”Jag tror vi arbetsgivare kommer bli försiktigare med att anställa”

Regeringen har föreslagit att arbetsgivare, utan vare sig tak eller bortre tidsgräns, ska betala mer för anställdas sjukkostnader. Kostnadsansvaret motsvarar 25 procent av sjukpenningen från och med den 91:a sjukdagen. Många företag har reagerat på förslaget och Svensk Handel driver att det bör dras tillbaka.

Annelie Petersén äger och driver Bonvings skor, som har tre butiker i Jönköpings län.

Hur jobbar ni idag för att undvika att personal blir sjukskriven?

– Som liten företagare jobbar jag tätt och nära mina medarbetare. Jag försöker tillgodogöra deras önskemål om ledig tid så gott jag kan. Tillsammans betonar vi vikten av rörelse och rätt kost, jag lyssnar även på hur individen vill utvecklas och coachar i det. Den privata delen kan jag dock inte påverka. Vid obalans påverkar det tydligt försäljningen.

Vad gör du för bedömning av effekterna av det här förslaget?

– Jag tror att vi arbetsgivare kommer att bli försiktigare med att anställa. Vi kommer bli mer kritiska i vår bedömning, det blir svårare för dem som varit sjukskrivna av olika anledningar att få en nyanställning. En del kommer låta bli att anställa helt.

Vad tror du skulle göra att fler som är sjuka snabbare kan återgå i arbete?

– Att ha kontinuerlig kontakt med den sjukskrivna och få personen att känna sig behövd och efterlängtad men absolut inte pressad till att komma tillbaka FÖR tidigt. Hitta ett bra upplägg för att sakta komma tillbaka i teamet. Arbetsgivare såväl som anställd måste ha samma mål, individen måste må bra. Det kan vara så att personen inte ska tillbaka utan göra något helt annat.

Publicerad: 2016.06.22 Senast uppdaterad: 2016.06.22

Skriv en kommentar