Betalterminal

Kunskap, råd och stöd

Här hittar du checklistor, guider, FAQ's samt läsvärda artiklar om betalfrågor.  

Guide: Certifierat kassaregister

Guide: Så väljer du rätt kassaregister

Nästan alla företag som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning måste ha ett kassaregister som uppfyller vissa krav. Med hjälp av vår guide får du all nödvändig information du behöver för att ditt företag ska uppfylla Skatteverkets krav på certifierat kassaregister.

Freja eID

Freja eID – ett bra komplement till övriga id-handlingar

Freja eID är en statligt godkänd e-legitimation som du kan använda för att logga in på offentliga och privata tjänster, bekräfta köp och göra e-underskrifter med. Med Freja eID kan du också kommunicera med dina kunder på ett säkert sätt.

Webbinariumserie: Statens roll på den digitala betalmarknaden

Webbinarium: Statens roll på den digitala betalmarknaden

En webbinariumserie kring statens roll på den digitala betalmarknaden. Experter med olika perspektiv på betalmarknaden diskuterar hur framtidens betallösningar kan komma att se ut. Se samtliga webbinarium här.

Kontaktlösa betalningar

Att ta emot kontaktlösa betalningar

Ny kontaktlös teknik för betalningar gör det enklare och snabbare för kunderna att handla och innebär många fördelar för butikerna. Den här vägledningen syftar till att ge enkla råd om hur du får ut så mycket som möjligt av den nya tekniken. 

De sju stegen

Kontroll av identitet och id-handlingar

På webbplatsen De sju stegen hittar du allt du behöver för att göra kontroller av identitet och id-handlingar, kort och sedlar. De sju stegen är godkänd av Svenska Bankföreningen. 

Swish Företag – ett bra alternativ till kontanter

Swish Företag – ett bra alternativ till kontanter

Swish Företag är en tjänst som gör det möjligt för dig som bedriver företag att ta emot Swish-betalningar från privatpersoner. 

Öresavrundning – detta gäller

Öresavrundning – detta gäller

Som handlare har du möjlighet att ta betalt med det exakta beloppet, kronor och ören, vid en kortbetalning. 

9
Måste jag acceptera både kort och kontanter

Måste jag acceptera både kort och kontanter?

Varje butik har rätt att själv välja vilka betalmedel som butiken vill acceptera. Men om din butik väljer att inte ha kontanter ska du tydligt informera dina kunder om det.