Hit vänder du dig om du behöver hjälp med brexit

Vi går nu in i oktober, vilket är innebär att vid nästa månadsskifte förväntas Storbritannien lämna EU. Det är hög tid för företag att förbereda sig inför utträdet. 

Detta görs bäst genom att noga gå igenom vilka förändringar som drabbar den egna verksamheten på grund av brexit. Det är inte lätt att som företag förstå hur, när och vad som drabbas i verksamheten.

Kommerskollegium

Kommerskollegium har därför sammanställt en lista med relevanta myndigheter så du som företag snabbt kan komma i kontakt med rätt myndighet med dina konkreta frågor. Har du frågor går det givetvis även bra att kontakta näringspolitiska avdelningen på Svensk Handel som bevakar frågan och händelseförloppet.

Tullverket

Även Tullverket har tagit fram information om vad du som företagare bör tänka på med anledning av en eventuell brexit utan avtal. Redan idag finns det flera saker du som företag kan göra trots att det ännu inte är klart huruvida Storbritannien lämnar unionen eller inte. Bland annat kan du redan idag ansöka om ett så kallat Eori-nummer. Alla brittiska Eori-nummer kommer nämligen per automatik upphöra att gälla från utträdesdatumet.

Sofia Stigmar
Publicerad: 2019.10.03 Senast uppdaterad: 2019.10.03

Skriv en kommentar