Rekordpublik på årets D-Congress

Årets digitaliseringsmässa D-Congress lockade rekordpublik . Dagen bjöd på ett fullspäckat talarprogram, internationella gäster och trendspaningar inom e-handel och digitalisering. Dessutom vann företaget RevolutionRace det nyinstiftade priset D-award.

D-Congress är Nordens största mötesplats för digital handel och arrangeras av Svensk Digital Handel och Svenska Mässan i samarbete med Svensk Handel. Svensk Digital Handels nya vd Per Ljungberg  välkomnade en rekordpublik. Årets tema ”Stärkt konkurrenskraft när handeln är gränslös”  genomsyrade hela dagen, och det gavs flera aspekter på internationell handel.

Dagen inleddes med ett välkomsttal av Per Ljungberg och Svensk Handels vd Karin Johansson. Därefter fylldes resten av scenerna med fler stora namn. En av de mest omtalade gästerna var Tom Xiong och Jacob Lovén från den populära podden Den Digitala Draken. Med sig på scen hade de tre gäster från de kinesiska framgångsföretagen Judy Doll och Flamingo. De talades om social commerce, vikten av att utgå från kunden behov istället för den senaste tekniska trenden och hur tempot på den kinesiska marknaden slår alla andra.

I Svensk Handels välbesökta monter pratades det brexit och handel i en digital värld. Du hittar vår brexitguide här.

Andra stora talare under dagen var Google och Facebook. Google talade om att kunden har blivit nyfiken, krävande, otålig och global medan Facebook gav tre råd för att lyckas ”Bli personlig, fånga uppmärksamheten och tänk globalt”.

D-Award 2019

Nytt för i år var priset D-Award, ett pris som delas ut till det företag som har bidragit mest till att driva den digitala handeln framåt i Sverige 2018. Nominerade var iDeal of Sweden, Desenio och RevolutionRace som kammade hem vinsten. RevolutionRace är friluftsmärket som ger färg och snygg form till outdoormarknaden. Svensk Handel gratulerar den värdiga vinnaren.

– Stort tack till alla utställare, talare, moderatorer och inte minst alla drygt 2000 besökare som såg till att årets D-Congress blev en enastående succe! Vi ses igen den 5 mars 2020, summerade Per Ljungberg dagen.

Publicerad: 2019.03.09 Senast uppdaterad: 2019.03.09

Skriv en kommentar