Hoppa till innehåll

En utbildning i fyra delar där vi går igenom hur du implementerar och utför en due diligence i enlighet med internationella riktlinjer och kommande EU-direktiv.

duediligence23.png

I allt fler länder ställs krav på att företag ska utföra due diligence för att identifiera, förhindra och begränsa sina risker kopplade till mänskliga rättigheter och miljö i sina leverantörsled. Inom EU förbereds just nu direktivet om Corporate Sustainability Due Diligence (CSDDD) och krav på due diligence ingår i flera nya lagar och regler, inklusive EU:s taxonomi, CSRD och tvångsarbetsförordningen.  

Denna utbildning i fyra delar går igenom hur du implementerar och utför en due diligence i enlighet med internationella riktlinjer och kommande EU-direktiv. Du lär dig grundkrav, tar del av verktyg och metoder samt exempel och best practice. Du får även höra gästtalare från Axfood, Lyreco och Vattenfall berätta om hur de jobbar med frågorna.

20% rabatt för dig som är medlem i Svensk Handel

Medlemmar i Svensk Handel får 20% rabatt på utbildningen. För att ta del av erbjudandet ange rabattkod ”Svensk Handel” vid registrering.

När: 

Fyra halvdagar, 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november

Var: 

Online

 Följande ingår:

  • Grundkrav och principer enligt FN, OECD och kommande EU-direktiv

  • Praktiskt genomförande av de sex stegen för due diligence

  • Exempel och best practice från företag och intressenter

  • Det senaste inom lagstiftning.

magnus-nikkarinen.jpg

Magnus Nikkarinen

Näringspolitisk expert

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.