företag............Att gå samman är en bra lösning....Hjälpa varandra alla ni som blivit drabbade av dessa.
Snälla ni som styr vårt land... Vill ni se era nära och kära skrämda av dessa nä upp till kamp stid för ska få sina straff. Ni måste göra något fort. Att polisen tagit några unga grabbar är bara någon procent av verkligheten.
De sitter andra gubbar bakom dem och styr med järnhand.

L | Postad: 2013-01-25 | Anmäl kommentar

Har 121220 fått faktura på bvelopp 5935 för ngt man benämner företagspaket 3.
Jag har mailat dem angående fakturan och fått svar att man inte accepterar att faktureringen är felaktig utan bygger på ett avtal som ingåtts, hävdar man.
Jag som flera andra har uppfattat det som att man från nummerupplysningen endast erbjudit möjligheter t ändring av felaktigheter i presenterade uppgifter. Detta är lurendrejeri och måste stoppas. Kanske vi är så många att ngn form av grupptalan kan göras?

Aramus HB/RJ | Postad: 2013-01-17 | Anmäl kommentar

Jag har också blivit lurard av dessa skojare. Det har sökt mig på telefon och vill att jag ska betala ringt mig på min mobil och vill att jag ska betala. Samma människor finns under AAA solidaritet AB. De gömmer sig í hela landet och ringer till min mobil och vill att jag ska svara att jag är jag från nummer 063-6707157 ringde det den 10/1.
De har koppling till nummereupplysning OU och är ett estninskt företag. Jag har bestridit alla fakturor från dessa. De har också skickat från alfa Faktura service. Snälla hjälp.
Jag har gjort polisanmälan. Fått mail från Erik Fredriksson den 18/8 2011
De påstår att jag har en skuld hos nummerupplysningen.se och min fodran står kvar.
Snälla gå in på facebook o läs om alla som drabbas av dessa skojare.
Vet inte vad jag ska göra....

E | Postad: 2013-01-15 | Anmäl kommentar

Har aldrig blivit uppringd men rättade de felaktiga uppgifterna om vårt företag på det gula dokumentet, som skickades till oss. Undertecknade och returnerade. Läste tyvärr inte det småstilta. Detta var i april 2010. Några månader senare kom en faktura på 3711,00, vilken jag utan att ifrågasätta betalade. Nästa faktura kom i januari 2012 (4501,00), vilken jag också betalade. När jag nu fick ytterligare en faktura, granskade jag den mer ingående, gick in på nätet och upptäckte varningen för nummerupplysningen.se.
Bestred fakturan men har nu fått en påminnelse, vilken jag också har stridit. Vad göra? Har jag genom att jag har betalt fakturorna vid två tillfällen, mist min rätt att bestrida eller ska jag fortsätta vägra betala?

Gunnel | Postad: 2013-01-14 | Anmäld

Jag har som ordförande i en bostadsförening fått motsvarande blankett från nummerupplysningen.se i nov 2012. Ett telefonnummer var angivet och vi har inget telefonnummer. Då detta var en ändringsblankett strök jag över telefonnumret och skickade tillbaka blanketten. Döm om min förvåning när jag sedan erhöll en faktura på 5 935 kr. Vid kontakt med företaget så menade man att jag skrivit under ett avtal om en tjänst men som de inte kunde tala om vad den innehöll. Vet fortfarande inte vad det är för tjänster de säljer. Har bestridit fakturan men nu erhållit en betalningspåminnelse från Alfa fakturaservice, som arbetar på uppdrag av Nummerupplysningen. Alfa fakturaservice hänvisar nu till nummerupplysningen.se och vise versa. Har bestridit betalningspåminnelsen till bägge. Vid kontakt med polisen så hänvisar de till Svensk Handel och till Kronofogdemyndigheten. Vid kontakt med Kronofogdemyndigheten så menar de att vi inte kan göra så mycket mer just nu. Hur får man stopp på sådant här?

Anna | Postad: 2013-01-10 | Anmäl kommentar

@Majsan, Hej och beklagar att du har råkat ut för nummerupplysningen.se! På www.forenadebolag.se finns de olika blanketterna som nummerupplysningen.se använder sig av. De är också med på deras varningslista.

Jakob Alm | Postad: 2013-01-09 | Anmäl kommentar

Ja, jag verkar ha hamnat i gott sällskap. Trodde att jag uppdaterade ett telefonnummer och så får jag en faktura på 5935:- Jag hade tom. kryssat över kolummnen med ändring/tillägg för att visa att jag inte ville binda mig till några kostnad. Såg i kommentarerna nedan att någon inte kände igen blanketten som följde med fakturan. Framförallt baksidan där avtalstexten är skriven upplever jag som annorlunda. Är jättetacksam om någon har den gröna orginalblanketten och kan lägga ut den på nätet.

Majsan | Postad: 2013-01-07 | Anmäl kommentar

Jag skrev under erbjudandet under dec 2011 med den uppfattningen att detta var ett gratis-erbjudande ( dålig koll från mig) Nu har jag fått en ny faktura för år 2. Notabelt att i erbjudandet-avtalet som är undertecknat åberopas ingen avtalstid annat än att det gäller er år. Vidare anges inte någon uppsägningstid .

Detta påpekar jag för NummerUpplysningen och säger upp avtalet med omedlebar verkan

Bernt Kling | Postad: 2013-01-02 | Anmäl kommentar

Hej
Jag har fått faktura på 5985 kr av Nummerupplysningen ou, från Alfa faktura service AB.
Jag har skrivit svar/bestridan till info@nummerupplysningen.se.
Är det en bestridan eller ska den se ut på ett epeciellt sätt eller skrivas till Alfa i stället?

Mvh
A

A | Postad: 2013-01-02 | Anmäl kommentar

Tack Shaun för din kommentar.
Jag kan säga så pass mycket att något har jag har skrivit på, dock ej det de vill ha betalt för. Jag vill inte vara så detaljerad i mina inlägg om varför det blivit som det blivit. Klipp och klistra går ju med telefonsamtal och säkerligen också med papper. Jag kan inte tro annat än att bluffarna själva tittar i detta forum och försöker se vad vi skriver för detaljer. Speciellt om vi noterat våra riktiga namn. Detaljerna tar vi i tingsrätten.

Antoni | Postad: 2012-12-23 | Anmäl kommentar

Antoni, är du säker på att du skrivit på bilagt avtal?
Jag fick ett avtal av nummerupplysningen.ou med min namnunderskrift som jag skrivit på,
på slutet av 1900 talet med ett annat företag som hade ett förtagsregister. På något sätt har Nummerupplysningen fått tag i detta gamla avtal och själv ändrat årtalet till 12 och sedan saxat in det i deras avtal som de nu hävdar att vi ingått.
Fakturan är naturligtvis bestriden

Shaun | Postad: 2012-12-20 | Anmäl kommentar

Jag åkte dit till sist. En faktura på nästan 6000 kr och med bifogad kopia på ett avtal med min namnunderskrift. Jag som är otroligt misstänksam mot det mesta och pga det klarat mig, tills nu. Telefonbedragare, där lägger jag bara på om jag inte bett dem fara åt h-te först, vill säga.

Jag trodde iallafall att det var uppgifter hos ärliga och vanliga nummerupplysningen som skulle ändras och att det var kostnadsfritt. Jag har bestridit fakturan och skickat tillbaka den samt via mejl med kopia till fakturaföretaget Alfa Finans. Jag menar att Alfa Finans även är ansvariga för dessa bedrägerier då deras kund nummerupplysningen.se finns på varningslistan och många är lurade. Är de seriösa så borde de vara mån om att ha seriösa kunder. De svarade på mitt mejl och sade att de inte kunde göra något med motiveringen att avtalet var underskrivet och all information borde jag tagit del av. Jag hade inte väntat mig något annat.
Vi ses i rätten. Man kan hoppas att de blir dömda någon gång.

Antoni | Postad: 2012-12-20 | Anmäl kommentar

Vi har sänt nedanstående bestridande av faktura. Vid otydligt skrivna erbjudanden eller avtal, gäller inte avtalslagen. Detta erbjudandet har uppenbart utformats för att lura till sig kunder.Nummerupplysningen Ou
Tatari 30
101 16 Tallin
Estland


Göteborg 2012-12-19


Bestridande av faktura Nu-119200-12

Vi bestrider rubricerad faktura . Ni har skickat ut felaktiga registeruppgifter om vårt företag , som vi korrigerat och vidimerat med underskrift. Vi har däremot aldrig beställt vad Ni kallar ”utökad sökbar företagsinformation på nummerupplysningen.se.” som tydligen kostar 5.895:-

Vi uppmanar Er på det bestämdaste att ta bort oss ur Era register. Vi vill inte ha med Ert företag att göra. Eftersom Ni redan har polisanmälts för bedrägeri, nöjer vi oss med att skicka över alla handlingar till Svensk Handel.Med vänliga hälsningar
Kopia till Alfa Fakturaservice AB

Olle Grundell | Postad: 2012-12-19 | Anmäl kommentar

Även vi har råkat ut för dessa svindlare. Observera dock att det som presenteras på hemsidan under ert företag oftast inte stämmer. Vi blev placerade i Norge och kartan som visar var vi finns pekade på Dalarna trots vår hemort i Östergötland. Vi vägrar givetvis att betala och överväger att fakturera dem för felaktig information om vårt företag vilket starkt påverkar vår trovärdighet hos våra kunder.

Roland | Postad: 2012-12-15 | Anmäl kommentar

Kan någon svara på hur man får Polisen att ta emot en anmälan på det här skitföretaget? Jag försökte, men fick till svar av rättvisans beskyddare att jag i princip fick skylla mig själv! Tack så mycket! Vad sa ni andra till Polisen när ni anmälde?

Ateljé Sisaren | Postad: 2012-12-14 | Anmäl kommentar

Hej
Fick en faktura från Alfa Fakturaservice AB 7-12-2012. Nu dock med BankGiro 117-3954.
Har bestridit fakturan samt polisanmält. Skickat både till nummerupplysningen.se/ou
Adress: Tatari 30
Postadr: 101 16 TALLINN
Alfa Fakturaservice AB
Box 11180
10061 Stockholm

Vi har gått i samma fälla som nedanstående. Har även varit i fejd med nummerupplysning.se/118218 i mars 2012 vilka definitivt har barn ihop med nummerupplysningen.se och där förlorat i rätten då dom utan min vetskap spelat in ett samtal och fått det till att jag godkänner något. Helt ok enligt svensk lagstiftning. Oerhört.
Kontaktperson nummerupplysningen.se är/var 7-12-2012 Erik Fredriksson samt tidigare någon Lilian Lauri.
nummerupplysning.se / 118218 Anna Wickbom (henne mötte vi i rätten. Hon hade två andra företag att hantera direkt efter oss i rätten Flemingsberg). Hadi Namro samt en Jenny s@onlinepublisching.se
Att Sverige godkänner sådant här lurendrejeri är ofattbart och en skam.


Christer Klang | Postad: 2012-12-13 | Anmäl kommentar

We were lured into their service in 2010 and rejected their invoice in 2010 and 2011 each time they sent an invoice. Unfortunately, out of fear of repurcussions, we paid on both occasions. However we also cancelled the contract via post. There has not been any response according to the contract the agreement (covering 24 months) should not have expired since we cancelled the agreement more than 60 days before end of agreement 2012-11-11.

However, we just received a new invoice. This time we will reject it again and assume that the agreement is void and not pay.

If anyone has experience with "not paying" and has input on how the outcome was, please add a comment so we know what the results are.

This report is for customer number 6074.

Taquin Ho | Postad: 2012-12-12 | Anmäl kommentar

Hej. Vi råkade nappa på detta fina erbjudande för ett år sedan. Vi bestred varje påminnelse och till slut gav de upp. Håll ut! Men bestrid!

Fredrik | Postad: 2012-12-11 | Anmäl kommentar

Hej, idag 7/12/2012 har jag fått en påminnelse från Nummer Upplyssningen Ou via deras uppdragsgivare Alfa Fakturaservice. Jag kommer att bestrida även den faktura och tänker inte betala ett öre till dessa skurkar. Jag tar tacksam emot kommentar, råd och synpunkter och jag skickar gärna kopior på fakturan samt skrämsel betalningspåmminelsen som Alfa faktura service har bifogat. Fy fan säger jag bara! Hur kommer det sig att ingen kan stoppa dem?

Terry Gerolimatos | Postad: 2012-12-07 | Anmäl kommentar

Har också "åkt dit" på dessa skurkars sätt att lura en med ett utskick med felaktiga uppgifter som man sedan i god tro ändrar och skriver under på. Har naturligtvis bestridit fakturan och påminnelsen samt polisanmält. Kommer ICKE att ge mig för dessa skurkar utan kommer att strida så långt det går. Polisen är väl medveten om både nummerupplysningen.se och deras fakturaservice "Alfa fakturaservice".
Av mig får de inte några pengar hur mycket de än hotar!

Lasse | Postad: 2012-12-07 | Anmäl kommentar

I have just received an Invoice for th "extention" of Agreement! Originally I have replied to them correcting our postal address as it was wrong so they said that by replying I subscribed to theur service. At that time, few years back, I have informed them that I will pay that Invoice but have demanded that they immediately cancel any orders and furthermore I have said that we do not want to even be listed with them!!!! Few years on, and here comes another Invoice but this time, I have no intentiona of paying it! What does one have to do to stop this kind of crooks making tons of money in this twisted, sick way?

Maria | Postad: 2012-12-06 | Anmäl kommentar

Jag fick en faktura om förlängning av abonnemang. Jag har aldrig gjort något avtal och det står avtalsdatum 20120504.
Företaget heter tydligen också Online Publishing i solna

Håkan Stivert | Postad: 2012-12-06 | Anmäl kommentar

Tack Svensk Handel för detta forum!

nummerupplysningen.ou tycks ha några återkommande system för deras indrivningsverksamhet. Mitt företag har nyligen blivit drabbat av ”klipp och klistra” metoden. Jag har fått en faktura på SEK 5.935 med ett bilagt påstått avtal. Jag har inte skrivit under något avtal med nummerupplysningen.ou varken nu eller tidigare! Man har på något sätt kommit åt ett avtal, jag skrivit under på slutet av 1900 talet, med ett företag som hade en företagskatalog. (Jag nämner inte deras namn här då det finns ett företag med samma namn, relativt nystartat, som inte finns på några varningslistor). Sedan har nummerupplysning.se klippt o klistrat ihop ett avtal som de nu påstår att jag har tecknat med dem.
Jag har polisanmält händelsen, jag har bestridit faktura och jag har inget emot att gå till domstol med detta.
Jag har läst att andra också har fått liknade ”klipp o klistra” avtal av nummerupplysningen.ou, kan de komma från samma gamla kundregister???

Shaun | Postad: 2012-12-05 | Anmäl kommentar

Jag tycker definitivt inte att man ska ge sig! För det första så får man aldrig någon beställningsbekräftelse så att man har möjlighet att reagera på sitt misstag och därmed ångra sin "beställning", vilket är i strid med distansavtalslagen, vad jag förstår. När sedan fakturan dimper ner så bör man alltså bestrida den med hänvisning till just ångerrätten. Jag skulle tro att dessa metoder att sälja avtal inte faller inom ramarna för vad som kan anses lagligt vid distansförsäljning, dvs när parterna inte träffats fysiskt utan all försäljning sker via post, Internet, fax, telefon etc. Det bör i alla fall väga lite mer i Tingsrätten. Eller vad säger ni på Svensk Handel? Är det inte på tiden att någon tar på sig ansvaret för att företräda alla oss småföretagare som nästan funderar på att lägga ner sin verksamhet pga de här försäljningstrakasserierna?

Ateljé Sisaren | Postad: 2012-11-27 | Anmäl kommentar

Jag ger mig! Men detta måste ut i media. De har finslipat blanketterna under året och det är enligt polisen svårt att stå emot i tingsrätt när de smugit in "erbjudande" och priset på 4 olika ställen.
Igår fick jag reda på att det dessutom är ex moms och en bindningstid på 24 månader.
Efter samtal med nummerupplysningen.se erbjöd de mig att bara behöva betala för ett år. Jag orkar inte mer, så jag kommer gå med på det.
Men kan vi bara sätta dit dem på något sätt. Jag har tipsat Plus. Gör det ni med!

