Kunskap, råd och stöd

Hyreshöjningar väntar många handlare efter årsskiftet

Hyreshöjningar väntar många handlare efter årsskiftet

Vi har tagit fram en checklista med ett antal handfasta tips och råd om vad du som hyresgäst behöver tänka på och kan göra för att få en god överblick över de kostnader som kan påverka den totala hyran både 2022 och 2023.

Webbinarie om rådande kostnadsökningars inverkan på hyrorna

Se webbinariet om rådande kostnadsökningars inverkan på hyrorna

Ta del av Svensk Handel och Svensk Handel Juridiks analys av hur kostnadsökningar relaterade till energikrisen, inflationen och fastighetstaxeringen påverkar hyrorna.

Index- och fastighetsskattetillägg i hyresavtal

Index- och fastighetsskattetillägg i hyresavtal

Den senaste tidens turbulens i världsekonomin ger ringar på vattnet även inom ramen för gällande svenska hyresavtal. Mot bakgrund av detta är index- och fastighetsskattetillägg viktiga villkor för hyresgäster att diskutera vid kommande förhandlingar av era lokalhyresavtal.

Hyresdatabasen 2020

Hyresdatabasen 2020

Svensk Handel har sammanfattat slutsatser och nyckeltal efter första årets arbete med vår egen hyresdatabas. Databasen byggs för att genom analys kunna identifiera strukturella problem på hyresmarknaden och stötta er medlemmar med fakta i en fråga som ständigt är aktuell.

Hyresdatabasen

Svensk Handels hyresdatabas

Svensk Handel har påbörjat bygget av en fullskalig hyresdatabas för detaljhandeln med målet att genom analys identifiera strukturella problem på hyresmarknaden.