Svensk Handels säkerhetsapp

Svensk Handels säkerhetsapp är en kostnadsfri och smidig tjänst som du kan ladda ner till din smartphone.

Appen erbjuder en rad smarta och lättanvända funktioner. Den är lätt att ladda ner och enkel att använda. Här får du en överblick av alla funktioner. Har du någon fundering eller behöver hjälp med appen kan du alltid kontakta sakerhet@svenskhandel.se.

Anmäl brott

Anmäl brott och andra säkerhetshändelser snabbt och smidigt. En polisanmälan tar mindre än en minut att göra, direkt via appen. I appen når du både Svensk Handels Säkerhetscenter och polisen i samma anmälan. Du kan också använda appen som ett incidentrapporteringssystem samt för att få en överblick över ditt företags/kedjas säkerhetshändelser.

Varningar

Ta del av varningar från Svensk Handels Säkerhetscenter i appen eller direkt när vi släpper dem genom att aktivera pushnotiser. Ta del av viktig information kring den aktuella säkerhetshändelsen, tex vilket mönster gärningspersonerna följer och rådgivning kring hur man bör agera för att undvika att själv utsättas för brott. Få information om aktuella bluffakturor och varningslistade företag. Du kan även se utryckningar som polisen gör i ditt område.

Grupper

I appen kan du ansluta till en befintlig grupp som passar din bransch, ditt närområde eller liknande. Om du är medlem i Svensk Handel kan du även själv skapa grupper och bjuda in andra. I den här funktionen kan gruppmedlemmarna sen dela information och samverka för att stötta varandra och förebygga brott.

Krishantering

Krishantering är ett hjälpmedel du kan använda dig av i dina grupper. Krishanteringen är inte beroende av mobilnätet och är därför bra att använda om du inte kan ringa. Vid en krishändelse kan administratören för en grupp skicka ut en kriskoll till gruppmedlemmarna direkt i appen. Tänk på att för att kunna göra en kriskoll måste gruppen vara sluten (dold dvs inte sökbar bland grupper).

Checklistor med säkerhetstips

I appen har vi samlat en rad olika checklistor med säkerhetstips som är bra att använda för att öka tryggheten i butik. Som medlem i Svensk Handel har du tillgång till fler (alla) listor än andra användare.

Det finns både en akutchecklista som du kan använda direkt vid rån, hot eller våld samt checklistor som du kan använda för att förebygga brott långsiktigt. Du kan också skapa egna checklistor som kan delas i dina grupper. I appen hittar du även en FAQ (vanliga frågor och svar) för den nya kamerabevakningslagen och GDPR.

Ladda ner appen i App Store eller Google Play

Publicerad: 2019.06.20 Senast uppdaterad: 2019.06.20

Skriv en kommentar