Helena | Postad: 2012-11-27 | Anmäl kommentar

Nu har alfa faktureringaservice ab

bankgiro 117-3954
Min fru skrev på då hon trodde att det var Eniro som ville tel.nr uppdatering.
Blanketten som hon skickade in liknar ej den blanketten som komm med fakturan.
Kan någon som har kvar gröna blanketten utskick oktober, lägga ut den på nätet.

Åke | Postad: 2012-11-26 | Anmäl kommentar

Jag anmälde företaget till Konsumentverket och gick även till Polisen för att göra en anmälan. Men där ville de inte ta emot någon anmälan eftersom det inte var en bluffaktura i så motto att ett avtal var påskrivet av mig. Det spelar ingen roll om de har ojusta metoder för att lura en att skriva under "ändringsblanketten", det är i så fall ett ärende för Allmäna Reklamationsnämnden, så Polisen hänvisade mig till konsumentvägledaren i min kommun. Hur ska man då få dessa företag, som helt klart rör sig i den mörkgrå zonen mellan lagligt och olagligt, att åka dit för sin skumma verksamhet? Jag har bestridit deras faktura och hänvisar till ångerrätten. Både Nummerupplysningen Ou och deras handgångna fakturahanterare Alfa Fakturaservice AB har fått dessa bestridanden via REK med mottagningsbevis. Väntar nu spänt på att få brev från inkasso. Fortsättning lär alltså följa...

Ateljé Sisaren | Postad: 2012-11-25 | Anmäl kommentar

Var observant på att det står inte faktura utan erbjudande högst upp på det gröna pappret dom skickar utan. Om man även läser längst ner på samma sida står det också erbjudande . Vänder man på sidan och läser igenom det noga så inser man snart att detta är bluff.

Har också fått detta "erbjudande" i brevlådan men skulle aldrig skriva under dylika utskick.

Anna | Postad: 2012-11-23 | Anmäl kommentar

Jag har precis fått en faktura av detta företag, och i likhet med flera andra har jag förletts att tro att jag bara skulle fylla i felaktigheter i redan befintliga uppgifter som nummerupplysning.se (dvs Eniro) hade. Vilket visade sig vara rent bedrägeri, eftersom företaget är ett helt annat, men med snarlikt namn!
Jag kommer givetvis att bestrida det hela, samt åberopa min ångerrätt. Polisanmälan komer att göras, och Konsumentverket har fått en anmälan redan.
Det man undrar över är hur det kan vara så enkelt för oseriösa människor att få starta företag med såna här affärsideer? Borde inte granskningen vara hårdare? Hur ska mna annars komma till rätta med det här jävelskapet om inte våra myndigheter och makthavare sätter stopp för det?

Ateljé Sisaren | Postad: 2012-11-21 | Anmäl kommentar

Hej!
Jag har åxå råkat ut för detta bluff-företag, har varit egenföretagare sedan 1970 och är alltid väldigt noga med att läsa igenom innan jag skriver på något.
Antingen är det otroligt väl dålt vad det stod på svarsformuläret eller så är det mannipulerat (vilket jag är benägen att tro) av företaget och inkopierat på ett annat underlag.

Jag kan iaf inte erinra mig att det fanns uppgifter om att det skulle kosta 5.895:- /år
Kommer att bestrida fodran till "the bitter end"!

SVen Holmgren | Postad: 2012-11-20 | Anmäl kommentar

Varning varning.
Jag har blivit lurad att skriva under en ändring av telefonnummer för mitt AB som var fel.
Det ser ut som om det är den vanliga nummerupplysningen, men i det finstilta står det att det kostar 5895 per år. Et helt orimligt belopp för att ´finnas på en nummerupplysning.
Det finns ju gratistjänster. Har skrivit under ändringsblanketten och tänker säga upp abonnemanget med omedelbar verkan och invända mot det orimliga beloppet. Jag är helt klart förd bakom ljuset.

Bo Andreasson | Postad: 2012-11-20 | Anmäl kommentar

Hej
Jag har tyvärr också råkat ut för detta företag.jag har redan betalt 2 st fakturor från dom.
Jag har 1 st kvar. Nu blev jag osäker på hur jag ska göra?? Fick dela upp betalningen på 3 ggr. Jag vet att jag läste noga detta papper dom skickade hem. Det stod ingenting om någon kostnad. Bara att man skulle få det gratis. Summa totalt 6000 kr.
Vet inte om jag vågar ta strid med dom. Jag har eget företag och vill absolut inte riskera att få betalningsanm.
Men man blir både ledssen och förbannad att detta får förekomma.
Mvh
Agneta 50 år

Agneta | Postad: 2012-10-31 | Anmäl kommentar

Idag var jag kallad till Helsingborgs Tingsrätt för en " muntlig förberedelse" mot nummerupplysningen.se/nummerupplysningen OU.
Ombudet för Nummerupplysningen dök aldrig upp.
Jag valde att avskriva målet!
Det innebär att Nummerupplysningen kan starta ett helt nytt ärende mot mitt företag, men måste då åter igen inbetala en ny "ansökningsavgift för stämningsansökan" på 450 kr, plus skicka in samtliga sakhandlingar igen. Kostnader:
Om ni vinner ärendet/läggs ner/ eller blir tredskodom slipper ni betala något alls. Ni behöver heller inte ha något juridiskt ombud.
Om ni däremot förlorar målet i en kommande rättegång, betalar ni fakturan i sin helhet samt för en timmes arbetskostnad för motpartens ombud, vilket är 1205 kr. Sedan kan det tillkomma några extrakostnader i form av avgifter, men, OM ni förlorar målet kostar det mellan 1205 -2500 kr extra!
Då ägare för nummerupplysningen.se förmodligen inte kommer själv till dessa förhandlingar, måste de anlita egna dyra ombud.

Glenn | Postad: 2012-10-25 | Anmäl kommentar

Ta reda på deras adress och skicka faktura på förlorad tid. Som vanligt minst 2 timmar.

Gunnar | Postad: 2012-10-17 | Anmäl kommentar

Dela på Facebook!

Jag har skrivit ett inlägg på min Facebook och bett alla mina vänner att dela mitt inlägg och varna alla sina vänner för nummerupplysningen.se. Gör det du också och så ser vi till att få stopp på deras bluff verksamhet!

Patrik | Postad: 2012-10-17 | Anmäl kommentar

Dela på Facebook!

Jag har skrivit ett inlägg på min Facebook och bett alla mina vänner att dela mitt inlägg och varna alla sina vänner för nummerupplysningen.se. Gör det du också och så ser vi till att få stopp på deras bluff verksamhet!

Patrik | Postad: 2012-10-17 | Anmäld

De ringde mig idag och ville kontrollera mina uppgifter.

Jag frågade henne om det var kostnadsfritt och då sa hon först ja. Sen gick hon igenom mina uppgifter igen och sa att hon skulle spela in det för att bekräfta. Då frågade jag varför och om det verkligen var gratis och nu kostade det helt plötsligt 1595kr. :/
Då sa jag nej tack och hej då!

Så nu väntar jag bara på att den så kallade uppgiftsbekräftelsen (falska fakturan) kommer till mig så jag har något att torka mig med. ;)

Hon ringde från nr: 031-721 1816

Patrik | Postad: 2012-10-17 | Anmäl kommentar

De har idag ringt mig och presenterat sig som Nummerupplysningen. Och att de ville kolla av att våra tidigare uppgifter stämde. Trodde såklart att det var Eniro och gjorde en ljudinspelning. När jag fick orderbekräftelsen ringde jag omgående dit och annullerade min "uppdatering". Frågan är om det kommer att hjälpa? De kunde inte skicka någon bekräftelse på att de skulle "ta bort den ur systemet" - ska jag ringa åter och begära det? Ska jag faxa in orderbekräftelsen också där jag annullerar "uppdateringen"?

Norrland | Postad: 2012-10-17 | Anmäl kommentar

Svarade förra året i all hast på detta erbjudande som jag trodde var seriöst o gratis.
Fakturan kom vilken jag bestred och brevväxling fortsatte under någon månad.
Alfa Fakturaservice på Ringvägen i Sth är av samma skrot o korn. Kolla vdn=katastrof
När jag bad om fysisk adress för att skicka mina två ryska advokater och kontant
reglera vår skuld upphörde kraven

Kurteric | Postad: 2012-10-03 | Anmäl kommentar

Jag har fått deras utskick flera gånger, gör samma sak varje gång:
1) slänger bort den gula bluffblanketten som man uppmanas korrigera/returnera.
2) Skriver ut / lägger i ett papper med så mycket info som möjligt om personerna bakom företaget.
(Denna information kan man googla fram)
3) Fyller på med så mycket skräp-papper som över huvud taget får plats i kuvertet.
(Postens svarspost godkänner upp till 2 kg, om detta överskrids drabar det ju bara nummerupplysningen)
4) Lägger kuvertet på brevlådan.
Notera: nummerupplysningen.se blir fakturerade för alla returnerade kuvert, oavsett innehåll.

Erik | Postad: 2012-09-30 | Anmäld

JAG HAR FÅTT ETT SÅ KALLAT ERBJUDANDE. VILL VARNA OERFARNA FÖRETAGARE.

LÄS ALLTID DET SMÅSTILTA !! PORTOT ÄR GRATIS - MEN DU BETALAR 5895 FÖR "TJÄNSTEN".

Lena | Postad: 2012-09-29 | Anmäl kommentar

Om ni får brevet men ett frankerat svarsbrev i. Proppa svarsbrevet fullt med diverse skräp, gärna gammal mat och liknande. Fyll kuvertet, slicka igen och posta.

Jonas | Postad: 2012-09-29 | Anmäld

Jag är småföretagare sedan 27 år och haft en vända med detta pajasgäng dock utan någon kostnad men ett psykiskt lidande! Nu har jag fått ett nytt grönt brev där man erbjuder sina sk tjänster,och jag tycker att den här sajten omedelbart skall släckas samt att man lägger ner
mer resurser på den här typen av brottslighet.
Att den skall finnas pajaser av det här slaget gör mig riktigt förbannad!!!!
Det är ingen dans på rosor att vara egen ett slit varje dag . mvh Sune Bengtsson åkare Solna

sune.bengtsson@bredband.net | Postad: 2012-09-28 | Anmäl kommentar

För info.
Fick idag ett brev där informationen på utsidan var "Viktig information till alla Svenska företag!" nummerupplysningen.se byter färg från gult till grönt. Innuti detta brev fanns ett brev om erbjudande, samt viktig information: nu kan Ni uppdatera Era företagsuppgifter direkt på nummerupplysningen.se. Så snart man uppdaterat och returnerat talongen sänds inloggningskoder till den förtrycktra adresse (din egen). svarskuvert adresserat till nummerupplysningen.se, SVARSPORT, 20581822, 208 00 MALMÖ. Möjlighet att utökar sökbar företagsinformation. Man kan bortse från erbjudandet... Men även om befintliga uppgifter är fel (förtryckta), kan man korrigera dessa. Underskrift = att man ingår avtal/granskat och godkänt kostnader och medverkan i nummerupplysningen.se med en kostnad på 5895 kr per år. mm

Ulrika | Postad: 2012-09-28 | Anmäl kommentar

Jag blev uppringd idag av ett nummer (tror det var med rikt/nr 021) och de sa att vi "hade varit med tidigare" och jag blir alltid på min vakt då dessa "oäkta" företag ringer...

Och efter att jag inte hittat dem sedan tidigare fakturor - så bad jag killen i luren att återkomma nästa vecka.

Nu har jag kollat upp det - och vi har inte alls varit med tidigare (även om vi ligger med där just nu av ngn anledning www.nummerupplysningen.se - och då jag googlade dem så hamnade jag ju här - så.... Något lurt är det - och jag kommer givetvis att tacka NEJ TACK om han ringer upp till veckan. Det tror jag iof inte att han kommer att göra - då han hörde att jag var misstänksam.

Eva | Postad: 2012-09-24 | Anmäl kommentar

Idag ringde en Pernilla från detta företag och ville kolla om uppgifterna dom hade om företaget stämde.
Numret hon ringde från tillhör SGP Online Publishing AB i Göteborg, som också ser ut att vara ett konstigt företag.

Jag frågade om det var gratis och så sluddrade den annars välartilulerade unga damen. När jag frågade om exakt pris så hörde jag trettinio nånting. Jag sa att jag betalar inte för tjänsten och bad att få bli struken från listan. Hon frågade om företaget upphört eller var under nedläggning. För det är bara sådana som inte är med. Jag sa att jag inte ville vara med ifall det kostar pengar. Till slut gav hon upp.

Jag råder er alltså att inte bli skrämda av att dom säger att det är bara företag som är nedlagda eller under nedläggning som inte är med. Säg till att du inte vill vara med i deras register och att du inte behöver uppge skälet till ditt beslui. Se till att få ett accept på detta.

Hans Sundström | Postad: 2012-09-10 | Anmäl kommentar

Precis som övriga inlägg ang. nummerupplysningen.se så har vi i tron att detta var gratis när man ändrar ett litet telefonnr som användes för 5år sedan.
Polisanmält ärendet och bestridit detta hos nummerupplysningen.se.
Kommer också att ta kontakt med svensk massmedia.

Christina | Postad: 2012-09-03 | Anmäl kommentar

Blev uppringd idag av någon från nummerupplysning.se. Samma företag? Han ville "kontrollera uppgifterna" som naturligtvis var felaktiga. (Fem år gammal adress.) Det var naturligtvis själva syftet, att få mig att vilja ändra något och därmed bekräfta att det var jag som ville påverka vad som stod på deras web.
Naturligtvis är det ingen som söker information där! Och ingenting för mitt företag att lägga pengar på!
Men man kan ju få sig en rolig stund om man har tid och lust. Var noga med att inte gå med på något, eller säga JA någonstans bara!

Elisabeth | Postad: 2012-08-30 | Anmäl kommentar

Fick en faktura från dem idag, har jag förstått det rätt att det man nu ska göra är att skicka kopia till svensk handel, polisanmäla Alfa för häleri, polisanmäla fakturan och dessutom låta bli att betala den?
Vad gör svensk Handel och Polisen för att hjälpa oss företagare när inkasso och kronofogdebreven börjar ramla in?

Jonas | Postad: 2012-08-23 | Anmäl kommentar

hej! polis anmäla och betala aldrig , sen händer ingenting! , de lurar oss invandrare mest (invandrare vet inte vad handlar om ,jag ringde några företag som har blivit annonserad i deras hemsida och varna dem, för att inte betala fakturan,de hade ingen aning om bluff företaget s fakturan , och betalat ) BETALA ALDRIG ;ALDRIG , jag ville kontakta med ägaren ,det gick inte bra , jag undrar VARFÖR ? :)

lutfu | Postad: 2012-08-20 | Anmäl kommentar

Fick faktura från nummerupplysningen.se förra sommaren. Bestred fakturan via brev och mejl, polisanmälde och kollade också upp Alfa Fakturaservice som i dåläget inte var godkända av
Datainspektionen. Det måste man var för att få driva inkasso. Kontaktade också kreditupplysningsföretag med frågor om betalningsanmärkning och fick till svar att detta delas
inte ut om företaget i fråga står på Svensk Handels varningslista eller dyl.

Pratade även med kronofogden samt med tingsrätten och fick lugnande besked om att dessa
företag oftast inte går vidare

Fick ett antal mejl, bestred och skickade/mejlade kopior på allting. Till slut tystnade nummer-
upplysningen.se.

Jag betalade givetvis inte. Så bli inte rädda utan stå på er och ta fram som mycket fakta ni
kan och mejla/posta till företaget.

Nisse | Postad: 2012-07-17 | Anmäl kommentar

Låter som en bra ide att anmäla Alfa Fakturaservice för penninghäleri. Går det att göra på nätet, hittar inget formulär på polisen.se?

Anders | Postad: 2012-07-17 | Anmäl kommentar

Ja, så har då Erik Fredriksson svarat mig på min korrespondens :))
Och skickade över det avtal som jag visserligen i min dumhet skrivit på... men detta papper ser inte ut som det jag skrev på ! Jag har kvar en kopia på det underlaget. så här ser man direkt att det har manipulerats.

Anita | Postad: 2012-07-17 | Anmäl kommentar

Jag hade en lång korrespondens i vintras med dom. Till ingen nytta.
Bara bestrid fakturor. Rekommenderar också att ni som jag gjorde efter tips polisanmäler deras faktureringsbolag Alfa för penninghäleri. Enligt polisen kan de inte starta någonting mot nummerupplysningen men Alfa kan de granska.
Betala inte. De tystnar så småningom. Men bestrid allti.

