Intervju med vd Malin Winbom

Hej Malin, du har nu varit VD för Svensk Handel Juridik i ett år, vilka förändringar har du hunnit bidra med i verksamheten?

Framförallt upplever jag att vi har breddat vår verksamhet till att inte endast innefatta rådgivning inom hyresområdet. Vi har även satsat på att utveckla områden som e-handel, dataskydd och allmän avtalsrätt. Vår rekrytering av Lina Sabadello i januari innebar också att vi fick efterlängtad förstärkning på det entreprenadrättsliga området.

Vad gjorde du innan du kom till SHJ?

Jag arbetade som bolagsjurist på Hewlett-Packard och dessförinnan arbetade jag på advokatbyrå i Stockholm och Göteborg. Jag är född i Göteborg och har större delen av min familj där, därav Göteborg. 

Vilken typ av uppdrag har du tagit dig an under det här året?

Mitt arbete är uppdelat mellan juridisk rådgivning och att arbeta som VD så mina uppdrag kan se väldigt olika ut. Årets utmaningar har framförallt bestått i att driva ett förändringsarbete utan att tappa kärnan i vår verksamhet.

Vilka utmaningar ser du för våra medlemmar i nära framtid?

Det är ingen hemlighet att våra medlemmar står inför stora utmaningar. Vi ser förändringar i konsumenters köpbeteende pga av digitaliseringen och detta får konsekvenser i stort och smått. Något som jag och mina medarbetare brottas med varje dag är hyresvärdars allt mer orimliga krav i hyresavtal samtidigt som medlemmarnas lönsamhet i butik minskar. 

Publicerad: 2017.06.12 Senast uppdaterad: 2017.06.12 Kategori: Svensk Handel Juridik