Vinnare som inspirerar en hel bransch

Retail Awards kallas med rätta för handelns egen Oscarsgala. De stjärnor i branschen som lyst starkast under året ska premieras och tretton tävlingskategorier söker nu efter sina rättmätiga vinnare. Vinnare som utöver välförtjänt uppmärksamhet, även blir en viktig inspirationskälla i många av branschens framtidsfrågor.

Ett exempel är Årets retailledare som, i tider av snabb omställning av handeln, förmår att leda och motivera sina medarbetare i rätt riktning. Ett annat exempel är Årets butik, som med rätt sortiment och förstklassig service fortsätter att attrahera nya kunder. En tredje högintressant kategori, mitt i centrum för hela samhällets stora framtidsfråga, är Årets hållbara retailföretag. 

Hållbar handel i fokus

Med tanke på att hållbarhetsfrågorna är högt upp på agendan hos nästan alla handelsföretag är det en riktigt fin utmärkelse att vinna. Naturkompaniet, Clas Ohlson och Filippa K är de senaste tre årens vinnare. Duktiga företag som genom stort engagemang och professionellt arbete inspirerat övriga branschen med sitt hållbarhetsarbete.

I de undersökningar som vi på Svensk Handel gör ser vi glädjande nog att handelsföretagens arbete i just hållbarhetsfrågor ökar för varje år. Dels speglar det ett växande engagemang, men det påverkas också av företagens fokus på att säkra en god lönsamhet även i framtiden. Hållbara affärer är i allt högre grad lönsamma affärer. Det är en lovvärd utveckling. 

Växelverkan mellan en allt mer medveten kund som ställer förändrade krav, och handelsföretag som går före och inspirerar kunder till mer hållbara val har satt ordentlig fart på omställningen mot en mer hållbar handel.

Nominera dina kandidater

Årets retailledare, Årets butik och Årets hållbara retailföretag samt tio ytterligare kategorier är nu på jakt efter sina vinnare. Vilket företag eller vilken medarbetare tycker du har gjort något extra för handeln? Låt juryn höra vem som är din favorit när handelns egen Oscarsgala avgörs. Den 11e maj korar vi vinnarna på Friends Arena.

Karin Johansson, vd Svensk Handel

Publicerad: 2019.12.12 Senast uppdaterad: 2019.12.12

Skriv en kommentar