Leif | Postad: 2012-07-15 | Anmäl kommentar

Efter att ha meddelat Företagsgruppen att jag inte vill ha med dem att göra, så ringer en person från dem. Jag säger omg. att jag inte är intresserad av deras sätt att jobba !
DÄ INFORMERAR HON OM ATT DET VAR BARA ETT ERBJUDANDE - Om det informeras inte på fakturan. Är man inte skyldig att göra det ?
Har även fått en påminnelse till från nummerupplysningen.se - med hot om inkasso.
Ringde 010-1010100 för att få tala med en otrevlig kvinna på dålig svenska, att avtalet gäller i TVÅ år (förra gången jag lyckades få ett svar var det under ett år) Så nästa år så är vi borttagna: Så jag ville bli framkopplad till hennes chef, vilket inte gick. Men fick hans namn - ERIK FREDRIKSSON tel 010-1010109. Vilken i och för sig inte svarar :)) Men han har i alla fall fått ett mail från mig med kopia till Svensk Handel och så har jag gjort en ny polisanmälan.

Anita | Postad: 2012-07-12 | Anmäl kommentar

Jag har fått faktura från nummerupplysningen.se efter det att jag skickat in de rätta adressuppgifterna till mitt företag. De hade sänt mig ett brev med felaktiga adress- uppgiter.
Efter några dagar ringer en man från företagshjälpen.nu och talar om att jag fått en bluffaktura och att han givetsvis kan hjälpa mig med den. det var bara att skicka in den så skulle de fixa så inget behövde betalas. Jag avböjde deras hjälp då jag tror de sammarbetar. Kommer heller inte betala till nummerupplysningen i Estland!

Thomas | Postad: 2012-07-11 | Anmäl kommentar

Jag har också precis gått på denna bluff. Om dom nu var ett seriöst företag så skulle dom väl ha skickat en orderbekräftelse efter man skickat in sin blankett?? Väldigt vilseledande! Fruktansvärt hur människor kan försöka luras så här! Jag har bestridit (och fått ett väldigt spydigt mail tillbaka från någon som heter Erik Fredriksson på nummerupplysningen.se.) Kommer aldrig att betala det här punkt slut!! :(

Anna Shine | Postad: 2012-07-10 | Anmäl kommentar

Hej. Jag har gått på och skrivit under deras gula ändringstillägg, kontakt uppgifter. När jag ber dom att skicka kopia på det jag skrivit under på så ser jag med mina glasögon på underlaget att det står erbjudande, samt att man binder sig 24månader. Är det någon som har kvar orginalet eller vet vet hur det såg ut från början. Har en firma som går bra, men ingen lust att betala nästan 12 tkr för att folk= svin lurar en. Är det risk för min firma att få en anmärkning. Är det någon som förlorat mot dom i en tings rätt etc,,. Vad vänder man sig ?? Hoppas alla andra trevliga människor får en riktigt härlig sommar. Efter regn kommer solsken.

Pierre | Postad: 2012-07-09 | Anmäl kommentar

Jag fick precis information om att mitt företag finns med i denna 'katalog'. Ev fakturor kommer som vanligt i dessa fall, att bestridas/ignoreras...Ynkliga metoder :-(

Sussie | Postad: 2012-07-06 | Anmäl kommentar

Kollade med ett företag som låg på deras "hemsida". De hade ingen aning om att de fanns där.... Det var väldigt klart att de inte hade betalt för att vara med...hur många av de andra företagen vet att de står med? Allt för att luras till att tro att det är seriöst. Vedervärdigt!

Anette Gustafsson | Postad: 2012-07-05 | Anmäl kommentar

Någon mer som har samma fundering som mig Förra året kom ett mail med frågan om jag vill uppdatera mina uppgifter eller om de var OK. Svarade att de var OK, ville inte ha med någon komplettering osv
Skrev på, skickade. Så kommer en faktura på 5985:- !!!
Bestrider givetvis, men de säger att vi har godkänt osv. Betalade

Efter några dagar ringer man från Företagargruppen i Malmö, säger att de har förstått att vi gått på den bluffen och vill hjälpa oss med att komma ur detta. Betalar en medl.avg till dem - 245:- mån.
NU, 26 juni kommer en faktura från dem igen - förnyelse, med 30dagars betalning. Tiden för uppsägning går ut 20120705 !!! (en månad innan ska den sägas upp). Jag skriver att jag inte vill vara med, tycker att det är för dåligt med utskicket, man har inte en möjlighet att säga upp.

Vad händer då - JO
Nu den 28 juni fick jag en påminnelse från nummerupplysningen.se - (ingen org.faktura) att jag ska betala in 5985:-

Min undran - har de ett samarbete tro ?

Anita | Postad: 2012-07-05 | Anmäl kommentar

Har fått precis som flera andra nedan en faktura på 5 935 kr. VÄGRAR BETALA!
Och jag har skrivit under... vad gör man??

Heléne | Postad: 2012-07-04 | Anmäl kommentar

Ack ja, och idag fick jag min "påminnelse" från detta "företag". Kommer att bestrida förstås. Från Nummerupplysningen , Mellanhand Media AB . Nu har dom höjt priset: min faktura är på 3.140 kr. Är så trött på alla bluffakturor, som tar sådan energi, att jag allvarligt funderar på att lägga ner min firma. Eller byta namn - för det verkar som om jag finns på någons lista......

Varför kan ingen ta tag i dessa skojare???

Lisbeth | Postad: 2012-07-03 | Anmäl kommentar

Har också fått faktura utan att ha haft kontakt med Nummerupplysningen. Har polisanmält samt försökt få fram vilken bank som har bankgiro nummer 802-8995.

Har också mailat till posten att de upplåter postbox 1344, 171 26 SOLNA till ett företag som skickar blufffakturor.

P-O | Postad: 2012-07-03 | Anmäl kommentar

VARNAR ALLA FÖR DETTA FÖRETAG, BETALA INTE !!!!

Magdalena Mörk | Postad: 2012-07-02 | Anmäl kommentar

Har också fått faktura på 2936.50 utan att ens ha haft någon kontakt med nummerupplysningen. Polisanmäler i morgon

Anders Nilsson | Postad: 2012-07-01 | Anmäl kommentar

I går fick jag en bluff faktura från Nummer upplysningen , Mellanhand Media AB org nummer 556865-2647 på 2972,50 kr för en tjänst som jag aldrig beställt eller ens har en aning om vad det är. Jag ringde deras "kundtjänst" och en röst svarade på engelska att personen jag sökte inte var anträffbar. Jag polisanmälde direkt, och fick veta att jag skulle bestrida fakturan, vilket jag gjorde. Det är helt otroligt att såna här kriminella element kan fortsätta med sina bedrägerier! Funderar på att skicka en faktura till dem och kräva dem på betalning för den tid jag måste lägga ner på att hantera deras bluff-faktura, flera timmar nu....

Lena Nordstrand Moatty | Postad: 2012-06-30 | Anmäl kommentar

Fick som många andra en påminnelse idag på en faktura, (4 993:75),från Nummerupplysningen, Mellanhand Media AB. En faktura jag aldrig sett på en tjänst jag aldrig beställt. Jag har varken talat i telefon med någon försäljare eller på annat sätt beställt tjänsten. Nog är detta ett äkta Bluff-företag. Jag polisanmälde omedelbart och polisen sa att de hade fått in massor av anmälningar mot detta företag idag.

De sa att det bara var att bestrida och jag inte behövde vara orolig för att jag skulle hamna i något trångmål.

Urban Lindmark | Postad: 2012-06-29 | Anmäl kommentar

Fått faktura 28/6 på 2100,00 från Nummerupplysningen Mellanhand media - text som beskrivs nedan. Ska det verkligen inte gå att få stopp på sådana här bluffar?
O

Olle | Postad: 2012-06-29 | Anmäl kommentar

Har idag fått från Nummerupplysningen, Mellanhand Media AB i Solna en påminnelsefaktura på 4.993:75 på tjänst jag aldrig beställt. Den ska betalas senast 3 juli annars så skickas ärendet vidare till KRONFOGDEMYNDIGHETEN+ anger de:"eventuella avgifter kan tillkomma". Kommer nu att polisanmäla eftersom jag först fått upptaget ton och nästa gång en inspelad röst på främmande språk.

Britt-Marie Sellman | Postad: 2012-06-29 | Anmäl kommentar

Jag har fått en faktura på 5895kr + moms = 7122,00 Fick ett papper, där jag skulle kontrollera att uppgifterna stämde, på föreningen jag är med i. Det var med ett mobilnr på avliden person (5 år sedan) Jag ändrade till mitt mobilnr, samt skrev under med mitt namn På detta papper stod ingenting om kostnad. Uppfattade verkligen att det som gratis. Att de bara skulle stämma av... Jag kommer att polisanmäla och bestrida fakturan!

Irene | Postad: 2012-06-29 | Anmäl kommentar

Har idag fått en faktura på 4993kr på ett ej längre existerande företag. Jag har aldrig använt deras tjänster och ringde upp dem. Andra gången hann jag inte ens presentera mig( ringde två ggr eftersom de la på luren första gången) utan Martin Olsson(tror jag) frågade direkt:
Har du fått en påminnelsefaktura?
Ja svarar jag
Du måste betala den annars hamnar den hos Kronofogden och så la han på luren igen.
Har ringt både polis och Kronofogden och ska skicka tillbaka fakturan samt bestrida den.

Suzanne | Postad: 2012-06-29 | Anmäl kommentar

Jag kommer även jag polisanmäla och bestrida fakturan. Tänk att de kan hålla på så här. Och även passa på att skicka ut fakturor med inbetalning 14 dagar perfekt för dem i sommartid och semestertider. Riktigt fult.

Solveig | Postad: 2012-06-29 | Anmäl kommentar

Vårt företag har ochså råkat ut för dessa svindlare. Jag har nu tagit emot alla tips bland alla kommentarer och kommer att polisanmäla företaget samt bestrida fakturan även om den kommer från kronofogden.
Vi får hoppas att en domstol kan stoppa dom.

Inger | Postad: 2012-06-29 | Anmäl kommentar

Hej!
Nog är jag snabb och får saker och ting gjorda. Men visst blev jag överraskad av att plötsligt få en överlåten faktura på 5895 + 40 SEK samt en kopia på ett formulär som jag absolut inte kände igen. Min misstanke väcktes genast att formuläret var en "maskad"kopia där information som inte fanns med på originalet som jag undertecknade plötsligt, med finstilt, för att göra mig ytterligare osäker,
Jag har polisanmält händelsen och jag önskar dessa ett rättvist fängelsestraff.

Åke Carlsson | Postad: 2012-06-28 | Anmäl kommentar

Ja, så jag var också en av de uppoffringar som gjorts av det litauiska företaget fick lurade. Nu har jag hänger också på mega-räkningen med 24% i ränta, om jag inte betalar den gigantiska räkningen. Jag är en dansk som bor i Sverige. Jag arbetar som coach förare i Danmark och har en liten hobby i Sverige, där jag har tills helt nyligen som konsulttjänster inom IT i Sverige. Det är otroligt att myndigheterna i Sverige ännu inte har stoppats detta företag. Många små operatörer bli lurade av den litauiska företag som på ett yrkesmässigt lockar unga och okunniga företagare i Sverige att underteckna en rutin uppdatering av deras information nummerupplysning. Vad vi som små handlare inte inser är att vi luras att underteckna ett två-årigt avtal med det litauiska företaget, som sedan på oss med stora räkningar och räntor. Endast scammers i Litauen gnuggar händerna när de får alla pengar oavsett vad. finns det någon lösning på detta?

John Genart | Postad: 2012-06-21 | Anmäl kommentar

Har också blivit drabbad av nummerupplysningen.se på samma sätt som övriga. Har haft kontakt med rådrummet i Karlstad som uppmanar att inte betala. Summa 5935/år för en ändring.. Det stod inte något om kostnad på ursprunget som jag skrev på. Deras sida innehåller en massa äldre företag som inte existerar. Håll ut och betala INTE! Kriminella personer som i stället för bl.a. bankrån prövar att göra "affär" på detta vis!!!

Lennart | Postad: 2012-06-20 | Anmäl kommentar

Jag fick en faktura idag på 5895 + 40:- i fakt avg tot 5935. Jag har skrivit på ett papper där jag ändrat adressuppgifter. På blanketten jag skrev på fanns inga uppgifter om kostnader. Har fått idag en kopia på dem uppgifter jag lämnat och nu helt plötsligt längst ner står det att jag godkännt en medverkan hos dem för 5895 per år. Frågan är om de har en blankett där sidfoten är övertäckt av ett överliggande papper. Så när de skickar som till mig ser det ut som att jag skrivit under en handling där jag godkännt dessa kostnader vilket jag var vädigt noga med att kontrollera innan jag skrev på att det inte skulle vara några kostnader.lurendrejeri på hög nivå

SB | Postad: 2012-06-20 | Anmäl kommentar

Nu har vi blivit drabbade av detta företag Alfa Faktura Service/nummerupplysning.se. Fakturan ser skum ut från början och påstår att vi har redan varit med och betalat ett års förbrukning av tjänsten och att vi skall betala 5953:- inom 14 dagar. Pusst....vad tråkigt.

Jag mailar dom direkt och ber dom dra och hel*****e.

Hörs

Josh Thorne | Postad: 2012-06-19 | Anmäl kommentar

Företaget fick samtal idag från 118218. Vi bad om organisationsnumret, men det visst inte kvinnan som ringde oss vad det var !! :-))

Limo | Postad: 2012-06-19 | Anmäl kommentar

Micke!

Ring mig omgående så hjälper jag dig direkt!

0761-882529

Kristoffer | Postad: 2012-06-18 | Anmäl kommentar

Vi har fått en faktura från detta företag idag (5895 exkl. moms). Vi har fyllt i det vi trodde var en ändring och skickat in. Hur hanterar vi fakturan lämpligast?

Micke | Postad: 2012-06-18 | Anmäl kommentar

kontakta ett företag i borås som hjälper er med detta ! dock har dom en årskostnad på runt 4200 ex moms men dom fixar alltid alla fakturor och massa mer Mvh Dennis

dennis | Postad: 2012-06-12 | Anmäl kommentar

Hej, 2012-06-10
jag har blivit lurad att ändra kontaktuppgifter fran nummerupplysningen.se, som är en gratistjänst. Jag skickade in i tron att det var ENIRO och har nu fått en faktura på kr 5895.
Det hela är en bluff och många verkar ha gått i samma fällan.

Tacksam för råd hur jag skall agera.

Imecon AB/Ingemar Moström | Postad: 2012-06-10 | Anmäl kommentar

Jag fick faktura och ringde upp. Bad dom rent ut sagt att dra åt H-e, tillbaka dit dom kom från och la på luren. Fick inga fler fakturor. Detta var i vintras.

Ann | Postad: 2012-06-06 | Anmäl kommentar

Idag fick jag ett inkassokrav från söders inkasso, angående att nummerupplysningen tidigare fakturerat mig,Vilket jag har invänt emot utan att höra något till baka.
Jag har inte ens blivit vilseledd..jag har aldrig skrivit på några papper. Sen hur kan söders inkasso ha kvar tillstånd att bedriva inkasso verksamhet är ju helt obegripligt då dom har Nummerupplysningen Ou som kund.

Lisa | Postad: 2012-05-29 | Anmäl kommentar

Blev uppring av nummerupplysningen.se som påstod att jag hade haft ett gratis abonnemang i sex månader som nu gått över i ett årsabonnemang på ca 9000kr/år !!!
Jag har aldrig gått med på något dyligt och har inte ens en telefon på företaget.
Nu skulle dom i så fall registrera mig på en uppsägningsperiod på 3 månader och skicka faktura. Jag hade tydligen godkänt avtalet via telefon, vilket jag aldrig gör.
Jag var påstridig och ville prata m chefen, när han kom bröts samtalet.
Lurendrejeri, han visste inte ens vilket företag han ringde till (då jag har flera) utan läste innantill om mitt företags verksamhet ???

Egen företagare | Postad: 2012-05-29 | Anmäl kommentar

Har Skatteverket kollat att de betalar svensk moms?
Om inte, borde det göras.

Om de nu inte betalar moms är hela upplägget ett stort skattebedrägeri förutom bedrägeriet mot oss som får "erbjudandet".

