Brexit – hur påverkar det ditt företag?

Har du ett företag som handlar med Storbritannien? Har ni ännu inte förberett er inför deras utträde ur EU? Kom på ett givande seminarium där du får information om Brexit och vad det innebär för dig som företagare.

Förutom fika får du också med dig en smart guide från Svensk Handel om vilka förberedelser du kan ta tag i direkt. Trade Partners Sweden ger matnyttig information om hur du ser över dina avtal och Kommerskollegium kommer att berätta om läget i Brexitförhandlingarna. Du får även information om hur du gör för att ansöka om stödet ”Brexitcheckar”. Stödet kan betala hälften av dina förberedelser.

Stockholmsregionens viktigaste handelspartner är Storbritannien och effekterna av deras utträde ur EU kommer att påverka företag i länet. Utträdet riskerar att både import och export med Storbritannien minskar – men det öppnar också för nya möjligheter. Det är viktigt för företagen i Stockholms län att övergången blir smidig och att relationer bibehålls.

Ur programmet:

  • Kommerskollegium berättar om läget i Brexitförhandlingarna och om slutsatserna i deras utredningar om Brexit som gjorts
  • Svensk Handel om deras Brexit-guide för handeln
  • Trade Partners Sweden, advokat Anna-Karin Abdon om att se över dina avtal inför Brexit – det här ska du tänka på i nya och befintliga avtal
  • Länsstyrelsen om pilotsatsningen Brexitcheckar hösten 2018

ANMÄLAN:

Anmäl dig här (senast 19 september).


Mer information om Brexitcheckar

Frågor om seminariet, kontakta: auc.stockholm@lansstyrelsen.se

Välkommen!

Tid

24 sep 2018 13:00 - 15:00

Plats

Länsstyrelsen Regeringsgatan 66, plan 4 Lokal: Grand