Kontaktlösa betalningar

Detaljhandeln går ofta i spetsen när det gäller ny teknik för att möta sina kunders ständigt föränderliga krav och behov. Ny kontaktlös teknik för betalningar gör det enklare och snabbare för kunderna att handla och innebär många fördelar för butikerna.

Kontaktlösa kort – och appar på mobila enheter – utgör ett bra och lönsamt alternativ till kontanter. De möjliggör snabbare betalning av små belopp, kortar ner den tid kunderna måste stå i kö och vänta och medför ökat antal kunder. I vår moderna värld, där människor är under en allt större tidspress, kan långa köer driva kunderna till en annan butik eller få dem att avstå att handla överhuvudtaget.

Tekniken kan införas relativt enkelt tillsammans med befintliga betalningssystem. Handlare som har ändrat sina system och infört tekniken för hantering av kontaktlösa kort har rapporterat en betydande ökning av antalet kunder. För att dra nytta av de potentiella fördelar som kontaktlös teknik kan ge behöver handlare både utrusta sig och utbilda sin personal så att de följer rätt procedur och vet vad som ska göras om det uppstår problem.

Den här vägledningen syftar till att ge några enkla råd om hur man får ut så mycket som möjligt av denna nya teknik, en utveckling som gynnar både butik och kund. Den här vägledningen är till stor del baserad på en liknande vägledning från EuroCommerce. Svensk Handel vill tacka dem för deras hjälp med att producera denna vägledning.

Bengt Nilervall
Publicerad: 2018.03.08 Senast uppdaterad: 2018.03.08 Kategori: Betalfrågor 1

Skriv en kommentar

Kommentarer (1)

Kommentar skapad 2020-01-07 13:08
07 jan 2020 kl 13:08

Jag har en fråga som ständigt kommer upp i mitt fall: Är det lika säkert att betala med Swisch som med Internetbanken?


Hälsningar
Fredrik
0708 35 95 0