Ny energimärkning från 1 mars 2021

Det har i EU beslutats om en ny energimärkning på flertalet produkter. Den tidigare skalan, som gick från A+++ till G byts nu ut och den nya skalan går mellan A och G. Med anledning av detta har en ny etikett tagits i bruk från och med 1 mars 2021.

Svensk Handel listar här nedan information från Energimyndigheten

Det är flertalet produktgrupper som omfattas nu när den nya energimärkningen trätt i kraft. Allt från kylar och frysar till bildskärmar. Först ut att få den nya energimärkningen är några av de produktgrupper som har haft energimärkning allra längst.

För att få en överblick över vad som nu gäller har Energimyndigheten publicerat matnyttigt material samt viktiga datum att ha i åtanke på sin hemsida.

Produktgrupper som omfattas och viktiga datum att hålla reda på >>

Energimyndigheten har även publicerat svar på några av de vanligaste frågorna som dykt upp i samband med den nya energimärkningen för kylar, frysar, diskmaskiner, tvättmaskiner, tv-apparater och digitala bildskärmar.

Frågor och svar om den nya energimärkningen >>

För att underlätta för återförsäljare har det skapats ett e-learningsverktyg på svenska.

E-learning för återförsäljare och dess säljare om den nya energimärkningen >>

Utöver detta har Energimyndigheten även tagit fram informationsfoldrar till dig som är återförsäljare. Dels för tv-apparater, datorskärmar och digitala skyltar, men också för kylar, frysar, diskmaskiner och tvättmaskiner.

Vi vill även passa på att tipsa om två digitala informationsmöten som kommer att kretsa kring de nya ekodesignkraven och hur övergången till en ny energimärkning för ljuskällor kommer att ske.

Dessa äger rum via webb den 23 och 24 mars mellan 08:30-09:15. Samma information kommer att tas upp vid båda mötestillfällena, så anmäl dig till den tid som passar dig bäst. En länk kommer skickas ut till alla som anmäler sig.

Du anmäler dig genom att maila konferensen.stockholm@energimyndigheten.se och ange vilket av mötestillfällena du vill ansluta till. Missa inte att anmäla dig senast klockan 14 dagen innan informationsmötet!

Ann Christiansson
Publicerad: 2021.03.10 Senast uppdaterad: 2021.03.10 Kategori: Hållbar handel Nyheter

Skriv en kommentar