Nu blir Svensk Handel Varningslistan ännu bättre

Svensk Handels Säkerhetscenter fortsätter att ta krafttag mot bluffakturor. Under november har Varningslistan genomgått ett ansiktslyft för att ge mer och tydligare information om blufföretagen på listan.

Snabb och tydlig överblick

När du söker upp en bluffaktura så får du snabbt en bra överblick av:

  • när den publicerades på listan
  • hur fakturan ser ut
  • vilket företag det är som ligger bakom
  • hur många det är som har varit inne och kommenterat om företaget

Nu har dessutom fler bilder och dokument lagts till som ger en tydlig bild av vad som skickas ut från företaget i fråga.

Beskrivning av vilseledande tillvägagångssätt

Det vilseledande tillvägagångssättet beskrivs tydligt, så att du kan se vad du behöver se upp för, för att inte drabbas, eller så att du kan känna igen dig i det du redan har råkat ut för.

Hjälp med att hantera bluffakturan

Svensk Handels Säkerhetscenter har tagit fram en vägledning som beskriver hur du på bästa sätt hanterar bluffakturan och hjälper dig genom att steg för steg beskriva vad som kan hända härnäst.

Företagsuppgifter uppdateras löpande

Uppgifter som registreringsdatum, f-skatt, moms och arbetsgivaravgift hämtas löpande från allabolag.se. Här kan du även klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om företaget på allabolags hemsida.

Kommentarsfält

I kommentarsfältet kan du se vad andra skriver om företaget. Dela gärna med dig av vad du själv har råkat ut för, genom att skriva en kommentar.

Publicerad: 2020.12.17 Senast uppdaterad: 2020.12.18 1

Skriv en kommentar

Kommentarer (1)

Kommentar skapad 2020-12-18 10:48
18 dec 2020 kl 10:48

Hej,
Stockholms elbolag arbetare ringde mig på telefon samtalet. De bjuder på billig el priser. Jag vill få bara information om det.
Telefonsäljare så att jag ska få skriftligt avtal hem via post och skriva på skickar tillbaka. Men jag får inte det. Jag har fått faktura på 1544 kr. Jag bestrider det faktura. Varning Stockholms Elbolag.

Kommentar skapad 2020-12-18 13:44 Svensk Handel
18 dec 2020 kl 13:44

Hej och tack för din kommentar!
Stockholms Elbolag publicerades på Svensk Handel Varningslistan 2019-09-19.
Du kan läsa mer om Stockholms Elbolag här: https://www.svenskhandel.se/sakerhetscenter/varningslistan/varnade-foretag/stockholms-elbolag/

Mvh
Svensk Handel Varningslistan