Publicerad: 2017.03.31   •  
Senast uppdaterad: 2017.03.31
  •  
Kategorier: Avtal17, Avtal17

Märkets löneökningstakt utmaning för många handlare

Parterna inom industrin har enats om löneökningar på 6,5 procent över tre år. Svensk Handel välkomnar att det blev ett treårigt avtal men betonar samtidigt att löneökningstakten blir tuff för en bransch med låga marginaler. 

– Snabb digitalisering och internationalisering gör att konkurrensen inom handeln aldrig varit tuffare än vad den är idag. Med tanke på de låga marginalerna i branschen är det många handlare som kommer att ha en stor utmaning i att klara märkets löneökningstakt, säger Karin Johansson, vd Svensk Handel.

De opartiska medlarna lade under torsdagskvällen fram ett nytt bud som båda parter accepterade. Det innebär att det så kallade märket är satt i årets avtalsrörelse.

– Det är positivt att industrins parter lyckats komma överens. Nu har vi fått ett tydligt märke att hålla oss till, säger Tomas Undin, förhandlingschef på Svensk Handel. 

Natten till lördag löper Parti- och Detaljhandelsavtalet ut. Förhandlingarna pågår för fullt men ännu har inte Svensk Handel och Handelsanställdas förbund enats om nya avtal.  

Kommentarer (0)