Svensk Handels guide gör dig redo för brexit

Datumet är satt – fredag den 29e mars 2019 lämnar Storbritannien EU. Är du och ditt företag redo för brexit?

Svenska handelsföretag har betydande verksamhet i Storbritannien. Med en total detaljhandelsförsäljning som översteg 30 miljarder svenska kronor 2016 och med 300–400 butiker, samt e-handelsexport till ett uppskattat värde av flera hundra miljoner svenska kronor är Storbritannien en av de viktigaste nationella marknaderna för svenska handelsföretag.

Många av de regler som i dagsläget styr handeln med Storbritannien är harmoniserade på EU-nivå och en brexit innebär att dessa regler måste omförhandlas. Det är därför viktigt att de företag som handlar med Storbritannien metodiskt går igenom vilka områden som kan innebära en utmaning för det egna företaget i och med brexit, i syfte att i möjligaste mån undvika ökade kostnader och administration.

Det rör sig exempelvis om regler för tullnivåer och kvoter, arbetsrättsliga regler, dataskydd, konsumenträttsliga regler och produktsäkerhetsregler. Det handlar också om sådana frågor som energimarknadslagstiftning och etableringsfrihet.

Svensk Handel har tagit fram en kostnadsfri guide med checklistor som hjälper dig som företagare att förbereda dig inför brexit. 

Ta del av guiden nedan.

Publicerad: 2018.10.08 Senast uppdaterad: 2018.10.08 1

Skriv en kommentar

Kommentarer (1)

Kommentar skapad 2018-10-09 16:18
09 okt 2018 kl 16:18

Nra initiativ