Fyra veckor kvar till säkerhetsveckan 2019!

Den 6:e till 12:e maj är det dags för 2019 års Säkerhetsvecka. Då lägger Svensk Handel extra fokus på säkerhet och trygghet i handeln. Under en intensiv vecka träffar vi politiker, släpper rapporter, håller seminarier och intensifierar rådgivningen mot våra medlemmar.

På måndagen den 6 maj hålls ett säkerhetsseminarium i Stockholm där Svensk Handel presenterar de senaste siffrorna avseende brott mot handeln. Den 8 maj hålls seminarium i Malmö och den 9:e i Göteborg. Varje morgon skickar Säkerhetscenter ut ett extra fullspäckat nyhetsbrev med resultat från gårdagens tävling, användbara tips och råd med mera.

En mycket central del under Säkerhetsveckan är att anmäla så många säkerhetshändelser som möjligt. Här kan ni bidra! Informera era anställda om den kommande Säkerhetsveckan. Se till att appen är nedladdad och att alla vet hur och vad som ska rapporteras.

Involvera era anställda i Säkerhetsveckans tävling! Varje dag utses en vinnare, dagens mest aktive användare av Svensk Handel Säkerhetscenter. I slutet av veckan utses en totalsegrare samt ett hederspris för det företag som bidragit med den mest användbara rapporteringen. En händelse som vi kan göra om till en användbar varning till övriga användare.

Anmäl brott även om sannolikheten för att någon ska kunna gripas är låg. Många ärenden kanske inte behöver polisanmälas, men de är ändå viktiga att anmäla in till Säkerhetscenter för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete. Ibland upprättas en anmälan av polis på plats, exempelvis vid ett rån. Glöm inte bort att då också få iväg en anmälan till oss på Säkerhetscenter. Då kan vi bli ännu bättre på att hjälpa er.

Självfallet gäller samma principer som tidigare, vi använder bara data i aggregerad form och lämnar aldrig ut uppgifter som kan kopplas till en specifik användare.

Säkerhetscenter är öppen och gratis för alla oavsett organisationstillhörighet och kan användas för att anmäla in händelser både till vår gemensamma databas och till polisen.

Tips!

Om du är medlem i Svensk Handel, glöm inte bort att ange ditt medlemsnummer under ”min profil”. Den absoluta majoriteten av all information som finns i appen har vi valt att ha öppen för alla, men det finns några delar som enbart är för våra medlemmar, Många checklistor och informationstexter, möjligheten att skapa egna grupper samt en del varningar som av olika skäl enbart lämpar sig att dela med våra medlemsföretag är exempel på information som enbart kan ses om du har lagt in ditt medlemsnummer. Se till så att du inte missar viktig information som medlem!

Tillsammans gör vi skillnad!

Genom att anmäla säkerhetshändelser och tipsa varandra kan vi öka säkerhetsmedvetandet och förebygga brott, men också hjälpas åt för att påverka politiker, lagar och regler.

Publicerad: 2019.04.10 Senast uppdaterad: 2019.04.10

Skriv en kommentar