Avtal 2020 – Svensk Handel

Välkommen till Svensk Handels portalsida för avtalsrörelsen 2020. Här kommer du att få ta del av allt material som kretsar kring avtalsrörelsen: nyheter, filmer, rapporter och debattartiklar. Du kan också välja att följa Avtalsnytt, som är vårt nyhetsbrev för Avtal 2020. 

Coronakrisen har slagit hårt mot stora delar av handeln. För att kunna lägga full kraft på att stötta företag och rädda jobb enades Svensk Handel och våra fackliga motparter i våras om att förlänga gällande kollektivavtal till hösten 2020. De första kollektivavtalen löper ut den 31 oktober.  

Läs mer: Avtalsförhandlingarna inom handeln skjuts fram

Avtalsrörelsen påverkar närmare 3 miljoner anställda som ska få nya löner och villkor. Svensk Handel förhandlar flera kollektivavtal inom områden som detaljhandel, lager, e-handel och apotek. Det är avtal för både arbetare och tjänstemän inom handeln.

Intervju

Förhandlingschef Ola Axelsson om läget inför avtalsförhandlingarna

- Många företag har svårt att bära några ökade kostnader alls i höst. Företag har gått under, andra kämpar för att överleva och andra håller sig över vattenytan med hjälp av statliga stödåtgärder, säger Ola Axelsson.

Se alla intervjuer och filmer >

Presskontakt Svensk Handel
Publicerad: 2019.11.07 Senast uppdaterad: 2020.01.31 Kategorier: Avtal 2020, Avtal 2020