Avgifter och regelkrångel viktiga valfrågor för handlarna

När handlarna får välja vilka frågor som är viktigast inför årets valrörelse kommer minskat regelkrångel och arbetsgivaravgifterna för unga i topp. Över 90 procent av handlarna tycker att dessa frågor är viktiga eller mycket viktiga. Det framgår av februari månads handelsbarometer.

– Handlarna är tydliga med att arbetsgivaravgifterna för unga är en mycket viktig valfråga. Vi vet att en höjning skulle bli kostsam för handeln. Brottsbekämpning och minskat regelkrångel är andra frågor som har stor betydelse för handeln, säger Svensk Handels vd Karin Johansson.

Handelsbarometern pekar uppåt igen

Efter ett par månader med sviktande framtidstro hos de svenska handlarna vänder trenden nu uppåt. I februari månads handelsbarometer har Framtidsindikatorn ökat från föregående månads notering på -7 till nuvarande notering på 2.

– Det går mot ljusare tider i handeln och den långsiktiga trenden är positiv. Men skillnaden är stor mellan olika delar av handeln och inom vissa branscher är konkurrensen stenhård, säger Yvonne Ingman, vice vd på Svensk Handel.


För intervju eller mer information ring gärna:
Erik Boman, pressekreterare, Svensk Handel, 010-47 18 650

Publicerad: 2014.02.17 Senast uppdaterad: 2014.02.26

Skriv en kommentar