Medarbetarna på Svensk Handels Säkerhetscenter Jonny Forsberg, Per Geijer och Nina Jelver.

Säkerhetsveckan 2022!

Den 2 till 6 maj är det dags för 2022 års upplaga av Säkerhetsveckan. Under veckan läggs extra fokus på frågor som rör säkerhet och trygghet. Svensk Handel uppmanar till att anmäla samtliga händelser som ni stöter på i er verksamhet.

En mycket central fråga under Svensk Handels Säkerhetsvecka är vikten av att anmäla de brott som sker inom handeln. Ta tillfället i akt och kom i gång med att anmäla de händelser som ni upptäcker i er verksamhet, inte bara under Säkerhetsveckan, men också under hela året.

Ert engagemang är avgörande för att vi ska kunna ge bästa möjliga medlemsnytta och belysa problematiken kring handelns brottsutsatthet. Informera dina anställda om den kommande Säkerhetsveckan, se till att appen är nedladdad och att alla känner till att de bidrar till en säkrare och tryggare handel genom att rapportera säkerhetshändelser via Säkerhetscenter.

Svensk Handels app Säkerhetscenter är det absolut enklaste sättet att anmäla brott mot din verksamhet. För de som vill veta mer om Säkerhetscenter och få hjälp med att komma i gång med en effektiv rapportering så anordnar vi ett kostnadsfritt webbinarie måndagen den 2 maj kl. 13.00.

Under Säkerhetsveckan anordnar vi även tre andra kostnadsfria webbinarier som kan underlätta säkerhetsarbetet inom er verksamhet:

Svensk Handel anordnar även ett antal workshops och möten under veckan. Hör gärna av er om ni har inspel på ämnen att lyfta under veckan eller om det finns någon fråga ni önskar svar på. Ni kan alltid använda knappen ”Tipsa/Info” i Säkerhetscenter för att skicka en fråga till oss, eller maila oss på sakerhet@svenskhandel.se. Kanske blir just er fråga ”månadens fråga” i nästa Säkerhetsnytt!

Appen Säkerhetscenter är öppen och gratis för alla oavsett organisationstillhörighet och kan användas för att anmäla in händelser både till vår gemensamma databas och till polisen.

Tillsammans gör vi skillnad!

Genom att anmäla säkerhetshändelser och tipsa varandra kan vi öka säkerhetsmedvetandet och förebygga brott, men också hjälpas åt för att påverka politiker, lagar och regler.

Publicerad: 2022.04.12 Senast uppdaterad: 2022.04.12