KG Jonsson-Finne | Postad: 2012-05-27 | Anmäl kommentar

Fick idag med posten ett gult kuvert likalydande det Peter berättar om nedan (2012-05-22)
Utformat som ett erbjudande att till dyra pengar medverka på en nonsenssida/portal.
Felaktigt ( tidigare och ej aktellt telenr var angivet) Måhända för att locka till att man skall
"korrigera" till det korrekta aktuella numret, skicka in och - sedan är man väl "fast" enligt dras sätt att se det.....

Fy f-n vad trött man blir på dessa idioter !!!

Skall följa tipset att fylla svarskuvertet med "skit" så att de får något att bita i...

BS | Postad: 2012-05-24 | Anmäl kommentar

Fyll det förfrankerade kuvetet som ligger i det gula kuvertet "viktigt medeland" med en massa tungt skräp och stoppa det i gula lådan, så får de lösa ut skiten för för dyra pengar från posten.

Jag stoppade i ett reklamblad från Mediamarket och ett från Jysk.

Peter | Postad: 2012-05-24 | Anmäl kommentar

De skickar nu ut ett gult kuvert med ett viktigt meddelande tryckt på kuvertet. En blankett att fylla i samt ett svarskuvert ligger inuti. Detta är ett "erbjudande" som kostar 5895 SEK per månad.

Karin H | Postad: 2012-05-24 | Anmäl kommentar

De ringer från 0317211840 och är mkt påstridiga

Peter G | Postad: 2012-05-22 | Anmäl kommentar

Jag blev drabbad förra året. Då damp det ner en faktura till mitt företag, jag bestred den direkt och polisanmälde den. Ett tag senare får jag en faktura från ALfa faktura service, som påstår att de tagit över fakturan. Jag kontaktar dem och ber dem sända mig de papper som visar att jag köpt denna tjänst. Det kom förståss aldrig några papper. Nu ytterligare ett år senare får jag brev från polismyndigheten. Där står att läsa att jag är misstänkt för bedrägeri i Tallin... Dock har polisen avskrivit ärendet.
Men hur mycket tid har dem att hålla på!!! (Ger de sig inte nu kommer jag att skicka bluffakturor till nummerupplysningen, grrrr).

Varna vänner och bekanta så inte fler luras på detta sätt!

Karin | Postad: 2012-05-21 | Anmäl kommentar

Samma erbjudande men med ett gammalt telefonnummer från 2003. Det finns ingen information hur man kostnadsfritt vill bort från deras lista. Antar att om man kontaktar dom så får man betala för att bli "delitad". Så därför gör jag ingenting.

Janne | Postad: 2012-05-21 | Anmäl kommentar

Fick ett erbjudande från dom idag. Men fattade att det är en bluff för dom har ett namn som jag inte använder . Kanske dom tog mitt gamla namn för att jag skulle luras att skicka in ändringen

Anki | Postad: 2012-05-21 | Anmäl kommentar

Har fått erbjudande i posten idag - kostnad 5895 kr.
Tror att vi varit "drabbade" tidigare också. Här regerar vi på att det är vårt gamla tfn.nr som de använder (bytt för flera år sedan).
Se upp! Lätt att man luras med genom att ändra tfn.nr utan att se vad det kostar....

Lena | Postad: 2012-05-21 | Anmäl kommentar

Att bankgirot och plusgirot borde säga upp avtalen med företaget

Thegor Rundman | Postad: 2012-05-21 | Anmäl kommentar

Vill bara rapportera, "drabbades" av fakturor efter att ha skrivit på önskemål om kompl av uppgifter 15/12 2011. Fick 2 påminnelser, polisanmälningar x2 ställd till Alfa och Nummerupplysningen kommit i retur - ingen åtgärd men dessbättre heller inga ytterligare krav. Håll ut, anmäl och betala inte!
Lars

lars | Postad: 2012-05-18 | Anmäl kommentar

Fick också ett "erbjudande" från dem idag. Det ser väldigt seriöst ut så om man inte varit luttrad hade det varit lätt att gå på. Gult tryck med EU-logga, text att det är viktig information, svarskuvert med mottagaren betalar portot. Allt är förtryckt, man behöver bara fylla i det som skall ändras. Ser nästan ut som om det kunde komma från någon myndighet.

Finstilt längst ner förstås, kostar 5.895/år.

Eva | Postad: 2012-05-18 | Anmäl kommentar

Fick ett erbjudande idag i brevlådan från nummerupplysningen.se. Ingen faktura, utan ett erbjudande som man ska skriva på och skicka tillbaks till dem.
Enligt erbjudandet kostar denna meningslösa web-katalog som INGEN använder, 5895:-/år (förmodligen exkl moms, men det framgår inte...).
Adressen är Svarspost 20581822, 208 00 Malmö - så det är inte upenbart att det är Nummerupplysningen OÜ istället för ett svenskt bolag, förrän man läser igenom allt lite noggrannare...

Claes | Postad: 2012-05-16 | Anmäl kommentar

Jag blev uppringd av en kvinna på nummerupplysningen.se (118218) idag. Hon ville kontrollera om de uppgifter de hade om mig stämde, hon undrade om jag ville ha med ytterligare information för 500 kr, vilket jag inte ville. Hon ville kontrollera att den information de hade om mitt bolag stämde och började läsa upp denna - inkl orgnumret vilket inte framgår på deras websida. Jag undrade varför hon läste upp detta och förklarade att jag inte vill köpa något. Hon sa "utöver grundinformationen, ja". Denna visade sig kosta 2900 kr vilket hon inte sagt vid något tillfälle i samtalet. Hon hävdade att hon sagt detta tre ggr och att folk som satt bredvid henne hade hört detta. Jag var tydlig och sa att jag inte ville köpa något. Efter samtalet såg jag åtskilliga varningsflaggor på nätet för detta företag. Återkommer med kommentar om detta renderar i en bluffaktura eller ej. Numret de ringde från denna gång var 033-722 77 00.

jonas | Postad: 2012-05-04 | Anmäl kommentar

Jag blev uppringd av en kvinna från detta företag idag men vägrade att uppdatera något som jag inte har beställt från detta företaget , uppdateringen som jag ej beställt innefattade namn och telefonnummer , det skulle kosta mig 4 900 kr . Jag sa till henne att direkt ta bort mina uppgifter från denna sida märkte direkt i samtalet att det var något som inte stämde. vill med detta varna andra företagare. telefonnumret det ringde ifrån var följande 031 17211815

Ulf | Postad: 2012-04-12 | Anmäl kommentar

Jag har också blivit uppringd av dessa idioter men klarade mig undan fakturan. Han sa samma som till många att det bara va uppdatering av uppgifter och kostnadsfritt. När han sa att ALLA företag i sverige va tvugna att var med blev jag misstänksam och sa att jag ville ha det skriftligt. Han sa att han skickade direkt men 2 månader senare har det fortfarande inte kommit...
Jag ringde upp ktj dagen efter och berättade och hon höll med om att det inte va sant. Jag bad dem då ta bort alla mina uppgifter trots att hon lovade mig att finnas kvar kostnadsfritt.
En vecka senare låg Uppgifterna fortfarande kvar och jag ringde upp igen! Denna gång hotade jag med polis och att skicka faktura för att de publicerade mina uppgifter mot min vilja. 30 min senare var de väck :)

Jag tror att om vi alla ringer och tvingar dem att ta bort våra uppgifter kommer de snabbt försvinna.
Polisanmälan leder uppenbart ingenstans och som det ser ut nu fortsätter de på samma spår tills vi själva gör något...

katti | Postad: 2012-04-12 | Anmäl kommentar

Jag är inte ens företagare och har inte varit detta sedan april-2008.

Marie | Postad: 2012-04-11 | Anmäl kommentar

Jag har också gått på nummerupplysningen.se´s vilseledande erbjudande. Dett blev jag redan i dec 2010. Ringde till dem och fick prata med en tjej som var som att prata till en "stenvägg". Hon påstodd att jag gått med på att använda deras erbjudande, men jag förstodd inte att det kostade en massa pengar. Jag sa till henne att jag kommer inte att betala detta, hon skickade mitt avtal per e-post.jag bestredd allt per e-post + per brev. I januari fick jag en påminnelse och en till februari. Polisanmälde dem i mars -april. Har inte hört något sedan dess...

Marie | Postad: 2012-04-11 | Anmäl kommentar

Kom ihåg att säga upp kontrakten med nummerupplysninge.se sedan den förlängs automatisk om man inte gör något...smidigt, va?

Tim Riordan | Postad: 2012-04-10 | Anmäl kommentar

Ja, jag har också skrivit under nummerupplysningen.se vilseledande "erbjudande" som jag är i gång med att bestrider. Jag pratade nyss med en trevlig kvinna på Svensk Handel som gav mig en del bra råd...fortsätt att bestrida alla faktura och inkasso krav genom att skicka tillbaka med meddelande " handlingen från nummer upplysningen.se är att betrakta som vilseledande, alltså bedrägligt beteende vid avtalsskrivning". Om det slutligen kommer ett krav från Kronofogden ska man ringa upp de och meddela att man bestrida ärendet. Inget mer händer om inte Nummerupplysningen välja att ta saken till domstolen. Det är fler och fler som bestrider dessa fakturor och de kan inte ta vartenda ärende till domstolen. Flera ärenden har hamnat i domstolen med varierande resultat...företaget har både vunnit och förlorat.
Gör en polisanmälan även om polismyndigheterna inte går vidare med saken..bra att ha.
Ensam är stark...tillsammans är kraft!
Lycka till! Tim

Tim Riordan | Postad: 2012-04-10 | Anmäl kommentar

Läs gärna igenom alla inlägg, där finns mycket bra vägledning att få.

Ett av inläggen 2012-02-02 se ut så här:

Ang Skaraborgs Tingrätts dom mål nr FT1910-11

nummerupplysningen.se förlorade i TR, TR skriver bla att:svarande i målet får anses ha svarat på ett gratiserbjudande, och att undertecknande och återsändande av erbjudandet hade sin grund i denna villfarelse.

Att domen är, eller sägs komma att överklagas till HR kan man ju fundera över, men nu finns det en valskriven dom mot nummerupplysningen, och att detta sk företag redan tidigare återtagit en stämmning i TR Gbg ger ju en hint om vart det hela lutar.

Stå på Er därute, bestrid fakturorna, varför inte hänvisa till TR-domen? Avvakta en ev HR-prövning, inget av detta kostar en enda krona!

Rätt skall vara rätt!

Urban | Postad: 2012-04-10 | Anmäl kommentar

Framme vid fakturan "Varsel om inkasso". Rädslor dyker upp för ordet inkasso. Vi vill fortsätta vara ett välskött företag.

1) Är ni säkra på att det inte går till inkasso?
2) Vad gör Kronofogden om det går till inkasso?
2) Domarna som folk nämner, gäller de även om man har fyllt i papperet? Låter Sölvesborgdomen grundade sig på ett telefonsamtal.
3) Hur troligt är det att man hamnar i Tingsrätten? Var finns hjälp att få? Kostnader?

Jag har polisanmält, bestridit fakturorna, anmält till Svensk handel. Polisen går inte vidare med ärendet. Meddelat både Alfa och Nummerupplysningen att upplägget är vilseledande. Trots sina år i branschen har vare layout, tydlighet eller kundbemötande förbättrats. Det är uppenbart att syftet är att lura av stressade rädda kunder pengar, utan tanke på långsiktigt rykte. De tror sig ha svurit sig fria (??) eftersom avtaltext faktiskt finns med, om än så dolt som möjligt. Uppenbart bedrägligt beteende.

Men håller våra argument i rätten?

Cajsa | Postad: 2012-04-07 | Anmäl kommentar

Hej
Det finns något som heter "nummerupplysning.se" också.
Är det fler som fått samtal från dom och känner sig lurade?

Mvh

Christer | Postad: 2012-04-04 | Anmäl kommentar

Det är rent ut sagt skamligt att polisen lägger ner alla dom tusentals anmälningar dom faktiskt fått angående nummerupplysningen.se Det är skrämmande att dom inte kan gå vidare med något där det är tydligt vem bedragaren är. För många rör det sig inte ens om en "manipulerad" blankett man har skrivit på. Folk får faktura av dom utan att ha skrivit på något, dom har tidigare använt sig av andra fakturerings företag som avbrutit samarbetet.
Det är skrämmande att se hur lite som görs mot dessa bluff bolag, kan förstå svårigheten om det är ett par enskilda ärenden. Men när det till trotts rör sig om tusentals...

Skönt att man inte behöver betala i alla fall, För er som vill agera och redan inte är medlemmar så finns en grupp på facebook, Vi som inte vill vara kund Nummerupplysningen

Mysan | Postad: 2012-03-31 | Anmäl kommentar

Hej
Jag fick min första påminnelse igår. Vilket jag nu har bestridit till både ALFA OCH NUMMERUPPLYSNINGEN.
Det är väl bara att sitta ner och vänta och se vad som händer.
Polisanmält är det.

Jag har ringt och pratat med både tingsrätt, kronofogden och där kan dom inget säga som hjälper oss.
Jag ringde även ett företag i Sölvesborg som hamnade i tingsrätten (tror att det var 2010) dom blev dömda till att betala faktura. Anledning: Frågan han fick var - Har du personligen skrivit under? Föratgaren svarade JA.
Så jag vet inte riktigt hur stor chans man kan ha med detta.

mvh

Jörgen

Jörgen | Postad: 2012-03-29 | Anmäl kommentar

Bra idé Lars!
Dock kan det bli lite svårt med en gemensam polisanmälan, då samtliga brott i så fall måste ha ägt rum samtidigt.
Däremot kan man välja att driva detta gemensamt genom en Civilprocess.
Vi måste ju kunna stämma...

Vet tyvärr inte riktigt hur det fungerar men kanske någon annan här som vet???

Ulrika | Postad: 2012-03-28 | Anmäl kommentar

Har som tydligen många andra erhållit faktura på något jag ej beställt. Har i god tro lämnat mina uppgifter till vad som sades var till uppdatering av Gula Sidorna och som var kostnadsfritt.
Har bestridit och sänt tillbaka faktura samt krav med gjord polisanmälan. Detta är ju helt fantastiskt hur detta kan fortgå. Jag har lust att sända en faktura på 6.000:- till Alfa för alla de kostnader och arbete som de har åsamkat. Finns det ingen som kan åta sig att vi alla gemensamt gör en polisanmälan?
Göteborg 2012-03-27
Lars

Lars | Postad: 2012-03-27 | Anmäl kommentar

Visst scannar och manipulerar de blanketten i efterhand. Kände inte alls igen underlaget och beloppet på fakturan hade jag heller aldrig sett. Den blankett Ulrika jobbat på att ta fram är den jag fick. Någon baksida med fanns inte heller med . Det är nog så att de ändrar på utseendet på blanketten .Fullständigt otroligt att detta kan fortgå och att en advokat går deras ärenden. Vad säger Advokatsamfundet om det?

En kollektiv anmälan från alla med samma berättelse är nog enda sättet att få stopp på det här eftersom en polisanmälanfrån enskild företagare resulterar i 0 åtgärd.

Den springande punkten är, som någon skrev här tidigare, att det aldrig har skrivits något avtal enl. gällande regler. Dvs att deras blankett är direkt vilseledande. Rent berägeri alltså. Att använda någons namnunderskrift på detta sätt är inte lagligt.

mvh Annika


Annika | Postad: 2012-03-27 | Anmäl kommentar

Visst scannar och manipulerar de blanketten i efterhand. Kände inte alls igen underlaget och beloppet på fakturan hade jag heller aldrig sett. Den blankett Ulrika jobbat på att ta fram är den jag fick. Någon baksida med fanns inte heller med . Det är nog så att de ändrar på utseendet på blanketten .Fullständigt otroligt att detta kan fortgå och att en advokat går deras ärenden. Vad säger Advokatsamfundet om det?

En kollektiv anmälan från alla med samma berättelse är nog enda sättet att få stopp på det här eftersom en polisanmälanfrån enskild företagare resulterar i 0 åtgärd.

