Hoppa till innehåll

Kom och låna kläder till minglet eller seminariet ur den hållbara Almedalsgarderoben. Svensk Handel och Swedish Fashion Council bjuder in till Almedalsgarderoben 2023.

lyko-o-kappahl.png

Välkommen till hållbara Almedalsgarderoben

Här visar vi på hur vi gemensamt kan lösa handelns hållbarhetsutmaningar genom nya affärsmodeller som kan vara både hållbara och affärsdrivande. Vi diskuterar tjänstefiering i form av klädvård, cirkularitet, återvinning, hållbar produktion, digitalisering med mera i garderoben.
Du kan låna kläder av oss till ditt event. I år erbjuder vi dessutom makeup och hårstyling, och har en egen skräddare på plats för att hjälpa dig med reparation och klädfix.

klader-pa-stallning.jpg

Res med lätt packning till Almedalen - låna kläder i garderoben

Vill du se extra fin ut i Almedalen, så behöver du inte köpa din outfit, utan bokar och lånar den såklart utan kostnad här i garderoben. Vi har kläder från ett flertal leverantörer, i många olika storlekar och färger. Kom in och prova ut din outfit.

Plats: Handelns Hus, Kårhuset Rindi, Donnersplatsen 1

Vill du boka en tid för konsultation i garderoben, vänligen kontakta ebba@swedishfashioncouncil.se

flata-bakifran.jpg

Vi fixar makeup och hårstyling

En sval businesslook för eventet eller en het sommarkvällslook för kvällen? I Almedalsgarderoben gör vi dig redo för varje tillfälle under veckan. Makeup- och hårstylist på plats.

Foto Kristína Krúžková / Unsplash

Vi lagar, syr om eller fållar upp

Almedalsgarderobens egen skräddare hjälper dig att fålla upp mingelklänningen eller sy in kostymen. Reparation av kläder ger längre livslängd och är självklart en bra grej för att vara mer hållbar. Vi hjälper dig att få dina egna kläder i presentabelt skick.

Framtidens konsument ställer nya krav

Framtidens konsument kommer bland annat att erbjudas möjlighet att köpa nyproducerade kläder eller kläder i andra hand fysiskt eller via e-handel, att hyra eller låna kläder för specifika tillfällen eller byta kläder med hjälp av olika bytestjänster som växer fram. Almedalsgarderoben drivs av Swedish Fashion Council och Svensk Handel. Målet är att föregå med gott exempel och öppna dialogen för nya cirkulära affärsmodeller genom att bjuda in aktörer för att låna kläder till sitt tal, seminarium eller debatt.

Almedalsgarderoben öppnar för dialog

Ett hållbarhetsinitiativ där politiker, beslutsfattare och övriga Almedalsbesökare välkomnas att titta in för att låna kläder till sitt tal, paneldebatt eller mingel. Det öppnar samtidigt upp dialoger för nya affärsmodeller och hur företag och konsumenter kan bidra till en mer hållbar modebransch. 

Foto Alex Knight / Unsplash

Öppettider

  • Tisdag 27 juni: 12.00-17.00

  • Onsdag 28 juni till fredag 30 juni: 8.00-17.00

  • Lördag 1 juli: 8.00-12.00 (endast återlämningsdag)

Almedalsgarderoben har tidigare år vunnit priset ”Hållbarast i Almedalen” och även nominerats till ”Hetast i Almedalen”.

Länk till Almedalsgarderoben i Almedalens officiella program

garderoben-1-16x9.png

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.