Nya ämnen på kandidatlistan - behöver dina varor registreras i SCIP?

I januari 2023 uppdaterades Reach kandidatförteckning, EU:s lista över särskilt farliga ämnen. Nio ämnen och ämnesgruppen har lagts till, varav några i hög utsträckning används i vanliga konsumentprodukter.

cykel.jpg

Det betyder att många handlande företag nu får informationsplikt och behöver rapportera kemikalieinnehåll till SCIP-databasen.

Välkommen på Forum för kemikaliesmart handel den 21 mars där du får veta mer om vad är det för ämnen, i vilken typ av varor de kan förekomma och vad detta kan innebära för ditt företag.

Plats: Digitalt via Zoom

Sista anmälan: 21 mars 2023

Pris: Kostnadsfritt

Läs mer och anmäl dig här >

Om Forum för kemikaliesmart handel

Forum för kemikaliesmart handel är en seminarieserie och en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte kring kemikaliefrågorna för handelsföretag som arrangeras av Substitutionscentrum vid RISE och Svensk Handel. Du kan ta del av inspelningar från våra senaste seminarier på Substitutionscentrums webbplats.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.