Den springande punkten är, som någon skrev här tidigare, att det aldrig har skrivits något avtal enl. gällande regler. Dvs att deras blankett är direkt vilseledande. Rent berägeri alltså. Att använda någons namnunderskrift på detta sätt är inte lagligt.

mvh Annika


Annika | Postad: 2012-03-27 | Anmäl kommentar

nummerupplysningen.se har tydligen ändrat sitt orderformulär vid flera tillfällen

Observera!
Jämför gärna med underlaget från NU om ni begärt att få ut det.

http://www.forenadebolag.se/varningslistan/nummerupplysningen-se/

Ulrika | Postad: 2012-03-26 | Anmäl kommentar

Jag har bestridit alla fakturor via email, är det bättre att posta dem istället? håller även på med polisanmälan av både Nummerupplysningen och Alfa som kommer att postas i morgon. Några andra tips?

Filippa | Postad: 2012-03-26 | Anmäl kommentar

Det här företaget har använt sig av ett försåtligt sätt att skaffa sig kunder som i de flesta fall blir helt tagna på sängen när de konfronteras med ett 2-årigt avtal (finstilt baksida).
Det är sorgligt att ett svenskt företag som Alfa Faktureringsservice har åtagit sig att gå deras ärenden i kravrutinerna!

Lars-G Rahm | Postad: 2012-03-26 | Anmäl kommentar

Stort TACK Ulrika!
mvh, Annika

Annika | Postad: 2012-03-26 | Anmäl kommentar

Hej!

Har nu fått tag på hur originalblanketten såg ut som jag fick. Dock inte en kopia på den jag skickade in. Se här:
http://www.internetsweden.se/varning-for-nummerupplysningen-senummerupplysningen-ou-11550212-grav/

Märk väl att det inte står någonting om det är en tjänst som kostar pengar. Detta borde vara skäl nog att misstänka att de scannar in och manipulerar blanketterna med våra namnteckningar.

Det här tänker jag försöka gå vidare med. Om några av er har sparat kopia på blanketten ni skickade in så borde det stärka våra chanser att sätta stopp för dem.

ulrika | Postad: 2012-03-26 | Anmäl kommentar

Hej!

Har själv råkat ut för nummerupplysningen.se.
Var i samband med att företaget bytte adress som jag fick en blankett från det som jag uppfattade var från Gula Sidorna, där jag skulle fylla i och uppdatera adressändringen.

Fick aldrig någon originalfaktura men har nu erhållit 2 st påminnelsefakturor från en tjänst som jag över huvud taget varit medveten om att jag tecknat mig för. Har bestridit båda fakturorna och nu ligger hot om inkasso.

Jag har gjort en polisanmälan och även anmält bluffmakarna hit.

Är det någon som har ursprungsblanketten sparad som kan tänka sig att dela med sig av den? För jag har en känsla av att de eftermanipulerar den eftersom det inte verkar vara den samma som man fått skickad till sig i pappersform. Men det är ju svårt att bevisa då jag skickade in den utan att kopiera den.

Tycker vi borde gå samman och göra en anmälan mot NU.
Kanske även ta hjälp av media. Uppdrag granskning är väl jättebra, i synnerhet då polisen inte verkar göra något.

Ulrika | Postad: 2012-03-26 | Anmäl kommentar

OBS!!! Det kostar inte bara 5.895 att skriva på, utan enligt det finstilta i det gula brevet är avtalet på 2 år och dessutom med automatisk förlängning på ytterligare 12 månader i taget om det inte sägs upp skriftligt eller via e-post senast 3 månader innan ny 12 månadersperiod börjar.

Dessutom faktueringsavgift

Kent | Postad: 2012-03-24 | Anmäl kommentar

Rent bluff företag som representeras av Stefan renee´Persson , Skithög.
Jag har givet gjort samma misstag som alla här, misstänker även jag att min
namntäckning skannats in på blanketten med priser.
Jag bestrider rubbet. tänker använda dommen i skaraborg.
Hoppas någon med ork sätter dit honom & bolaget.

Lennart Gustavsson | Postad: 2012-03-23 | Anmäl kommentar

Fick just en försändelse från dom i dag. Texten på det gula kuvertet:
"Viktigt meddelande"
"På grund av minskat intresse för tryckta telefonkataloger samt av miljöskäl har nummerupplysningen.se valt att endast registrera företagsuppgifter på internet"
Låter ju bra, miljön vill ju alla värna om.
Sedan ett formulär i kuvertet, med förtryckta uppgifter och en begäran om att "uppdatera era uppgifter" samt ett svarskuvert till Malmö-naturligtvis. Det är ju där våra nysvenskar driver sina verksamheter.
Längst ner på sidan med minimal text står följande:
"Detta erbjudande kan endast användas för medverkan på www.nummerupplysningen.se . I det fall Ni ej har för avsikt att medverka mot kostnad kan ni bortse från detta erbjudande. Vid undertecknande av detta erbjudande ingås avtal om medverkan på www.nummerupplysningen.se med Nmmerupplysningen OÜ. Kostnad för medverkan är 5895 kr per år."

Matz | Postad: 2012-03-23 | Anmäl kommentar

En kund till mig blev lurad i somras. Sätt dit bovarna.nu !

Evy | Postad: 2012-03-23 | Anmäl kommentar

Helt otroligt att detta företag fortfarande får finnas...?
Blev precis lurad av någon som ger sken av att jag redan är kund och när jag söker lite på nätet för att se vad jag kan göra åt det hela, snubblar jag övre följande person som råkat ut för exakt samma ska, men för TVÅ ÅR sedan!
http://lawline.se/answers/9747

Nog måste det finnas rättsliga åtgärder att vidta för att se till att osreiösa företag av det här slaget sorteras bort från marknaden?! *grrr*

Camilla Ymer | Postad: 2012-03-15 | Anmäl kommentar

Min son har också blivit lurad. Summan knappa sex tusen. Jag har pratat med konsumentvägledare.


Man ska bestrida alla fakturor som kommer från Alfa och troligen så småningom inkasso. Det går inte till kronofogden så länge man bestrider. Man får inte heller några prickar så länge man gör detta vad jag förstår. Dessutom är summan sex tusen så liten att tingsrätten troligen inte bryr sig om att ta upp fallet. ungefär så här skrev vi:


BESTRIDER DETTA: Handlingarna från nummerupplysningen.se är att betrakta som vilseledande, alltså bedrägligt beteende vid avtalsskrivning! Jag kommer under inga omständigheter att betala några pengar till företaget i fråga. Polisanmälan har gjorts!

Bekräfta via mejl att ni läst detta, ring inte!!

S.I.S | Postad: 2012-03-14 | Anmäl kommentar

Har försökt att kommunicera med Nummerupplysningen men det är helt meningslöst. De har inte ens ändrat felaktigheter jag påpekat.
Har anmält Alfa Fakturaservice till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet för inkassobolag. Tycker jag alla ska göra. Har polisanmält Nummerupplysningen. Tycker jag också att alla ska göra.

Leif-Åke | Postad: 2012-03-12 | Anmäl kommentar

En del av de som jobbar där har jobbat på ett annat varnat företag. gul.se som sedan butte till gul 123. Rensa upp i denna bluffjungel.
Jag har också vänner som blivit blåsta av 118218, 118700 och flertalet företag som försöker rida på serösa företag

| Postad: 2012-03-10 | Anmäl kommentar

Jag har drabbats också. Har fått gott stöd från en annan person som också drabbades för 1,5 år sedan, att vägra betala och bestrida fakturan. Han berättade att till slut så kom inkassobrev som han också bestred och efter ett halvår slutade dom att höra av sig. Inkassobrevet kom från ett företag som inte har tillstånd att driva inkasso i Sverige!! Jag har nu bestridit originalfakturan och två betalningspåminnelser, både till företaget och till Alfa Fakturaservice p g a "misstanke om bedrägligt beteende vid avtalsskrivning" vilket är den korrekta benämningen på detta bedrägeri. Jag har också polisanmält ärendet, viktigt att ha ett ärendenummer tror jag. Att fakturan är skriven exkl. moms är också skumt. Jag planerar att prata med Skatteverket om detta. Skönt att höra att många med mig kommer vägra betala.

Elisabeth Winnberg | Postad: 2012-03-10 | Anmäl kommentar

Påminnelse nr 2 från Alfa kom i veckan.... Ska man vänta på nr 3 eller vad är deras nästa steg? Är det någon som har fått 3st påminnelser eller fått brev från KM?

Peka | Postad: 2012-03-10 | Anmäl kommentar

Har fått en Påminnelsefaktura överlåten på Alfa Fakturaservice från nummerupplysningen.se men ingen originalfaktura men vet inte vad det rör sig om. Tillskrivit dom men inte fått ngt svar. Bestrider.

Peo | Postad: 2012-03-09 | Anmäl kommentar

Fick ett samtal idag utav nummerupplysningen via nätet från tele nr: 010-1010452 som dom kallar sig, och tjejen som jag pratade med sa att dom ringt mig tisdagen den 13:e December 2011 och att jag tackat ja till deras tjäns. Som alla andra blev jag riktigt förbannad och ställer då frågan rakt ut om hon har materialet framför sig då hon höll fast vid att jag fortfarande svarat ja.
Hon hade inget material framför sig och hon sa även att det är ett annat företag som har hand om inspelade filer vilket hon inte viste namnet på det företaget, kollar upp det hela och får fram att dom finns med här på listan samma skit med Worldwide Media Öresund AB som skickar bluffakturor blir man piss off eller vad?

Rickard Andersson | Postad: 2012-03-08 | Anmäl kommentar

Dags att bestrida sk påminnelse från ALFA/Nummerupplysningen vilket jag givetvis gör. Kommer inte heller att betala några pengar till dessa bluffmakare!
Såg på nyhterna förra veckan ett inslag om bluffakturor mot småföretagare och höll på att sätta kvällsteet i halsen när någon politiker pratade om att ev. införa ångervecka för småföretagare när det gäller olika "erbjudanden" man får. ÅNGERVECKA? för kriminell verksamhet?? Är det inte dags att politiker och även polisen börjar ta detta stora problem på allvar !?

Annika | Postad: 2012-03-06 | Anmäl kommentar

Jag har nu fått påminnelse från Alfa och har tidigare bestridit både till Nummerupplysningen och Alfa. Har också anmält Nummerupplysningen till Polisen, Svensk handel och konsumentverket, redan när jag fick första fakturan. Kommer naturligtvis bestrida till båda denna gången också.
Jag kommer att polisanmäla denna gången också. OCH jag kommer även att polisanmäla Alfa.
Det är viktigt att vi alla polisanmäler Alfa Fakturaservice också. De är inblandade i nummerupplysningen.se och är lättare för myndigheterna att komma åt, eftersom det är ett Svenskregistrerat företag.

Kalle | Postad: 2012-03-05 | Anmäl kommentar

Har fått faktura från Alfa Fakturaservice. Har bestridit till Alfa, samt till företaget i Tallin.
Kommer ALDRIG, ALDRIG att betala en enda krona till denna kriminella verksamhet. Har svarat dem att vi ses i tingsrätten !!

BETALA INGET TILL DENNA KRIMINELLA VERKSAMHET !!!!!!!!!!!!!!!

L. Haraldsson | Postad: 2012-03-05 | Anmäl kommentar

Ja då sitter jag i samma båt som en väldigt massa andra.
Min historia förjer i princip exaka samma mall
Fick en blankett från "som jag antog" kom från eniro.
Det handlade om att jag flyttat och jag fick nu en chans att uppdatera, och till och med gratis returporto.
Jag tyckte såklart att detta kan man ju hjälpa till med.
sedan kom faktura på 5985 ex moms.
Jag har nu bestridit fakturan och nu även 1:a kravet på mejl.
Jag tänker inte betala något innan en domstol dömmer mig att göra det.
Men efter ha läst dessa inlägg så känner jag mig trots allt ganska förhoppningsfull att en domstol troligtvis kommer hålla med mig.

Anders | Postad: 2012-03-02 | Anmäl kommentar

Även jag sitter i samma båt.förvånad över att ha blivit fångad med en namnunderskrift på ett avtal. Övertygad om att det är monterat i efterhand. Har någon kvar originalet? Har polisanmält, anmält till Svensk Handel. Bestridan har tagits emot. Väntar på nästa drag... Skönt att veta att man inte är ensam.
Lars

Lars | Postad: 2012-03-01 | Anmäl kommentar

Även jag har blivit lurad av nummerupplysningen, har bestridit detta till dem, fått påminnelse från Alfa, bestridit detta till båda företagen och informerat Svensk Handel. Tänker även polisanmäla. Har tyvärr inte kvar originalerbjudandet. Jag kommer inte att betala och är vi tillräckligt många som inte gör det och polisanmäler så måste det ju hända något snart tycker jag.

Filippa | Postad: 2012-03-01 | Anmäl kommentar

Har fått en faktura på vardrea av mina två bolag där dom skriver att nu skall jag betala för kommand 12 månader . dessutom om jag inte säger upp det så löper ytterligare 24 månader på nytt. Jag var dum nog att betala förra året och nu kräver dom mig på ytterligare 1 år. Nej en gång kan dom lura mig men inte två. Stå på er och betala inte för det tänker inte jag göra. Det skall bli intr. att se om dom ens dyker upp om det kommer till tingsrätten.
Och om vi alla inte betalar kommer dom ha fullt upp med att åka på tingsrättsförhandlingar.
Och där kommer dom förmodligen att förlora.alfa fakturering är förmodar jag en god vän till nummerupplysningen.se så det är två tummar i samma .........

Tony | Postad: 2012-03-01 | Anmäl kommentar

Har läst igenom kommentarerna. Det är ju alldeles tydligt att det är grova bedrägerier som pågår. Polisanmälningar har gjorts, men det fortsätter ändå. Var är polisen? I Helsingborg har en åklagare slagit till på allvar och fått flera häktade, varför händer inget mer hos polisen t ex med de här företagen och deras inkassobolag.
Den springande punkten är ju att det aldrig tecknas några avtal enligt reglerna. Det är ju en enastående flathet från alla myndigheter att låta sådant här fortgå i stor skala mot småföretag och skyddslösa människor.
Dags att inrätta en bluffstoppsmyndighet! Lägg ner datainspektionen som ju godkänner nya skurkinkassoföretag och sedan blundar för konsekvenserna.
Till Svensk Handel, tack för ett bra jobb!

Sverker | Postad: 2012-03-01 | Anmäl kommentar

Jörgen, problemet här är att detta ligger så långt från moral och etik som man kan komma. Alla som är inblandade (nummerupplysningen.se, Alfa Fakturaservice, Söder Inkasso) ser bara en sak. En jävla massa pengar, och dessutom inom lagens gränser eftersom vi alla har blivit "lurade" att skriva på ett kontrakt. Detta fenomen genererar idag miljardbelopp och är förhållandevis riskfritt. Problemet är ju att folk sväljer sin ilska och betalar den här skiten. Dessutom sitter de flesta i sitt eget hörn och med sin egen oro och väntar på att någon annan skall agera. Jag har själv valt att inte betala och om någon behöver min hjälp i en eventuell rättegång så ställer jag upp. Det här är inte alls OK och vi borde hjälpa varandra idet här fallet. Om vi gör det så har dom inte en chans!!

Karl | Postad: 2012-02-29 | Anmäl kommentar

Bra, har du kopierat blanketten själv innan du skickade in den? isåfall kan du bekräfta om din originalblankett är exakt samma som den som de skannat in och skickat med fakturan? Flera med mig tror inte att det är samma utan de har skannat in våra underskrifter på en annan mall där det finns uppgifter om kostnaden osv.

Ulrica | Postad: 2012-02-28 | Anmäl kommentar

Hej ja jag har även blivit lurad och kommer att bestrida och polisanmäla. Jag har kvar orginalblanketten jag fyllde i.

Elisabeth Egeland | Postad: 2012-02-28 | Anmäl kommentar

Bra att den här sidan finns, så man vet att man inte är ensam om att känna sig lurad av det här företaget. Jag skrev på som en glad idiot redan 2010 i tron att det var en uppdatering från gula sidorna. Efter en massa tjaffs där jag t o m polisanmälde företaget så var jag dum nog att betala eftersom jag inte ville ha någon anmärkning. Nu två år senare skickar NU ytterligare en faktura fast det borde ha varit uppenbart då, att jag inte ville ha något med dem att göra. Nu påstår NU att det gäller år två av avtalet som gäller 24 månader. Då undrar man ju hur dom tänker, det har ju gått två år sen senast, och vad stod det på den lilla lappen? Tillsammans med prisuppgiften i 5 punkter upp och ner i ett hörn någonstans?

