Hoppa till innehåll

Årets ledare kan konsten att skapa motivation och en bra arbetsmiljö för sina medarbetare. Hen visar på ett framgångsrikt ledarskap och har väsentligt bidragit till företagets framgångar, lönsamhet och resultat.

7-ledare-2023.jpg
Motivering:

Rickard är en uppskattad ledare tack vare sitt transparenta och jordnära sätt att kommunicera. Han visar riktning för organisationen och har modet att utforska nya vägar. Rickard tror på medarbetarnas förmåga, och uppmuntrar alla medarbetare att göra sitt bästa och att fatta egna beslut, samtidigt som han alltid finns där och stöttar längs vägen.

Motivering:

Stina är en lyhörd ledare som sätter stor vikt vid medarbetarnas utveckling. Hon är skicklig på att identifiera individers drivkrafter och färdigheter och ser till att dessa tas till vara på, på bästa sätt. Genom sitt engagerande och motiverande sätt har Stina bidragit till att skapa en stark laganda som varit en avgörande faktor för Åhléns Outlets framgång.

Motivering:

Niclas är en uppskattad och transparent ledare som ger stort förtroende och ansvar till sina medarbetare men som samtidigt finns där för att coacha, utmana och backa upp. Han håller regelbundet digitala möten som heter ”Högt i Tak” där medarbetare kan skriva frågor direkt till Niclas som han sedan besvarar. Han visar omtanke, är nyfiken samt ställer frågor och tar verkligen vara på den feedbacken som han får.

Kriterier
  • Arbetar i ledande befattning i ett detaljhandelsföretag

  • Är uppskattad av medarbetare och ger dem möjlighet till utveckling

  • Har arbetat som ledare med personalansvar, i nuvarande befattning i minst två år

  • Påverkar andra ledare i branschen med sitt arbetssätt

Jury

Fredrika Rothoff (ordförande), Svensk Handel
Rikard Bunnvik, Svensk Handel 
Bank Bergström, Nordic Nest 
Caroline Ohlsson, We hunt for Heads
Monika Profus, Center for Retailing, Handelshögskolan i Stockholm

kategorisponsor-beyond-retail.jpg

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.