Publicerad: 2016.05.04   •  
Senast uppdaterad: 2016.05.04

Framtidens handel i fokus - Anders Borg talar på Svensk Handels stämma

Förändringstakten i handeln är hög. Tema för Svensk Handels stämma är därför framtidens handel. Bland talarna finns förre finansministern, numera vice ordförande i Kinnevik, Anders Borg som kommer att tala om hur digitaliseringen ritar om spelplanen för handeln.

Svensk Handels stämma gästas också av Elin Frendberg, vd för Swedish Fashion Council, som kommer att tala om nya konsumentbeteenden och delningsekonomin, samt av Byggmax vd Magnus Agervald som berättar hur företaget arbetar för att skapa lönsam handel i den nya ekonomin.

– Handeln kommer troligen att förändras mer de närmsta tio åren än vad vi sett de senaste 50 åren. Digitalisering och förändrade konsumentbeteenden ändrar handelns förutsättningar från grunden. Det är en stor och spännande utmaning för handelns företag, säger Karin Johansson, vd Svensk Handel.

I samband med stämman kommer Svensk Handels ordförandepris att delas ut. Det går till tre framstående studenter från landets handelsinriktade kandidatutbildningar som kommer att få 50 000 kronor vardera.

Under dagen är ett 50-tal utvalda handelsstudenter på högskolenivå dessutom inbjudna till Svensk Handels Karriärforum, där de får träffa och lyssna till profiler från flera stora handelsföretag.

Den formella delen av Svensk Handels stämma äger rum under förmiddagen.

Program

13:00 Karin Johansson, vd Svensk Handel inleder
13:10 Anders Borg, vice ordförande Kinnevik
14.30 Fika
15:00 Elin Frendberg, vd Swedish Fashion Council
15:30 Magnus Agervald, vd Byggmax
16:00 Karin Johansson, vd Svensk Handel summerar

Tid: Måndag den 16 maj, kl 13:00 – 16:15
Plats: Münchenbryggeriet, Stockholm

Anmälan: Journalister som önskar att närvara anmäler sig till hans.tjernstrom@svenskhandel.se, senast fredag den 13 maj.

Hans Tjernström

Presschef, Stockholm
076-781 86 96

Kommentarer (0)