Jag kommer också att bestrida den här fakturan så långt det går och dessutom kräva tillbaka pengarna för den första.

Sen tycker jag att Alfa Fakturaservice är oetiska som springer ärenden åt ett företag som NU. Dom borde tänka på sina framtida kunder och sin image.

Jörgen Melin | Postad: 2012-02-28 | Anmäl kommentar

Fakturor från Alfa Fakturaservice ska även de bestridas enligt de riktlinjer som finns här på Varningslistan.

Hans Tjernström, Svensk Handel | Postad: 2012-02-28 | Anmäl kommentar

SÅ!! Ska fakturan från Alfa Fakturaservice betalas?!? Eller hur göra??
Svensk Handel: Berätta hur vi ska göra!!

Tack

Förbannad | Postad: 2012-02-27 | Anmäl kommentar

Ändring av kontaktuppgift från nummerupplysningen .se blev för mig en vilseledande handling. Tog för givet att det handlade om miitt övertagande och ändring av bolagsnamn vilket skulle bekräftas på formuläret. Jag var vid detta tillfälle helt säker på att det gällde Telias nummeruplysning vilka ville ha ändringen utförd och undertecknad.
Att detta var ett AVTAL framgick inte av det formulär jag skrev på. Ett AVTAL skall enl. min mening inledningvis framgå klart och tydligt och ev. prisupgifter skall också framgå tydligt..
Vad som tydligt framgick var att man retunerade handlingen utan kostnad.
Formulärets framställning är för mig en tydlig vilseledande handling och därmed kommer jag inte att godkänna bedrägerit.
Fakturan på 5935:- var mig tillhanda den 16:e febr. 2012 och förfallodatum uppgavs vara den 9:e febr 2012.
Jag kommer att bestrida bedrägeriet i alla distanser.

Henrik | Postad: 2012-02-25 | Anmäl kommentar

Är det någon som har kvar orginalblanketten som man fyllde i om man ville korrigera
någon uppgift ?
hör av er så kan man visa hur upplägget såg ut från början.,

H.Olsson | Postad: 2012-02-22 | Anmäl kommentar

Om har fått en faktura i detta ärende så vill jag passa på att nämna att följande grupp idag finns på Facebook:
nummerupplysningen.se -vi som inte vill vara kund hos dem
I skrivande stund så har den 430 medlemmar och om du inte har varit där ännu så gör ett besök och gå med. Tillsammans är vi oslagbara.

Claes Nermark | Postad: 2012-02-21 | Anmäl kommentar

Som alla ni andra fyllde jag i julstressen förra året i blanketten för att uppgradera min uppgifter och fick i januari en faktura. Jag bestred både till Alfa och Nummerupplysningen.
Idag fick jag en påminnelse om att Alfas uppdragsgivare (Nummerupplysningen) har meddelat dem att deras fordran kvarstår, därav denna varsel.
Då blir det väl till att investera ytterligare 12:- för två frimärken för att skicka skriftligt bestridande till båda.
Alltid skönt att läsa att vi alla är rörande överens om att öppenhet och ärlighet är ett vinnande koncept i våra egna verksamheter. Det är där jag tänker lägga mitt fokus.

Claes Nermark | Postad: 2012-02-21 | Anmäl kommentar

Jag har också fått en faktura från Alfa Fakturaservice AB på 5935 och ett fejkat "beställningsunderlag"från nummerupplysningen.se. Jag har bestridit fakturan till båda företagen via mail och via brev till Alfa Fakturaservice AB. Kommer att under dagen polisanmäla nummerupplysningen.se för deras fejk.

Ulf Öhman | Postad: 2012-02-21 | Anmäl kommentar

Tack för att ni har den här listan!!

Ylva Dalén | Postad: 2012-02-21 | Anmäl kommentar

Har vi inget rättsamhälle i Svrige? Just nu är det fler än någonsin som lämnar landet. Säket
Företagare som tröttnat på antingen rättssystemet eller skattesystemet. Ikea volvo saab alla idrottare samt nummeruplysningen.se

Trött företagare | Postad: 2012-02-21 | Anmäl kommentar

jag blev blåst av det företaget för 2 år sedan sedan kom en ny faktura som jag polis anmälade och bestred men nu kom det från ALFA samma faktura med dröjsmålavgigt

tandläkare david momayez | Postad: 2012-02-17 | Anmäl kommentar

Hittade följande om firman.
http://www.inforegister.ee/12024619-adsnord-ou#meedia
Alltid bra att veta vem som ligger bakom, ifall man skulle komma på samma fest någon gång :-)
Och han fyller ju 50 nästa år, grattis i förskott.
Själv tycker jag man skall stå för vad man gör.

Jimmy S | Postad: 2012-02-17 | Anmäl kommentar

Jag blev lurad av nämnda företag sommaren 2011. Det speciella var att jag aldrig sett deras blankett, mina uppgifter hade kopierats från någon annan blankett jag fyllt i.
Tyvärr för deras skull hade dom tagit mina privata uppgifter, inte mitt företags uppgifter.
Polisanmälan resulterade i nada, nerlagd efter några månader.
Jag trodde att urkundsförfalskning är ett allvarligt brott.

Tore Wassén | Postad: 2012-02-17 | Anmäl kommentar

Jag pratade med en Johan Vestrin på moderaterna i Stockholm - han sa att
PATRIK RESLOW 08 7866434 är den av moderaterna som undersöker denna typ av brottslighet

SS | Postad: 2012-02-16 | Anmäl kommentar

Hur väcker jag polismyndigheten

Johnny Nilsson | Postad: 2012-02-16 | Anmäl kommentar

Också drabbad i Stockholm.

Faktura på 2431:- införande på nummerupplysningen.se samt
påminnelse från SECURO FINANS.

INget vi har beställt. Tänker bestrida och göra polisanmälan bums!

Inga pengar härifrån inte...

Nevergonnapay | Postad: 2012-02-14 | Anmäl kommentar

Hej
Jag har tyvär också blivit lurad av detta företag. Jag trodde som många andra att jag uppdaterade mina uppgifter och inte tecknade ett 24 mån avtal.
Jag ringde företaget i Tallinn och pratade med en tjej Marita och fick två namn Henrik Jonsson och Erik Fredriksson.
Jag tog kontakt med Karl på Alfa fakturaservice och besträd fakturan och fick svar att i med att jag gjorde så, så kommer dem inte att skicka varken inkasso eller kronofogden utan det blir direct en tvist. En halv timme senare ringer Erik Fredrikssen mig och säger att jag kan gå ut om jag betalar en starffavgift på 1500:-, jag gick inte med på det och fick hans mejl om jag ungrade mig.
Jag vet att blanketten som jag skrev under såg inte ut som kopian som har skickat till mig,
Jag kommer inte att betala.

Dani | Postad: 2012-02-14 | Anmäl kommentar

Vi har också fått en bluffaktura från detta företag på 5895kr. Jag blir jätte arg.

Melissa | Postad: 2012-02-14 | Anmäl kommentar

för att vinna mot dessa svindlare och få dem att sluta bör ni kontakta företaget i Tallin och prata med den kundansvarige Erik Fredriksson ex.säg att ni känner er lurade och tala om att Svensk Handel har uppmärskammat deras metoder. Då är de i ond tro vad gäller att deras metoder strider mot tro och heder. Vi kan sedan använda oss av detta i kommande processer. Betala inte och bestrid det kommer att bli mycket intressant att läsa kommande domar om de vågar processa.

Anders | Postad: 2012-02-14 | Anmäl kommentar

Har också fått en faktura.
Har bestridet fakturan och polisanmält.

Skulle vilja ha mer information om företaget och ägarna.

Johnny Nilsson | Postad: 2012-02-13 | Anmäl kommentar

Det går att bestrida och föra talan om ogiltighet. Möjliga grunder är svek, strida mot tro och heder och generalklausulen 36 § avtalslagen. Jag kommer att driva min talan så långt det går och hoppas att flera gör detta så kan vi jämföra domarna i de olika tingsrätterna och skapa ny praxis. domen från Skaraborg behöver kompletteras med flera domar. Jobba på det.

Anders | Postad: 2012-02-13 | Anmäl kommentar

Vad har du för problem med nummerupplysningen, tycker dom? Och varför har det blivit deras problem?
Företagsgruppen i Göteborg AB är ett löjligt litet bolag? Kolla på 121.nu. På deras hemsida (som de inte ens har orkat tagit bort Jultiderna från) utger de sig för att just skydda oss mot blufföretag. ( klicka på Om Oss).
Det här blir bara värre och värre!

Karl | Postad: 2012-02-12 | Anmäl kommentar

Jag skrev i hastigheten på i tron att jag uppdaterade kontaktuppgifter. Blev helt ställd när fakturan kom. Jag har varit i kontakt med svensk handel, skickat in underlag och bestridit fakturan via mail.
Svaret jag fick var att fakturan kvarstår och att jag skrivit under deras àvtal´. Svara att jag står fast vid mitt beslut att bestrida.
Nu ringde de från Företagargruppen i göteborg( 031-3529013) och antyder att jag har bekymmer med nummerupplysningen.se.
Är det någon som vet vad de här är för lirare? Kollade lite kommentarer på eniro och alla är inte helnöjda med dom

ae | Postad: 2012-02-10 | Anmäl kommentar

http://www.facebook.com/groups/163147863711339/
Facebooksida: nummerupplysningen.se-vi som inte vill vara kund hos dem

Handlar enbart om de som har blivit blåsta av Nummerupplysningen. Vill du inte betala kan det vara en bra idé att gå med i den här gruppen.

Karl | Postad: 2012-02-09 | Anmäl kommentar

Jag ringde upp företaget i Tallin och fick svaret att processer förs vid Stockholms tingsrätt om man vill svara i tinget. Men Skaraborgs tingsrätt har dirvit process så det stämmer väl inte det som de uppger att det bara är Stockholms tingsrätt som tar upp fallen?
Talade med Göta hovrätt idag och det beslutar om det ges pprövningstillstånd inom två månader vilket innebär att sannolikt först i april vet vi om Skaraborgs tingsrätts dom står sig. Vid genomgång av domen framgår att omsätndigheterna är speciella såtillvida att företagaren talade med företaget innan han skrev under vilket inte jag har gjort. Hur domstolen bedömer en underskrift utan föregående samtal är en öppen fråga.

Anders | Postad: 2012-02-09 | Anmäl kommentar

Hej
I hastigheten skrev jag på nummerupplysningen.se "erbjudande" om att uppdatera våra företagsuppgifter. Nu har vi en faktura på 5 935 kr.
Och en kopia från nummerupplysningen.se att jag skrivit på det finstilta längst ner där det står att "erbjudandet" kostar...
Vi har ringt Svensk Handel och följt deras instruktioner:
1. Bestrid fakturan med ett streck rakt över samt text om bedrägeri - inget undertecknande!
2. Polisanmälan av nummerupplysningen.se
Jag går gärna med i FB-gruppen och det verkar som om detta företag börjar bli förhållandevis ökänt bland småföretag omkring oss. Alla vet vilka bluffmakare de är, synd att vi inte hade fått några varningssignaler...
Förresten, se upp för INTRUM JUSTITIA - teckna inga avtal utan att kolla uppsägningsvillkoren. Jag fick betala ett år extra.

Linnéa | Postad: 2012-02-09 | Anmäl kommentar

Hej allihop gå med i Gruppen http://www.facebook.com/groups/296711727056388/?profile_pic_upload=1&success=1#!/groups/296711727056388/ på facebook och skriv om era bluff företag

Anders Olsson | Postad: 2012-02-09 | Anmäl kommentar

Har någon kopia på företagerts första utskick som kom så att man kan jämföra med deras bekräftelse och se skillnaden i utformningen?. Vet någon när hovrätten tar upp fallet? Är det riskfritt att låta bli att betala? Kan man få en betalningsanmärkning då?

Anders | Postad: 2012-02-09 | Anmäl kommentar

Hej !
Annika i Södertälje. Jag har gått på precis samma mina. Tack för att du skriver att blanketten du skrev på ser annorlunda ut. Jag betvivlade mitt eget förstånd då jag fick motsvarande "bevis" för två år sedan. Jag har nu betalat i de två åren och sgt upp avtalet.
Igår fick jag faktura för påminnelseavgift ( 50 kr + fakturaavg 40 kr) trots att jag betalat i tid !
Naturligtvis bestrider jag. Detta är så fruktansvärt trist !

Katarina | Postad: 2012-02-08 | Anmäl kommentar

Hej!
Har också råkat ut för detta "företag". Har bestridit fakturan via mail, polisanmält samt skickat in underlaget till Svenska Handel i går. Fick idag ett mail från nummerupplysningen.se där det säger att "du har skrivit under och att kravet kvarstår" Jag hävdar bestämt att blanketten som kom med fakturan ser annorlunda ut än den blankett jag fick och som jag uppfattade som ett erbjudande. Någon upplysning om ev. pris fanns inte. Helt otroligt att någon försöker med sådana här metoder.
Jag tänker fortsätta att bestrida ev. krav från nummerupplysningen. Bor i Södertälje - någon mer drabbad här?

Annika | Postad: 2012-02-07 | Anmäl kommentar

Sorgligt, man blir så ledsen av sånt här skit, när man själv är skötsam. Har inte haft en betalningspåminnelse i hela mitt liv, också kommer dessa #%?&% och förstör för en.
Nu kommer jag få flera betalningspåminnelser och tänker inte betala.
Jag har anmält till Konsumentverket och jag har polisanmält.

Håller med er andra... bestrid! Var uthålliga, i längden vinner vi ärliga.

Kent, Skåne | Postad: 2012-02-06 | Anmäl kommentar

Karl.

Har mailat dig men skriver här ändå.
Varit på informationsträff med Företagarna idag, gällande hantering av bluffakturor.

Bestrid fakturan genon att dra ett streck över den och skriv: Betalningsansvar bestrides då ert utskick är att betraktas vilseledande erbjudande.

Skicka till nummerupplysningen.se och Alfa Fakturaservice via fax, rek.brev (jag mailade)

De kan nu inte vända sig till inkasso!

När/om de ringer bara lägg på luren. Prata inte med dem.

Tycker som du att vore bra om vi drabbade i Gbg fick kontakt med varandra.

Du kan nå mig på :ffgab@telia.com

Leif | Postad: 2012-02-06 | Anmäl kommentar

OK ME
Jag förstår din ståndpunkt och ändrar mig i frågan.
Jag betalar inte!
Vill ha kontakt med så många drabbade som möjligt i Göteborgstrakten.
Ställer själv upp som vittne vid eventuell rättegång och hoppas att jag kan få samma hjälp tillbaka.
Mejla på info@linnestaden.org

Karl | Postad: 2012-02-02 | Anmäl kommentar

Karl.

Detta är ett forum för att stödja och uppmuntra personer att stå emot blufffakturor,
du agerar springpojk åt dom som försöker skrämma utsatta personer.

Betala dina fakturor du, och gå vidare i livet.

ME | Postad: 2012-02-02 | Anmäl kommentar

ME
Jag förespråkar inte att man skall betala, men jag ser för egen del det som den enklaste lösningen, tyvärr.

Jag tänker däremot bestrida så långt det går och dessutom ifrågasätta Stefan Persson så långt det är möjligt.
Var och en är tyvärr de flesta av oss svaga. Själv driver jag ett väldigt litet företag och om jag förlorar i en rättegång så är jag hopplöst borta.

Karl | Postad: 2012-02-02 | Anmäl kommentar

Karl!

Rättegångskostnaden är 0 om du inte väljer en dyr advokat, och om man har gjort det, så skulle nog domstolen låtit kärande betalt den kostnaden.

Din argumentation låter suspekt, du vill tydligen flytta fokus mot om en enskild person är lämplig befattningshavare eller ej,

Domen är klar och tydlig till fördel för oss som verkligen är drabbade av detta bedrägeri, om man betalar istället för att bestrida, som du förespråkar, då förlorar man.

Är du en representant för nummerupplysningen.se kanske?

ME | Postad: 2012-02-02 | Anmäl kommentar

Vem förlorade?
Domslut:
!. Käromålet ogillas.
2. Vardera parterna ska bära sina Rättegångskostnad.

Tyvärr är det därför så många av oss väljer att betala.

