Anmäl alla brott under vecka 17

Vi vill få beslutsfattare och rättsväsende att ta butiksstölderna på allvar. Under veckan 17 uppmanar vi därför Sveriges butiker att anmäla alla brott som sker i butiken.

Ladda ner vår App! App store / Google Play

Säkerhetsveckan genomförs för andra året i rad under vecka 17, 24-30 april. Sveriges butiker uppmanas då att anmäla alla brott som sker i butiken. Med resultaten i hand kan vi ännu mer konkret visa på de utmaningar som handlare och medarbetare i butik idag står inför. 

– Det är viktigt att alla bidrar genom att polisanmäla de brott som sker i handeln. När brott inte anmäls ges en felaktig bild av att butikerna inte drabbas av brottslighet. Det får till följd att polisen inte prioriterar handeln och att ansvariga politiker inte tillskjuter nödvändiga resurser. Tillsammans behöver vi visa den korrekta problembilden, Säkerhetsveckan är ett tillfälle att göra just det, säger Per Geijer, Säkerhetschef på Svensk Handel.

Aktiviteter och konkreta åtgärdsförslag

Under veckan kommer vi att genomföra flera olika aktiviteter för att uppmärksamma problematiken samt lyfta fram de konkreta åtgärdsförslag som ingår i Svensk Handels säkerhetspolitiska program. Vi kommer också att skicka ut dagliga nyhetsbrev måndag-fredag vecka 17 och självklart sprida viktiga fakta och information både på svenskhandel.se och i sociala medier. Hjälp gärna till att sprida information

För att nå ut på bästa möjliga sätt behöver vi din hjälp att sprida denna information om Säkerhetsveckan internt hos dig och i de kanaler du har tillgång till.

Anmäl alla brott

Vi vill uppmana er att anmäla alla brott som sker under vecka 17.

– Det primära är inte att gripa personer utan fokus under denna vecka bör ligga på att anmäla brottet. Skicka in en anmälan även om stölden upptäcks för sent eller om ni inte kan, vågar eller hinner ingripa mot en tjuv, säger Per Geijer.

Så anmäler du

Du anmäler antingen på svenskhandel.se/anmal eller genom vår nya app

Du laddar ner appen kostnadsfritt till din smartphone och får då tillgång till varningar från Svensk Handel Säkerhetscenter samt möjlighet att anmäla säkerhetshändelser direkt i din telefon. I appen kommer du också att hitta Varningslistan och annan viktig information som har med säkerhet att göra.  

Per Geijer
Publicerad: 2017.03.10 Senast uppdaterad: 2017.04.04 Kategorier: Säkerhet, Säkerhet

Skriv en kommentar