Betalterminal

Kunskap, råd och stöd

Här hittar du checklistor, guider, FAQ's samt läsvärda artiklar om betalfrågor.  

Webbinariumserie: Statens roll på den digitala betalmarknaden

Webbinarium: Statens roll på den digitala betalmarknaden

En webbinariumserie kring statens roll på den digitala betalmarknaden. Experter med olika perspektiv på betalmarknaden diskuterar hur framtidens betallösningar kan komma att se ut. Se samtliga webbinarium här.

Kontaktlösa betalningar

Att ta emot kontaktlösa betalningar

Ny kontaktlös teknik för betalningar gör det enklare och snabbare för kunderna att handla och innebär många fördelar för butikerna. Den här vägledningen syftar till att ge enkla råd om hur du får ut så mycket som möjligt av den nya tekniken. 

Masterpass – för snabba, smidiga och säkra betalningar

Masterpass – för snabba, smidiga och säkra betalningar

Masterpass är en internationell digital betalningstjänst som du som driver ett e-handelsföretag kan erbjuda dina kunder för snabbare, enklare och säkrare kortbetalningar på nätet och i appar.

De sju stegen

Kontroll av identitet och id-handlingar

På webbplatsen De sju stegen hittar du allt du behöver för att göra kontroller av identitet och id-handlingar, kort och sedlar. De sju stegen är godkänd av Svenska Bankföreningen. 

2
Freja eID

Freja eID – ett bra komplement till övriga id-handlingar

Freja eID är en statligt godkänd e-legitimation som du kan använda för att logga in på offentliga och privata tjänster, bekräfta köp och göra e-underskrifter med. Med Freja eID kan du också kommunicera med dina kunder på ett säkert sätt.

Swish Företag – ett bra alternativ till kontanter

Swish Företag – ett bra alternativ till kontanter

Swish Företag är en tjänst som gör det möjligt för dig som bedriver företag att ta emot Swish-betalningar från privatpersoner. 

Välj rätt teknik till din betalterminal

Välj rätt teknik till din betalterminal

Ibland händer det att kortbetalningar med mobilnätsanslutna betalterminaler inte kan genomföras. PTS (Post och telestyrelsen) har därför tagit fram ett antal råd till dig som ska införskaffa en betalterminal.

Öresavrundning – detta gäller

Öresavrundning – detta gäller

Som handlare har du möjlighet att ta betalt med det exakta beloppet, kronor och ören, vid en kortbetalning. 

9
Måste jag acceptera både kort och kontanter

Måste jag acceptera både kort och kontanter?

Varje butik har rätt att själv välja vilka betalmedel som butiken vill acceptera. Men om din butik väljer att inte ha kontanter ska du tydligt informera dina kunder om det.

5
Så väljer du rätt kassaregister

Så väljer du rätt kassaregister

De flesta som säljer varor eller tjänster mot betalning kontant eller med kontokort måste använda kassaregister som uppfyller vissa krav. Syftet med kassaregisterlagen är att skapa rättvisa spelregler där alla konkurrerar på lika villkor.