Hyreshöjningar väntar många handlare efter årsskiftet

Har du koll på att hyrorna förväntas öka med minst 10 procent över hela landet fr o m 1 januari 2023? Detta beroende på en tillfällig inflationstopp som påverkar hyresavtalets indexklausul. Denna topp blir dock permanent då hyresvärdar vid omförhandlingar kommer utgå från de vid det laget redan chockhöjda hyrorna.

Svensk Handel är tydliga med att marknadshyrorna inte bör drivas upp på grund av en tillfällig inflationstopp och uppmanar sina medlemmar att kontakta sina hyresvärdar för dialog snarast.

Vi har tagit fram en checklista med ett antal handfasta tips och råd om vad du som hyresgäst behöver tänka på och kan göra för att få en god överblick över de kostnader som kan påverka den totala hyran både 2022 och 2023.

För mer fördjupad information, tipsar vi dig om vårt webbinarium där Svensk Handel och Svensk Juridik fördjupar sig i dessa frågor.

Vi hjälper dig Kontakta oss

Vi hjälper dig

För övergripande frågeställningar och inspel gällande hyresfrågan kontakta gärna Svensk Handel. Gäller dina frågor ditt eget hyreskontrakt hänvisar vi till Svensk Handel Juridik.

Elisabet Elmsäter Vegsö, näringspolitisk expert
010-47 18 633
Skicka e-post

 

Publicerad: 2022.10.12 Senast uppdaterad: 2022.11.01