Kortavtalet med Nets – ett av marknadens bästa kortavtal

Svensk Handel erbjuder i samarbete med Nets ett av marknadens bästa kortavtal. Kortavtalet gäller alla typer av försäljningsställen: butiker, e-handel, post- och telefonorder samt obemannade terminaler. 

Kortavtalet omfattar de vanligaste svenska och utländska korten; Visa, Visa Electron, MasterCard och Maestro. Men även Kinas största kreditkort UnionPay och japanska JCB kan väljas till. För att ta emot kort som American Express och Diners krävs det ett separat avtal med respektive leverantör.

Kortavtalet gäller även kort utgivna i Norge.

Sänkta priser på de vanligaste korten inom handeln

Nu sänks priset på de vanligaste korten som tas emot i handeln bl.a. de svenska debet- och kreditkorten. Du får möjlighet att välja mellan två olika avtal baserat på vad som är bäst för just din verksamhet, ett med endast procentavgift per köp och ett med kombination av procentavgift och fast transaktionsavgift. Detta gör att Netsavtalet genom Svensk Handel blir ännu mer anpassat för våra medlemmar. De nya priserna gäller från och med den 1 februari 2020 och omfattar alla nya kunder som tecknar avtalet.

Dina fördelar

  • Du får välja mellan två avtal baserat på vad som är bäst för just din verksamhet.
  • Du behöver inte byta bank för att ansluta dig till kortavtalet.
  • Du har pengarna på kontot dagen efter köpet.
  • Du betalar ingen månadsavgift.

Observera att priserna gäller vid nyteckning av kortavtalet. 

För dig som är medlem

Se priser och teckna kortavtal

Här kan du se priser och teckna Svensk Handels kortavtal med Nets. Eftersom kortavtalet är medlemsexklusivt behöver du logga in för att teckna avtal. 

Logga in för att se priser >

Logga in för att teckna Svensk Handels kortavtal med Nets >

Frågor och svar om kortavtalet

Varför har priserna förändrats?

Svensk Handel har omförhandlat samarbetsavtalet för kortinlösen med Nets. Samtidigt ändrar även Nets sin prisstruktur till en procentbaserad avgift. Detta är en följd av en ny EU-förordning för avgifter på betalkortstransaktioner. Procentbaserad avgift på de olika korttyperna återspeglar kostnader på ett bättre sätt. Vissa kort kostar mer att behandla (till exempel företagskort) eller har större risk (E-handel så kallad card not present), vilket återspeglas av ytterligare avgifter.

Varför har en transaktionsbaserad avgift omvandlats till en procentsats?

Kostnaderna speglas på ett bättre sätt. En ny EU-förordning sätter ett procentuellt tak på mellanbanksavgifter vilket innebär att kortets kostnader blir procentbundna och anpassade efter EU-förordningen.  Läs mer om EU-förordningen här

Vad är skillnaden mot de tidigare avgifterna – och hur fungerar de nya?

Priserna är numera procentbaserade på samtliga kort. Till exempel: De tidigare avgifterna var på svenska debetkort en transaktionsbaserad avgift på 78 öre per transaktion medan de nya avgifterna är på 0,38 % på köpesumman.

Avgiften för svenska kreditkort, som var både en transaktions – och procentbaserad avgift på 0,78 öre + 1,6 % blir nu endast en procentbaserad avgift på 0,78 %. Det är mer än en halvering av kreditkortskostnaden.

Hur påverkar de nya priserna mig?

Det beror på din kortmix – det vill säga vilka kort som oftast används av dina kunder och vilket snittköp du har. Men det genomsnittlige medlemsföretaget får sänkta kortkostnader i och med denna prisändring. 

Varför tillkommer ett tillägg för kort utanför EU?

Kort utgivna utanför EU regleras inte av EU förordningen och taknivån för mellanbanksavgifter.  Det innebär att Nets debiterar mer för kort utanför EU eftersom de kostar mer.

Varför tillkommer ett tillägg för företagskort?

Kostnaden för att hantera transaktioner med företagskort är mycket högre än för andra typer av kort, så Nets debiterar mer för företagskort. 

Vad innebär card not present?

Det hänvisar till de transaktioner där kortet inte är fysiskt närvarande vid en transaktion, till exempel e-handel. 

Varför tillkommer ett tillägg för card not present?

Det finns en mycket större risk för bedrägeri vid den här typen av transaktioner och det återspeglas av extraavgiften.

Bengt Nilervall