Ministertätt när Svensk Handel öppnar Handelns hus i Almedalen

Svensk Handel slår återigen upp dörrarna till Handelns hus mitt i hjärtat av Almedalen. Ett ministertätt seminarieprogram inom ämnen som säkerhet, hållbarhet och digitalisering står på agendan. Svensk Handel kommer även i år att sätta stil på Almedalsbesökarna i #Almedalsgarderoben.

– Svensk Handel fortsätter att lyfta upp handelns frågor högt på den politiska agendan. Handelns hus ligger mitt i hjärtat av Almedalen och vi ser fram emot många möten med politiker och beslutsfattare. Det är valår och vi vill höra vallöften som gynnar svenska handlare, säger Tina Thorsell, kommunikationschef på Svensk Handel.

I Handelns hus arrangeras ett femtontal seminarier, inom ämnen som digitalisering, hållbarhet, stadsutveckling, säkerhet samt jobb och tillväxt. Bland annat kommer Justitieminister Morgan Johansson (S) att möta Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé i en debatt om hur brotten som drabbar handeln ska stoppas. Seminariet arrangeras tillsammans med Handelsanställdas förbund.

EU- och handelsminister Ann Linde (S), Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP), och näringsminister Mikael Damberg (S) är andra talare som besöker Handelns hus under veckan.

#Almedalsgarderoben sätter stil på Almedalsbesökaren

Även i år kommer Svensk Handel, i samarbete med Swedish Fashion Council, att erbjuda Almedalsbesökaren att låna kläder från välkända varumärken i #Almedalsgarderoben. 

Dessutom kommer stilexperterna Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret, från podcasten Säker Stil, att gästa garderoben för att hjälpa besökarna med styling och tips på en hållbar stil. Garderoben blir i år ännu mer hållbar. De kassar och galgar som används tillverkade av helt förnybara material. 

– Mode, hållbarhet och cirkulär ekonomi är ämnen som engagerar. Svensk Handel vill lyfta hur nya affärsmodeller kan bidra till en mer hållbar modebransch. Vi ser fram emot att sätta stil på Almedalsbesökaren även i år, säger Tina Thorsell.

De varumärken som medverkar i #Almedalsgarderoben är Don Donna, Ellos, H&M, Houdini, Indiska, KappAhl, Lindex, Myrorna, MQ, Nudie Jeans, Rizzo, Soft Goat, Åhléns, LG Nordics, Ekoligens, Billerudkorsnäs och The Steamery.

#Almedalsgarderoben var 2016 finalister i ”Hetast i Almedalen” och fick 2017 hedersomnämnandet ”Årets digitala kommunikatör i Almedalen".

För intervju eller eventuella frågor:
Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Svensk Handels pressjour
Publicerad: 2018.06.18 Senast uppdaterad: 2018.06.14

Skriv en kommentar