Det finns ett stort engagemang och en stark drivkraft hos svenska handelsföretag när det gäller hållbarhetsfrågor. Här presenterar vi några av de handelsföretag som tagit ställning.

8bf3900a86384489bd3f21a7ac8f29a0.jpg

Det är ofta handelsföretag som tar ledartröjan och driver utvecklingen och initiativen för ett hållbart näringsliv. Utöver en genuin vilja att ta ansvar handlar det också om att fortsätta vara relevanta för morgondagens kunder och framtidens medarbetare. Annorlunda uttryckt – hållbarhetsfrågorna har blivit en fråga om lönsamhet för handelns företag.

Inspireras av andras hållbarhetsarbete

Svensk Handel har intervjuat 16 medlemsföretag om hur de arbetar med hållbarhetsfrågor i vardagen och mött en stark vilja att göra skillnad. I smått som stort. Svensk Handels definition av hållbar handel utgår just från att hållbarhet bör ses i ett helhetsperspektiv.

Så här kan du jobba hållbart

Att vi som företag i en bransch med möjlighet att påverka såväl i leverantörsledet som i kundledet ska stimulera till en social, etisk och miljömedveten hållbar utveckling. Att handelns företag ska ta hänsyn och bidra till en hållbar regional utveckling, stimulera mångfald och långsiktig ekonomisk tillväxt och lönsamhet.

Viljan att göra skillnad tar sig många olika uttryck och kan handla om allt från att energieffektivisera i butiken till att skapa globala system för återanvändning och återvinning. Eller att arbeta med mångfald och integration för ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi vet att Svensk Handels medlemsföretag vill jobba hållbart. Men det är inte alltid så lätt att veta hur och var man ska börja. Och, som någon uttrycker det, alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

 

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.