Fullspäckad vecka på Euroskills

Det blev succé för Euroskills 2016 i Göteborg med 65 000 besökare under veckan. 

Ett spännande moment under veckan var presentationstävlingen med rollspel för butikssäljare. Grattis till Amanda Wigholm från Gymnasiet Skövde Västerhöjd som kammade hem priset.

Johanna Hanson som tävlade för Sverige i Visual Merchandiser-tävlingen arbetade under fredagen lugnt och metodiskt med att lägga grunden för den skyltning som visades upp för besökarna under lördagen. Bidragen höll mycket hög nivå men tyvärr gick inte Johanna hem med segern denna gång. Sverige tog sammanlagt sex medaljer under veckan. Medaljerna i Visual Merchandiser-tävlingen gick till Nederländerna som tog guld, Finland som tog silver och Lettland som tog brons.

På fredagseftermiddagen fick Handelsrådet besök av gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström. Utöver tävlingarna, diskuterades även yrkeshögskolan och gymnasieutredningens betänkande som nu gått ut på remiss.

– Sammantaget är EuroSkills 2016 en stor succé. De besökare som kommit till Svenska Mässan i Göteborg har fått se många talangfulla ungdomar, säger Mats Johansson på Handelsrådet.

Publicerad: 2016.12.07 Senast uppdaterad: 2016.12.07

Skriv en kommentar