Retail Awards – nominera dina kandidater

Retail Awards, Svensk Handels årligen återkommande handelsgala lyfter fram de framgångsexempel som lyser klarast inom vår bransch just nu. 2020 års upplaga arrangeras den 11 maj på Friends Arena, men du kan redan nu nominera dina kandidater i de olika kategorierna.

För trettonde året i rad delar Svensk Handel ut Retail Awards i en mängd kategorier, i samarbete med branschtidningen Market. Förra året var galan fullsatt och 13 priser delades ut av kategorispecifika jurys bestående av fem namnkunniga personer inom sina nischer.

En förändringsintensiv bransch

Handeln är en bransch i ständig förändring och utvecklingen är snabb. Det gäller att hänga med i en värld som blir allt mer global och där den digitala omställningen ger direkta effekter på både kundbeteenden och säljkanaler. De som lyckas är förändringspositiva, handlingskraftiga och ser möjligheter – och är värda att lyftas fram. Som goda exempel och som inspirationskällor för oss andra.

Det är hög tid för fler svenska handlare att se potentialen i att exportera till kunder i utlandet. Det gäller att våga tänka stort och se att det finns miljarder med potentiella kunder runt om i världen som väntar på att höra vad just ditt företag har att erbjuda.

Karin Johansson, vd Svensk Handel

Retail Awards – ett kvalitetspris för handeln

Retail Awards har kommit att bli ett kvalitetspris för handeln. Vid 2019 års gala utsågs Willys till Årets butikskedja och livsstilsbutiken Aim'n Concept Store till Årets butik. Årets e-handelspris gick till Ideal of Sweden och Årets globala satsning förärades Happy Socks.

I årets gala tillkommer kategorin Årets marknadsförare som ska uppmärksamma företag som sticker ut med effektiv, nydanande och stark marknadsföring, medan kategorin Årets butikskoncept faller bort. I dagens handel blir marknadsföring en allt större kraft på den globala arenan och kommer med ny teknik, nya kanaler och framför allt ett nytt strategiskt tänk som passar dagens konsumenter.

Nominera till Retail Awards 2020!

Du kan nominera dina kandidater till Retail Awards 2020 redan nu.

Nomeringen är öppen till den 31 januari, så du har gott om tid att nominera de personer och företag som du tycker bör lyftas fram. Tre finalister mynnar ut i en vinnare i varje kategori. 

Läs mer om de olika kategorierna, jurygrupperna och kriterierna här.

Publicerad: 2019.11.07 Senast uppdaterad: 2019.11.07

Skriv en kommentar