Kortbetalning med 3D-secure

3D Secure ska vara installerat hos alla e-handlare innan 1 januari

Säkerhetslösningen 3D Secure ökar säkerheten för köp på nätet och är en del av EU:s regler kring kortbetalningar online (PSD2). Du som e-handlare måste installera och aktivera stöd för 3D Secure samt genomföra testtransaktioner före den 1 januari 2021.

Svenska kortutgivare står under tillsyn av Finansinspektionen och måste följa gällande lagstiftning och därmed avvisa transaktioner som inte uppfyller kraven. 

3D-Secure är en säkerhetsåtgärd, framtagen av kortutgivarna Visa och MasterCard, som innebär att kunden, utöver sina kortuppgifter, även ska ange ett lösenord vid köp på nätet.

 – Med tanke på att hektiska shoppinghögtider som Black Friday och julhandeln ligger framför oss är det hög tid att få detta på plats redan nu, säger Bengt Nilervall, betalexpert på Svensk Handel. 

För säkra kortköp i din e-handel

Svensk Handel rekommenderar dig som företagare att höra av dig till din kortinlösare och betalväxel för att få hjälp med installation och uppgradering till korrekt version (EMV3DS).

Syftet med EU-direktivet är att öppna upp för konkurrens inom betalningsområdet och att skapa bättre förutsättningar för säkrare kortbetalningar.

Vad är 3D Secure?

3D Secure är en säkerhetslösning för kortköp på internet som har tagits fram av kortnätverken Visa* och Mastercard**. Det är ett sätt att öka säkerheten för betalningarna i din e-handel och innebär att kunden utöver kortuppgifter behöver ange ett lösenord för att fullfölja sin betalning.

3D Secure innebär att du som handlare har ett extra skydd för eventuella bedrägerier, då det är den kortutgivande banken som tar ekonomiskt ansvar.

* Verifyfied by Visa
** MasterCard Secure Code

Bengt Nilervall
Publicerad: 2020.10.07 Senast uppdaterad: 2020.10.07 Kategorier: Betalfrågor Nyheter, Betalfrågor, Medlemsaktuellt

Skriv en kommentar