Vem tycker du borde stå i strålkastarljuset när handelns finaste pris delas ut?

Det går att känna vinddraget av handelns snabba förändring. Konkurrensen om kunden blir allt tuffare, samtidigt som möjligheterna för de företag som lyckas är större än någonsin.

Handeln är en framtidsbransch full med lysande stjärnor som visar att optimerad e-handel, vass servicekänsla och ett motiverande ledarskap kan leda till nya försäljningsrekord.

Vi lever dock i ett land som många gånger hellre fokuserar på misslyckanden än på framgångar. Lite lagom ska det helst vara. Handelns omställning beskrivs ofta i dystra rubriker, butiker lägger ned och personal tvingas sluta. Det är visserligen en del av sanningen, men det finns också en annan sida av myntet. Företag som genom ett fantastiskt jobb lyckas bli vinnare i tider där handelns spelplan snabbt ritas om. Retail Awards lyfter de framgångsexempel som lyser allra klarast i vår bransch just nu.

År 2020 är Retail Awards laddad med 13 kategorier som nu letar efter sina rättmätiga vinnare. Bland priserna finns Årets globala satsning, ett pris som delas ut för andra året och går till ett företag som, med bibehållen lönsamhet, lyckats ta marknadsandelar utanför Sveriges gränser. Ett intressant pris i tider då handeln blir allt mer internationell.

Många utländska handlare säljer till svenska konsumenter och det är hög tid för fler svenska handlare att se potentialen i att exportera till kunder i utlandet. Det gäller att våga tänka stort och se att det finns miljarder med potentiella kunder runt om i världen som väntar på att höra vad just ditt företag har att erbjuda.

Den 8 november öppnar möjligheten att nominera dina vinnare till Retail Awards. Var nu även du lite osvensk och skryt om de företag eller personer som du tycker gör ett riktigt bra jobb. Vem tycker du förtjänar att stå i strålkastarljuset och känna konfettiregnet dingla ned över frisyren när vinnarna i Retail Awards koras?   

Karin Johansson, vd Svensk Handel

Publicerad: 2019.10.22 Senast uppdaterad: 2019.10.22

Skriv en kommentar