Ta betalt med Alipay genom Nets

Tillsammans med Nets kan du nu som handlare ta betalt med Alipay. Kinas största betalapp. 

Vad är Alipay?

Alipay är en betalningsapp som används av fler än 520 miljoner kineser. Kinesiska användare kan betala i fysiska butiker som accepterar Alipay-appen. När de betalar med Alipay dras beloppet från köparens Alipay-konto i realtid och butiken tar emot betalningen i sin egen lokala valuta.

Alipay lanserades 2004 och är en del av Alibaba Corporation, som är världens största plattform för mobilbetalningar. Under de senaste åren har de ingått avtal med partners utanför Kina om att ta emot betalningar vid användning av Alipay-app.

Alipay är så mycket mer än bara betalningar i fysiska butiker. Med Alipay kan du till exempel betala räkningar, dela upp restaurangnotor och beställa en taxi. Om du vill veta mer om detta kan du titta på videon nedan

Varför ska du ta emot betalningar via Alipay?

Turismen från Kina ökar kraftigt, och genom att acceptera deras föredragna betalsätt ökar du kundnöjdheten och potentiellt även försäljningen. Kinesiska turister köper traditionellt varor med ett högt värde när de besöker Europa och undersökningar visar att de köper ännu mer om de kan använda det betalsätt som de föredrar.

Fakta om Alipay:

  • Används av fler än 520 miljoner aktiva kinesiska användare
  • Fler än en halv miljon konsumenter använder appen i fysiska butiker över hela världen
  • Säker – men även enkel och praktisk att använda
  • Bättre valutaväxelkurser och ingen växlingsavgift för att låta dina kinesiska kunder betala med Alipay
  • Den ledande digitala lojalitetsplattformen i Kina, som ger dig möjlighet att göra affärer med och locka till dig kinesiska konsumenter.

Hur fungerar Alipay?

Som handlare tecknar man avtal med Nets och sedan fungerar tjänsten via appen Alipay Cashier som installeras på surfplatta eller smartphone. Med hjälp av denna app knappar säljaren in det belopp som ska betalas. Säljaren använder sedan appen Alipay Cashier för att skanna en QR-kod från kundens Alipay-app. Kunden bekräftar därefter betalningen i enlighet med sina säkerhetsinställningar. Slutligen visar säljaren upp appen där det står ”Betalning genomförd”. Nets drar därefter betalningen i överrensstämmelse med våra avtal.

Bo-Erik Steen