Själv tänker nog jag också att betala, men varför inte skriva till Bolagsverket och ifrågasätta Stefan Perssons lämplighet som likvidator.
Jag tänker dessutom göra allt för att hänga ut honom i pressen.
Bolaget i Tallin kommer vi aldrig att komma åt.
Glöm ilskan och försök se till att det inte händer igen

Karl | Postad: 2012-02-02 | Anmäl kommentar

Ang Skaraborgs Tingrätts dom mål nr FT1910-11

nummerupplysningen.se förlorade i TR, TR skriver bla att:svarande i målet får anses ha svarat på ett gratiserbjudande, och att undertecknande och återsändande av erbjudandet hade sin grund i denna villfarelse.

Att domen är, eller sägs komma att överklagas till HR kan man ju fundera över, men nu finns det en valskriven dom mot nummerupplysningen, och att detta sk företag redan tidigare återtagit en stämmning i TR Gbg ger ju en hint om vart det hela lutar.

Så du som tvekar, avvakta och se om HR ens prövar fallet, mitt tips är att dom inte kommer att göra det, om HR mot förmodan skulle ta upp fallet, vad är det då som säger att dom inte kommer fram till samma slutsats som TR?
Kanske t.o.m med ännu skarpare formulering mot nummerupplysningen.se.

Stå på Er därute, bestrid fakturorna, varför inte hänvisa till TR-domen? Avvakta en ev HR-prövning, inget av detta kostar en enda krona!

Rätt skall vara rätt!

M E | Postad: 2012-02-02 | Anmäl kommentar

Angående gruppen på Facebook så verkar den borttagen igår (Censurerad??)

Karl | Postad: 2012-02-01 | Anmäl kommentar

Vad kan vi göra?

Nummerupplysningen lägger polisen ner åtalen mot eftersom de ligger utomlands.
I Sverige sitter Stefan Renée Persson och Margareta Urszula Zielinska med två bolag:
Alfa Fakturaservice AB och Söder Inkasso AB som har hand om fakturorna från bluffbolaget.
Alfa Fakturaservice misstänker jag har startat sin verksamhet enbart för att ta hand om mummerupplysningens fakturor.
Stefan har en C/o adress till:
Advokaterna Johansson & Fredriksson AB vilkas största kund är:
SVERIGES DOMSTOLAR
Stefan själv har uppdrag i massor av företag som LIKVIDATOR
De här uppdragen kan han bara ha fått genom Tingsrätten eller Bolagsverket
Vi slåss ju för fan mot Svenska Staten här.
Ringde Skaraborgs Tingsrätt idag för att få ut domen.
De meddelade att domen är överklagad.
Om vi skall ha en chans måste vi nog ifrågasätta den svenska delen.

Karl | Postad: 2012-02-01 | Anmäl kommentar

bra med uppdateringar tack för alla som skiver. En grupp på Facebook har också skapats. Det känns som om massor har tröttnat denna gång.Är någon med i varningsinfo.se? Berätta gärna om era erfarenheter från dem.

Annika Byström | Postad: 2012-02-01 | Anmäl kommentar

nummerupplysningen.se har återtagit en stämmning i Göteborgs Tingsrätt, förlorade ett annat mål i Skaraborgs Tingsrätt.

Bestrid! Betala inte! Jämka inte! Låt dom går till Tingsrätt om dom vill, mot bakgrund av dommen i Skaraborg kommer dom att förlora.

Skaraborgs Tingsrätt daterad 2011-12-22, mål nr: FT 1910-11, fick dommen på e-post igår.
Bara att ringa och begära ut dommen så kan var och en läsa motivering till att stämmningen ogillades.

Mats Eriksson | Postad: 2012-02-01 | Anmäl kommentar

Fick brev från Nummerupplysningen med felaktiga kontaktuppgifter (naturligtvis) på min firma.
Självklart blir man undrande, ringer upp och får förklarat att man ska fylla i rätta upgifter och skicka in.

Erhåller en faktura på 5.895:- + 40 :- i faktureringsavgift !!!!

Jag kommer ALDRIG att betala detta.

De kommer naturligtvis att skicka detta vidare till inkasso och hota med kronofogdemyndigheten.

Bestrid fakturan direkt. Gör en polisanmälan. Bestrid inkassokrav. Bestrid om ärendet skickas till kronofogden.
Man får ingen betalningsanmärkning.
Då är det upp till Nummerupplysningen att driva detta till rätten.

JAG tröttnar inte att bestrida + att jag har tid att göra detta.

Jag uppmanar ALLA att bestrida och låta dem få jobba.

Kommer svenska domstolar låta de få fortsätta om alla bestrider och vägrar betala för att de lyckats lura hederligt folk med sina bedrägliga fasoner?

Nej ! Stå på er allihopa!
Sådan här skit ska motarbetas.

Leif | Postad: 2012-02-01 | Anmäl kommentar

Är själv i klorna på nummerupplysningen.se.
Har bestridit den första fakturan.
Då upptäcker jag att det är samma ägare på Alfa Fakturaservice (som sköter fakturorna) och Söders Inkasso.. (Persson, Stefan Renée )
Åtminstone ett ärende har slutat med förlikning. http://www.forenadebolag.se/varningslistan/nummerupplysningen-se/#comment-3549
Är det lika bra att betala?

Karl | Postad: 2012-02-01 | Anmäl kommentar

Sitter här med en faktura från nummerupplysningen.se, vi driver Taxiverksamhet och är anslutna till ettstort Taxiföretag i Göteborg. Vårt hemtelefonnummer har varit registrerat hos bolagsverket, vilket vi ändrat då det ringt folk dygnet runt för att få taxi.

När brevet från Nummerupplysningen dök upp, med hem nr förtryckt, och med en uppmaning att ändra om något var fel, strök vi hem nr och skrev in ett mobil nr.

Vi uppfattade brevet som en fråga, inte som ett avtal, fakturan är bestriden både till nummerupplysningen.se och till Alfa betalningsservice.

Har tidigare idag samtalat med Konsumetvädledare som säger, BETALA INTE !

Vi kommer att bestrida varje krav från detta vidriga bluffföretag.

Mats Eriksson | Postad: 2012-01-31 | Anmäl kommentar

Det var precis vad jag tänkte också, att underlaget är omkopierat till att se ut som ett avtal, jag är normalt väldigt noga med att läsa över hela blanketter innan signering, men ingenting fanns i orginalet som tyder på en kostnad 5895kr + fakturaavgift 40kr. Det här är definitivt ett bedrägeri, jag skickar tillbaks fakturan imorgon överstruken och en kommentar om att jag vägrar betala ett vilseledande avtal.
Är det någon som vet om detta företag har dragit nån upp till tingsrätten tidigare? isåfall vad var domen?

Ulrica | Postad: 2012-01-29 | Anmäl kommentar

Var inne på facebook sidan för företaget nummerupplysningen.se och fann något väldigt intressant. Den gula lappen som vi skrivit på ser inte ut som den kopia vi har blivit tillskickade! de har efterförkonstruerat lappen! Kan detta vara lagligt? Inga organisationsnummer eller andra upplysningar om företaget finns på blanketten. borde inte detta vara tillräckligt för att få NÅGON laglig rättighet på sin sida? Mats Nyman din känsla var jua tt lappen såg annorlunda ut, det gjorde den nog också. Kolal på deras facebooksida om dom nu inte tar bort den snabbt..

Annika Byström | Postad: 2012-01-29 | Anmäl kommentar

SUCK....även vi har blivit lurade. Vi fyllde i blanketten utan att dubbelkolla och här sitter vi nu med faktura på 5935 kr. JAg förstår inte vilket oseriöst företag ALFA fakturaservice är. De har ju inte rent mjöl i påsen när de kan "köpa" bluffakturor!. Är det inte här man ska ifrågasätta för det är ju de som driver allt vidare...
Sedan undrar jag över "tjänsten" man köpt. Kan man inte bestrida den? För vad har man köpt? Vad har de levererat?
Vi är helt rådvilla och vet inte i vilken ände vi ska börja. Har redan kämpat igenom ett gäng bestridningar med bluffakturor men denna vet jag inte var jag ska börja med...t.o.m telefonnumret de uppgett på fakturan finns inte i några register men de har en telesvarare...hur kan man då anse att företaget är legitimt? Vilka kriterier ska ett företag ha egentligen? Snälla ge mig råd...

Annika Byström | Postad: 2012-01-29 | Anmäl kommentar

@Acke
När det gäller blanketten från nummerupplysningen.se anser Svensk Handel att den är utformad på ett sätt som är direkt vilseledande. Mängden klagomål stärker denna bild, vi får dagligen in vittnesmål från företagare som känner sig lurade. Svensk Handels rekommendation är att alltid bestrida en faktura om man känner sig vilseledd. Som stöd har vi skrivit ner ett par användbara tips under ”Hantera bluffaktura” i spalten till vänster. Blanketter av den typ som nummerupplysningen.se använder är speciella då den drabbade faktiskt skriver under ett dokument där pris och övriga villkor finns angivna. Svensk Handel menar dock att blanketten är vilseledande och att avtalet därför inte är giltigt. Skulle ärendet hamna i tingsrätten är det viktigt att ni lyfter fram det stora antalet som känner sig lurade, något som Svensk Handel gärna hjälper till med. Vi kan sammanställa en stor mängd klagomål för att visa domstolen hur bedräglig denna blankett är.

Per Geijer, Säkerhetschef Svensk Handel | Postad: 2012-01-27 | Anmäl kommentar

Vad kan Svensk Handel göra för att hjälpa oss, som låtit oss luras att tro att brevet från nummerupplysningen.se bara gällde konfirmering att uppgifter om firman var de riktiga?
Är medlemskap en förutsättning?
Tacksam för svar till acke.jernberger@telia.com

Acke Jernberger | Postad: 2012-01-27 | Anmäl kommentar

I ditt fall kanske du bör polisanmäla i så fall. Tyvärr så finns det en liten liten text tydligen längst ner som det ska stå en summa på men om det verkar vara förfalskat på ngt sätt ändå så ska du absolut polisanmäla det. Men bli inte förskräckt om det snart kommer en faktura till dig med. Invänta den och i så fall BESTRID denna omgående, sedan polisanmälan.
För djäkligtt helt enkelt.
//

Tommy Edler | Postad: 2012-01-27 | Anmäl kommentar

Samma här minns att jag fick ett papper från Nummerupplysningen att kolla mina uppgifter och ev uppdatera jag reagerade på att mitt företagsnamn inte stämde som jag bytt sen ca: 1 år sedan därför fyllde jag i uppgifterna och skickade det i retur. Jag upptäckte heller inget om kostnad för detta för att jag är oftast misstänksam mot sådana här uppgifter. Skulle inte alls förvåna mig om denna underskrift är överkopierat på ett annat underlag. Jag ska prova att ringa företaget i morgon bitti men vad gör man annars jag har inte tänkt betrala detta. mottager gärna svar på detta.

Mats Nyman | Postad: 2012-01-26 | Anmäl kommentar

Helt sanslöst företag!!
Precis hemkommen från en lång härlig semester och ska öppna posten. Däri ligger en faktura från nummerupplysningen.se via alfa fakturering på 5 935:-!!!
Jag har inte ens skrivit på något avtal ej heller sett underlaget. Fick den visat /skickat till mig via mail efter att jag ringt och bestridit ärendet och sagt att jag inte vet vad det är jag ska betala.
Nu Polisanmälan och en massa förbskat pappersarbete!!!
Så himla förnedrande!! Och människorna som svarar i telefonerna på detta företag ska vi inte tala om, såååå himla otrevliga!!
Det här kommer jag att gå långt med om inte fakturan dras tillbaka. Kanske något för kalla fakta / uppdrag granskning el dyl. Har i varje fall kontakt med en mycket bra advokat fall det skulle behövas.

Tommy Edler | Postad: 2012-01-26 | Anmäl kommentar

Jag känner mig lurad. Jag fick en anmodan att fylla i namn och adress. Blanketten var snarlik Eniro. Tyvärr var jag lydig och skickade in blanketten. Strax fick jag en faktura på ca 3000 kr som jag bestred. Då mailade de kopia på blanketten som jag hade skickat in och hotade med inkasso. Jag betalade. Nu ett år senare får jag en påminnelsefaktura på 3838 kr. Jag har bestridit den till faktureringsföretaget Alfa fakturerings tjänst. Fick svar att fakturan kvarstår. Denna gången kommer jag inte att betala.

Britta Asplund | Postad: 2012-01-24 | Anmäl kommentar

Vi blev idag uppringda av 118218, de skulle bara kolla så uppgifterna stämde. Jag undviker att svara på frågan vilket gör "säljaren" irriterad. Hon svarar heller inte på om detta är fråga om ett abonnemang eller annonsering. Till slut säger hon att vårt "gratis prov-år" är slut, och givetvis! kostar det för företag som vill kunna hittas på nätet! När jag då säger att vi inte är intresserade ( för fjärde gången) förklarar hon för mig att jag nog inte förstår vad hon pratar om och att nu kommer hon att ta bort ALLA uppgifter om oss, allt i ett mycket otrevligt tonläge. Känns inte helt seriöst!!

Åsa | Postad: 2012-01-24 | Anmäl kommentar

Vi är mycket noggranna har har hittills aldrig drabbats men tyvärr åkte vi dit denna gång.

Vi har bestridit avtalet till nummerupplysningen.se och bestridit fakturan till
Alfa Fakturaservice och är beredda att driva ärendet så långt som krävs.

Dessa företag måste stoppas. Det behövs en lagändring där kraven skärps på när ett avtal skall anses vara ingånget. Bland annat skall alla avtalsvillkor vara kända såsom löptid, uppsägningstid, tjänstens innehåll, betalningsvillkor, dröjsmålsränta etc. Är inte dessa delar kända så finns inget avtal ingånget. Det får inte räcka med en "beställning", som man dessutom inte är medveten om att man gör.

Owe Edström | Postad: 2012-01-24 | Anmäl kommentar

Har nu åkt dit två år i rad. Tala om bedr'ägligt förfarande.

C-G Svensson | Postad: 2012-01-22 | Anmäl kommentar

Är ännu en i raden som lyckats dumma mig och skriva på från detta psykopatbolag "nummerupplysningen.se" med säte i Tallin. Faktura idag på 5985 kronor för ett "företagspaket" jag aldrig fattat jag beställt. Som alla övriga här har jag i god tro trott jag uppdaterat mina kontaktuppgifter hos Eniros nummerupplysning, när jag istället i själva verket skrivit på ett vilseledande "avtal" för en tjänst andra företag gör gratis. Bara småföretagare med enskilda firmor verkar vara drabbade. Ringde upp dom och en otrevlig kvinna som bröt på "öststatiska" höjde tonen och sa att " borde ha läst det finstilta och inte skälla på henne, det är min skyldighet".

Är det NÅGON som har vunnit mot dessa bedragare i Tingsrätten? Och vilket förfarande ska man ha? Talade med Svensk Handel idag och svindlarna är klart uppsatta på deras varningslista över internetbedragare.

Mica | Postad: 2012-01-19 | Anmäl kommentar

@ O:
Titta på dom från Skaraborgs Tingsrätt daterad 2011-12-22, mål nr: FT 1910-11. Det gäller ärendet som Kenny Åkerberg redovisat i en tidigare kommentar.

Per Geijer, Säkerhetschef Svensk Handel | Postad: 2012-01-18 | Anmäl kommentar

Är det någon som processat mot Tallin-bolaget som kan delge målnummer och Tingsrätt. Det vore till mycket stor hjälp då jag förmodar att jag kommer tvingas processa för att slippa betala.

O | Postad: 2012-01-18 | Anmäl kommentar

Fick nu faktura att betala 5935 i två år. vad jag minns läste jag noga att ingen som helst betalning skulle utgå! Är det någon som har kvar "original erbjudandet" på gula lappen ? eller kopia, är jag tacksam få den mailad till "bengt.svensson@bygglovservice.se"
Skulle inte förvåna mig om även förfalskning förekommer.

bengt | Postad: 2012-01-18 | Anmäl kommentar

@Ina:
Det finns två företag med liknande namn: nummerupplysning.se (118218) & nummerupplysningen.se (från Tallinn). Det är det sistnämnda företaget som ligger på Varningslistan. Om du får en faktura från 118218 kan det vara bra att veta att de arbetar med ångervecka, dvs om du klagar inom 7 dagar från det att du fått fakturan så ska de kreditera den. Tänk även på att bara för att ett företag inte finns på Svensk Handel Varningslistan betyder det inte att det är ett seriöst företag, var mycket försiktig när telefonförsäljare ringer och vill ”kontrollera uppgifter”!

