Ny kampanj manar till en julgrans avstånd i julhandeln

Fortsätt att handla, men gör det med omtanke, är en uppmaning som Svensk Handel förmedlar i en ny kampanj inför kommande julhandel. Vi går in i julhandeln under en pågående pandemi, och det är viktigt att både handlare och kunder tar ansvar för att vi ska få en trygg och säker handel. 

Genom olika insatser informerar Svensk Handel om viktiga åtgärder som handlarna bör vidta och tänka på för att undvika trängsel och förebygga smittspridning. Den 2 december lanserar Svensk Handel sitt senaste initiativ i form av en riksomfattande informationskampanj i dagspress där allmänheten uppmanas att hjälpas åt för att minska risken för smittspridning inom handeln genom att hålla en julgrans avstånd och undvika trängsel.

Vikten av allas gemensamma ansvar är också budskapet i Svensk Handels kampanj som lanserades under Black Week för att adressera de utmaningar som kan uppkomma vid det ökade trycket vid paketutlämningar och hos postombud. Kampanjen är ett samarbete med Postnord, DHL, Bring och Schenker och påminner allmänheten att hämta paket med omtanke genom att hålla avstånd, undvika rusningstider och komma väl förberedd.

Under ”Coronainformation” får du veta mer om Svensk Handels förebyggande arbete. För dig som är handlare finns även informations- och skyltmaterial samlat som du enkelt kan skriva ut eller beställa.

Svensk Handels pressjour
Publicerad: 2020.12.02 Senast uppdaterad: 2020.12.02 Kategori: Corona

Skriv en kommentar