Betalterminal

Kunskap, råd och stöd

Här hittar du checklistor, guider, FAQ's samt läsvärda artiklar om betalfrågor.  

Återbetalning vid returer

Hantering av återbetalning vid returer

För att minimera risken för penningtvättstransaktioner inom handeln är utgångspunkten alltid att återbetala med samma betalmedel som det inledande köpet gjordes med.

Driftstopp i kassasystemet

Driftstopp i kassasystemet, hur hanterar jag försäljningen?

Viss typ av försäljning medför ett lagkrav om att använda kassaregister. Exempel på undantag är bl.a. försäljning mot faktura, även kontantfaktura där betalning sker i direkt anslutning till att fakturan ställs ut, samt försäljning som följer av ett så kallat distansavtal.  

Kom igång med Swish i butiken

Så kommer du i gång med digitala betallösningar i butik

Pandemin snabbade på den digitala omställningen och dagens kunder blir alltmer digitala. Efterfrågan på digitala betallösningar ökar även i fysiska butiker och där har mobiltelefonen en särskild nyckelroll.

Guide: Certifierat kassaregister

Guide: Så väljer du rätt kassaregister

Nästan alla företag som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning måste ha ett kassaregister som uppfyller vissa krav. Med hjälp av vår guide får du all nödvändig information du behöver för att ditt företag ska uppfylla Skatteverkets krav på tillverkardeklarerat kassaregister.

Se Skatteverkets krav 

Freja eID

Freja eID – ett bra komplement till övriga id-handlingar

Freja eID är en statligt godkänd e-legitimation som du kan använda för att logga in på offentliga och privata tjänster, bekräfta köp och göra e-underskrifter med. Med Freja eID kan du också kommunicera med dina kunder på ett säkert sätt.

Swish Företag – ett bra alternativ till kontanter

Swish Företag – ett bra alternativ till kontanter

Swish Företag är en tjänst som gör det möjligt för dig som bedriver företag att ta emot Swish-betalningar från privatpersoner. 

Öresavrundning – detta gäller

Öresavrundning – detta gäller

Som handlare har du möjlighet att ta betalt med det exakta beloppet, kronor och ören, vid en kortbetalning. 

Måste jag acceptera både kort och kontanter

Måste jag acceptera både kort och kontanter?

Varje butik har rätt att själv välja vilka betalmedel som butiken vill acceptera. Men om din butik väljer att inte ha kontanter ska du tydligt informera dina kunder om det.