Tänk säkert – så skyddar du dina lösenord

Oktober är EU:s informationssäkerhetsmånad och Svensk Handel medverkar även i år i kampanjen ”Tänk säkert” som arrangeras av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och Polisen.

Tema för i år:

  • Säkra dina lösenord
  • Skydda dig mot nätfiske och skadlig kod
  • Säkra din företagsinformation
  • Säkra din e-legitimation
  • Säkerhetskopiera

Syftet med kampanjen är att höja medvetenheten och kompetensen hos allmänhet och småföretag vad gäller hantering av lösenord, kortuppgifter och länkar som exempelvis skickas via sms och mejl.

Säkra dina lösenord

Svensk Handel arbetar kontinuerligt med frågor som rör bedrägerier, ofta i samband med lösenordsbrott. Varje dag får vi i Säkerhetscenter in anmälningar från företag som blivit lurade eller bestulna på sina lösenord.

Att skydda dina lösenord är viktigt och avgörande för att förhindra att obehöriga kommer åt din information och dina användarkonton på nätet, något som kan innebära allvarliga följder för dig och ditt företag.

Nina Jelver, säkerhetsexpert på Svensk Handel, ger fem konkreta tips på vad du kan tänka på för att säkra dina lösenord.

Webbinarium 15 oktober – Bli säker på nätet!

Webbinarium 15 oktober – Bli säker på nätet!

Hur skyddar jag mig mot nätfiske? Hur förhindrar jag att mitt bank-id missbrukas?
Hur e-handlar jag säkert? 
 

Detta är några av de frågor du får svar på den 15 oktober kl 9.00-11.00 då Svensk Handels bedrägeriexpert, Nina Jelver och Anne Bardeman, ansvarig Trygg E-handel, tillsammans med bland annat Internetstiftelsen, BankID och polisen, medverkar på ett livesänt webbinar.

Eventet är kostnadsfritt och du anmäler dig här >>

Nina Jelver
Publicerad: 2021.09.08 Senast uppdaterad: 2021.09.08