Per Geijer, Säkerhetschef Svensk Handel | Postad: 2012-01-17 | Anmäl kommentar

Blev kontaktad av 118 218 idag och storyn är precis som i fallen nedan att de ska kontrollera uppgifter. Svarade att jag läst om företaget på nätet och att det varnades och att jag därmed inte var intresserad. Då började hon prata om att det var bara bloggsidor och dyl och där kan det stå ofördelaktiga saker om alla företag. Man skulle istället se till Svensk Handel där de inte fanns med bland varnade företag så döm om min förvåning (missförstå mig rätt inte att de förekom här men att hon inte hade en aaaaning om det och hänvisar hit) när jag hittar detta. Blev uppringd av 031-72 11 829. Fy fasen.

Ina | Postad: 2012-01-17 | Anmäl kommentar

Skurkarna har nytt BG: 285-4883 (Jan 2012)

Tomas Hed | Postad: 2012-01-16 | Anmäl kommentar

Vi måste få ett slut på dessa bluffmakare!
Jag har försökt bestrida dessa fakturor nu flera ggr men har fått ytterliggare 1 faktura som lyder Påminnelse med underrubrik Varsel för inkasso av ALFA Fakturaservic som sköter betalningarna åt nummerupplysningen.se
Händelsen ar anmält till polisen.

Måtte det ta slut!

Ditte Nygren | Postad: 2012-01-16 | Anmäl kommentar

Vi på Lundängens Bil AB blev stämda inför Tinget i Skövde av nummerupplysningen.se.
Vi har gått hela vägen från bestrida första fakturan till polisanmälan,krav från Kronfogden,prick från UC,stämd inför Tinget,mm.
Men vi stod på oss och målet ogillades av Tingsrätten med motiveringen att kravet från Nummerupplysningen inte var seriöst utformat med många otydligheter om kostnad för abonnemanget. Så stå på er ni alla som har blivit drabbade av detta oseriösa bluffföretag som kräver så mycket tid och ork all papperarbete mm, som kan användas till något annat nyttigt verksamhet än att ägna detta jävla företag tid.

Kenny Åkerberg | Postad: 2012-01-10 | Anmäl kommentar

Jag har också blivit uppringd av 118 218 för att "bekräfta mina uppgifter" vilka alla stämde. Sen precis innan dom ska lägga på flikar dom in snabbt att dom ska skicka en "orderbekräftelse" till mig. Självklart tackade jag nej för jag hade inte gjort någon order. Riktigt fult. Blev uppringd från telefonnummer 031 721 18 30.

Jan | Postad: 2012-01-05 | Anmäl kommentar

Jag vill liksom Håkan nedan (111117) oxå varna för nummerupplysning.se, alltså snarlikt nummerupplysningen.se men ej samma.
nummerupplysning.se, även 118218, ringde idag för att 'kontrollera att våra uppgifter stämmer' då året nu löpt ut och 'gratistjänsten' nu skall börja betalas 'enligt överenskommelse med er för ett år sedan'. Bluff o båg. De hade varken namn på deras säljare eller referens hos oss på vilka som skulle gjort denna 'överenskommelse'. Jag förklarade att vi inte är intresserade av deras tjänster och hoppas slippa se någon faktura.
Numret de ringde ifrån var 031-7211842, vilket går till SGP publishing AB i Gbg.
Det finns en del skrivet om detta 'bolag' oxå i denna tråd: http://www.cint.se/debatt/showpostflat.aspx?postid=126318.

Karin | Postad: 2012-01-05 | Anmäl kommentar

Jag har fått ett "Erbjudande" som är mycket försåtligt utformat. Tanken är uppenbart att man skall förväxla med Telias gamla tjänst "Nummerbyrån" som stöpts om ett antal gånger. När man läser det finstilta framgår det dock att kostnad för medverkan är 5895 kr per år. Vem vill betala det för något som andra gör gratis. De förtryckta adressuppgifterna kommer från någon drygt 20 år gammal databas. Det framgår genom att telefonnr ändrats för ca 20 år sedan och den riktiga nummerbyrån har självklart det gällande numret. Det aktuella "erbjudandet" åker i pannan.
Ulf L.

Ulf Levein | Postad: 2011-12-29 | Anmäl kommentar

I likhet med Janne 11 10 27 skrev jag i brådskan på det vilseledande avtalet och betalade
t o m 1-a avgiften efter mkt bedrövelser. Nu har 2-a räkningen kommit, som sagt betala för Inget....Hur går jag vidare? Har skickat anmälan till polisen, kopia på faktura till Svensk Handel, kontaktat Alfa Fakturasevice, men de kan ju såklart inget göra annat är sitt jobb, dvs driva in pengar. Ngn som har ett gott råd att ge på vägen? Det är saftiga höjningar vid försenad betalning och jag vet inte om och i så fall hur länge jag vågar ha is i magen och vänta....?

Eva | Postad: 2011-12-25 | Anmäl kommentar

HEJ Råkade ut för detta företag i våras skrev på ett brev men läste inte det mikrosmå
finstilta om att det var 24 månader.hot om inkasso och kron-kalle man mådde jävligt
dåligt men hittade på nätet att bara bestrida det hela. Kollade upp företaget som är
Tallin-baserat och den snubben som ligger bakom har figuerat tidigare i samma jävla
skitbransch. Kan till och med vara så att man styr sånt här från kåken.
mvh Sune Bengtsson Åkare Solna 070/7423391 God Jul

Sune Bengtsson | Postad: 2011-12-22 | Anmäl kommentar

Blev uppringd av en trevlig dam som uppgav att hon ringde från Nummerupplysningen och ville bara kontrollera att företagsuppgifterna (adress och telefon) stämde. Om så var fallet var det OK och allt kunde fortsätt som hittills. På en direkt fråga om det var någon kostnad involverad var svaret nej. Jag kunde få lägga till ytterligare information till en viss kostnad men det var inte aktuellt. När hon sedan ville upprepa vad hon sagt med bandspelare påslagen blev jag misstänksam och så småningom efter mycket diskussion kröp det fram att det handlade om att ingå ett nytt avtal som kostade 1900 kronor. Fult så det förslår. Rent lurendrejeri!

Gunnar | Postad: 2011-12-22 | Anmäl kommentar

Jag blir så arg! När ska någon stoppa dessa oseriösa så kallade "företag" som bara är ute efter att lura oss? Man får verkligen passa sig och läsa varenda bokstav. Numera vågar man snart inte öppna posten. Jag kommer att spara blanketten som jag fick idag. Jag skulle nämligen inte bli förvånad om jag plötsligt får en påminnelsefaktura avseende "erbjudandet". Nä, fy skäms alla lurendrejare!!!

Eva | Postad: 2011-12-19 | Anmäl kommentar

Ett mycket lurigt erbjudande där man lätt förväxlar detta med eniros nummerupplysning. Det åkte direkt i papperskorgen!! Börjar känna igen dessa fula knep!

Eva | Postad: 2011-12-19 | Anmäl kommentar

Fick ett erbjudande som var väldigt lurigt utformat. fick intryck om att det var ett erbjudande om att ändra mina uppgifter på Eniro och alla andra upplysningstjänster gratis, men läste det finstilta och insåg att det var en fuling så jag slängde utan att skriva på

Peter Gunnars | Postad: 2011-12-17 | Anmäl kommentar

Ännu ett sätt att skinna sönderstressade småföretagare. Fick ett "erbjudande" idag som direkt åkte i schreddern..


Mr Tee | Postad: 2011-12-16 | Anmäl kommentar

Detta är verkligen ett bluffföretag! Genom att använda det i Sverige väl etablerade namnet "Nummerupplysningen" lyckas de på ett försåtligt sätt få företagare att skriva på ett "avtal" som vid närmare granskning dessutom visar sig vara 2-årigt.
Hur hanterar man detta?

Nyföretagarcentrum Gästrikland

Lars-G Rahm | Postad: 2011-12-13 | Anmäl kommentar

Har också fått ett utskick i dag- Ser väldigt proffsigt ut med svarskuvert od.. Det står dock med mycket små bokstäver ovanför rubriken att det är ett ebjudande. Finns också en del info längst ner på sidan..kostar alltså 5895:- om året om du skriver under och returnerar. Läs även baksidan.

Hasse | Postad: 2011-12-12 | Anmäl kommentar

Nu är nummerupplysning.se på gång igen. Har fått ett brev från dem idag med ett formulär som ska fyllas i för ändring av uppgifter som är kostnadsfria. Fast fyller man i den och skriver under, så kommer det kosta 5895 kr per år!!!!
VARNING, FYLL EJ I OCH SKICKA IN FORMULÄRET!!!!

Eva | Postad: 2011-12-08 | Anmäl kommentar

Har fått en faktura med uppgift om att det finns ett avta som är bindande på två år att vi har betalat 1 år. Detta är lögn.. Vi har inte tecknat något avtal utan förra gången detta hände (för ett år sedan) så ringde jag och talade om att vi inte var intresserade. De sade då att de avskriv ärendet och sedan hände inget tills nu. Har mejlat till dem och krävt kreditering med hot om polisanmälan om så inte sker. Ska ringa dem för att informera mig. Betalningsmottagare är Alfa Fakturaservice AB med adress i Tallin.

Tord | Postad: 2011-11-29 | Anmäl kommentar

Har precis blivit utsatt för 118218 som ägs av Mika Mauritz Andersson. Detta är inte samma som nummerupplysningen.se (utlänsk ägare i Estland)
118218 heter nummerupplysning.se och där är det Mika som styr.

Oavsett så arbetar 118218 efter mycket dåliga och luddiga affärsmodeller som får en helig svensk att börja agera. Jag har både pratat med Eko brott, polis, försäkringsbolag, konsumentverket, media m.fl om detta. Om alla som blir drabbade anmäler och uppmärksammar ovanstående instanser så kanske vi kan få bättre koll på företag som 118218.
Jag skulle också vilja att 118218 svartlistas då de förväxlas med nummerupplysningen.se fast de är lika goda kolsupare de också. Kanske är det en del i deras affärside, om än långsökt, att de startat ett Estlänskt bolag med ett snarlikt namn som de kan lägga skulden på, de ville de i alla fall säga på deras hemsida igår.

Håkan | Postad: 2011-11-17 | Anmäl kommentar

Blev uppringd av en klämkäck tjej som påstod att hon talat med en av våra försäljningschefer och han godkänt att vi skulle vara med men att han ville att jag skulle sköta det administrativa i ärendet.

Chefen i fråga hade inte en susning om vad detta handlade om såklart. De hittar på en jävla massa skit!! Känns inte kul att de har namn mm och använder dem på detta sättet för att luras. Man känner sig nästan lite kränkt. "Tror du verkligen att jag går på det?" tänker man nu... Tyvärr gjorde jag det den gången (ny på jobbet...) och det kom en saftig faktura från idioterna.

Tyvärr inget vi kunde göra. Jag blir så förbannad bara jag tänker på det!!!!! Numera säger jag nej till ALLT! Jag har läsrt mig den hårda vägen...

Camilla | Postad: 2011-11-17 | Anmäl kommentar

@Walter:
Nej, att polisen inte utreder brott innebär inte att du kan strunta i fakturan! Bestrid enligt våra tips här till vänster om du känner dig vilseledd.

Per Geijer, Säkerhetschef Svensk Handel | Postad: 2011-10-31 | Anmäl kommentar

Jag betalade den första fakturan, vill inte riskera att få betalningsanmärkning. Samtidigt polisanmälde jag det hela. Fick svar från Polisen att förundersökning intek ommer inledas med motivet att brottet skett utomlands. Kan det betyda att man inte behöver betala till dom?

Walter | Postad: 2011-10-30 | Anmäl kommentar

Hej som många tidigare skrivit så har jag också blivit blåst, dum som jag var skrev jag på pappret i det hastigaste mitt i en flytt (lägligt nog för deras del).

Är det någon som varit lika klantig som jag och skrivit på men fått dem att sluta kräva pengar för inget?

Janne

Janne | Postad: 2011-10-27 | Anmäl kommentar

Vi blev uppringda av 118118, trodde vi....och beställde ett års annonsering. När fakturan kom insåg vi misstaget men betalade eftersom vi tänkte att vi kanske hört fel. Vi fick en ny faktura efter bara 1-2 månader, för samma tjänst som vi redan betalat , men utan angivande för vilken tidsperiod.vi gjorde som så att vi först ringde och bestred eftersom det inte gick faxa till dem. Dagen efter fick vi rådet från kronofogden eller polisen att göra en anmälan, vilket vi gjorde. Efter polisanmälan blev vi uppringda flertalet ggr av 118218. Ärendet gick inte vidare och till slut gav de upp.

Carina | Postad: 2011-10-25 | Anmäl kommentar

Uppgifter om att de driver allt till domstol om man "bråkar"och vinner samtliga ärenden tror jag inte ett dugg på, den som skrivet det inlägget kanske har en dubbel agenda månne? Tvärtom synnerligen tveksamt att något ärende alls blir en rättslig prövning här, det blir i så fall en rättslig prövning i Estland. Syftet här är inte att driva till domstol utan att kunden betalar eftersom man blir rädd för "prickar" och processer...
Varningslampan är uppenbar vad gäller detta dubiösa företag, pisnamt att det fortgår.

Olof | Postad: 2011-10-24 | Anmäl kommentar

Detta är ett solklart bluff-företag. Deras skickade formulär visar inget som helst samband med den beställda produkten och tillhörande avtal. "Kunden" uppmuntras att fylla i sina kontaktuppgifter. Någon tydlig specifikation som visar att du därmed beställer ett s k Företagspaket med avtal om 24 mån saknas helt. Vid kontakt hänvisar de till mycket finstilt löpande text. Jag vill varna för detta företag och dess tjänster. Privat är jag också mycket förvånad över att de tillåts fortsätta sin verksamhet under nuvarande former.

Bengt Erik Wiberg | Postad: 2011-10-21 | Anmäl kommentar

Jag blev lurad av deras logo. Jag trodde det var vanliga nummerupplysningen som ville ha in nya uppgifter. Dessutom var det bråttom att svara. När jag ville dra mig ur sa de att det inte gick. Kan jag strunta i att betala nästa faktura som väntas i november?

Ann-Katrin Norlén | Postad: 2011-10-20 | Anmäl kommentar

Det går inte bara bestrida nummerupplysningens.se´s
fakturor det är inget vanligt blufföretag dom driver
ärendena till rätten och har dessutom vunnigt alla gånger.
Jag har läst på andra forum att nmmerupplysningen.se
faktisk krediterat äldre och sjuka som missuppfattat reklamen.
Jag tror det finns en chans om du ringer upp nummerupplysningen.se
och lugnt förklarar läget att dom häver avtalet. Obs! de som
bråkat och gjort mest väsen av har dom dragit till tinsrätten samtliga
har fått betala.

PG | Postad: 2011-10-18 | Anmäl kommentar

Det är på tiden att detta blufföretag kom med på varningslistan. De har inte dragit sig för att skicka fakturor till ideélla föreningar tillhörande Sveriges Demensförbund. Handlägger ett par sådana ärenden och är beredd att driva dem ända fram till domstol. Personligen tror jag inte de har mod att driva ärendena till domstol då de inte har något att komma med. Däremot skrämmer de upp småföretagare med att hota med inkasso m.m. Uppseendeväckande är att företaget Alfa Fakturaservice i Stockholm sköter deras fakturering och påminnelseavsieringar. Ägaren till detta företag är advokat och jag undrar hur Sveriges advokatsamfund ställer sig till dennes yrkesverksamhet? God advokatsed?

Sven-Åke Lindbergh | Postad: 2011-10-17 | Anmäl kommentar

OMBUDET DYKER UPP! och VINNER (!) OM NI INTE SER TILL ATT HA ETT EGET, DUKTIGT OMBUD PÅ PLATS! Ni måste gå igenom hur ni ska agera tillsammans med en jurist. nummerupplysningen är slipade.

Annika | Postad: 2011-10-16 | Anmäl kommentar

Jag polisanmälde direkt. Vi fick aldrig orginalfakturan utan direkt en påminnelse som överlåtits till Alfa Fakturaseervice på en tjänst jag inte beställt och med förfallet datum. Undrar hur de hittat mitt företag och namn. Jag har inte ens gett ett lillfinger.

Hans | Postad: 2011-10-14 | Anmäl kommentar