Hoppa till innehåll

Förhandlingsskyldighet och arbetsledningsrätt

ungapped-avtal2-16.jpg
Kursen syftar till att ge deltagarna en överblick över olika situationer som kan uppkomma i verksamheten och då förhandling med facket är nödvändig. 

Syftet är också att ge kunskap om regelverket kring fackliga förtroendemän. Efter avslutad kurs ska deltagaren känna att den fått ökad kunskap om reglerna som styr relationen mellan arbetsgivare och fackliga organisationer och därmed kunna känna sig säkrare i sin hantering av förhandlingsskyldigheten under en beslutsprocess. Kursen hålls genom digital föreläsning och grupparbeten. Tillfälle ges också till diskussion och erfarenhetsutbyte. 

Kursen vänder sig till alla som har arbetsledningsansvar, men också till andra som vill lära sig mer om regelverken kring arbetsgivarens förhandlingsskyldighet. Kursen hålls på grundläggande nivå och inga särskilda förkunskaper är därför nödvändiga.

Observera att kursen är uppdelad på två tillfällen via Teams, se nedan.

Kursinnehåll
  • Övergripande om arbetsrätten

  • Arbetsgivarens rätt att leda, fördela och organisera

  • Anställningsavtalet och lojalitetsskyldigheten

  • Förhandling vid omflyttning, omplacering och företrädesrätt

  • Medbestämmandelagen

  • Förtroendemannalagen

Kurstillfällen

Kursen är uppdelade i två block á tre timmar och genomförs digitalt via Teams. Det är viktigt att kursdeltagare närvarar vid båda tillfällena. Länk till kursen skickas ut en vecka före kursstart.

  • 20 mars klockan 09:00-12:00

  • 21 mars klockan 09:00-12:00

Pris

Pris för medlemmar per deltagare 2.500 kronor. För icke-medlemmar är kostnaden 3.500 kronor per deltagare.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.