Varningslistans topplista under november

De företag som drog på sig flest klagomål under november var förvaltningsel, VRE och SVENSK EL.

Förvaltningsel publicerades på varningslistan under juni 2020. Företaget ringer upp och erbjuder billigare el och samfakturering för att göra det lättare för kunden. Säljaren är väldigt påstridig under själva inspelningen. När fakturan kommer är priset högre än vad man var överens om.

Det är svårt att komma fram till kundtjänst för att bestrida och väldigt snabbt kommer hot om att stänga av elen om man inte betalar.

Fler företagare har fått ett sms med en länk där man hänvisat kunden till att gå in och läsa mer om avtalet och när man klickar på länken så har man ”skrivit under” ett elavtal med Förvaltningsel.

Förvaltningsel har 0 månaders bindningstid men 36 månaders uppsägningstid.

VRE publicerades på Varningslistan under augusti 2019. De skickar ut en blankett gällande uppdatering av företagsinformation i enlighet med GDPR. I det finstilta döljer sig dock en kostnad på 711 euro per år under tre års tid.

SVENSK EL publicerades på Varningslistan under september 2020. De ringer upp och erbjuder billigare el och samfakturering. Under samtalet skickas en länk via SMS, som man ombeds att öppna för att ta del av erbjudandet. Säljaren är väldigt påstridig och stressar mottagaren av länken att klicka sig vidare vilket resulterar i att man tackat ja till ett elavtal med Svensk El på 36 månader.

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här >>

Publicerad: 2020.12.16 Senast uppdaterad: 2020.12.16

Skriv en kommentar