Hoppa till innehåll

Årets internationella expansion är ett detaljhandelsföretag med en uttalad strategi för internationell expansion och som framgångsrikt intagit nya marknader under de senaste två åren. Priset riktar sig till både nya uppstickare och etablerade detaljhandelsföretag som nyligen ställt in siktet på global expansion.

6-internationell-2023-1680253824.jpg
Motivering:

Chimi har sedan start satsat på att bygga ett globalt varumärke och efter att år 2021 ha nått en omsättning på ca 100 mkr inleddes en ambitiös satsning på en ökad internationell expansion. Utanför Sverige är USA en av de snabbast växande marknaderna och i år väntas varumärket öppna sin första butik i New York.

Motivering:

Understatement är ett snabbväxande svenskt varumärke med en uttalad internationell strategi. Med målet att lyfta kvinnor och stärka deras självförtroende oavsett var de befinner sig, har Understatement gått från att ha 80% försäljning i Sverige under 2020 till 20% i Sverige år 2022, med resterande 80% från 75 olika länder.  

Motivering:

Waldor & Co är ett svenskt klock- och smyckesvarumärke som idag omsätter cirka 90 % utomlands. Varumärket är grundat av tre bröder från Kungsbacka och har lyckats med strategin att från början fokusera på den globala marknaden och dra nytta av e-handel och digitalt content för att bygga ett skalbart och lönsamt ständigt växande bolag.

Kriterier
  • Har en uttalad strategi för internationell expansion

  • Har framgångsrikt etablerat sig på minst två marknader de senaste två åren

  • Uppvisar tillväxt och positiv ekonomisk utveckling utomlands och på hemmaplan

  • Upplever sig själva som ett föredöme för andra och som kan bidra till att fler företag satsar på internationell expansion

Jury

Jennie Rosén (ordförande), Swedish Fashion Council
Agnes Åberg, Swedish Fashion Council
Isabelle Moreau, Center for Retailing, Handelshögskolan i Stockholm
Pransee Patel, Center for Retailing, Handelshögskolan i Stockholm

kategorisponsor-svea.jpg

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.