Nytt anmälningsflöde för stöld

Vi har nyligen uppdaterat vårt anmälningsflöde och gjort några fler fält obligatoriska, samtidigt som vi har lagt till färdiga svarsalternativ på Beskriv händelseförloppet.

Tanken är att allt fortfarande ska gå snabbt och enkelt, men att anmälningarna tydligare beskriver vilken info som finns om händelsen för polisen. Det gör att polisen enklare kommer att kunna avgöra i vilka fall de ska kontakta anmälaren för att efterfråga mer information. Något som kommer spara tid både för polisen och anmälaren.

Du fyller i din anmälan precis som vanligt. Ju mer information du kan fylla i, desto bättre, men det är även viktigt att anmäla de händelser som du inte har så mycket information om.

Om du har du någon feedback om det nya flödet så får du gärna maila till sakerhet@svenskhandel.se.

Obligatoriska fält

Här kommer en kommer en kort genomgång om de fält som är obligatoriska och hur du fyller i dessa.

 • Vad har stulits? 
  Bocka i vad som har stulits i de färdiga svarsalternativen, eller ange i fältet ”Annat” om svarsalternativet saknas.
 • Värde på det som stals? 
  Ange försäljningspris inklusive moms, exempelvis 1250kr. Om du inte vet exakt värde, skriv det uppskattade värdet. För produkter som ej är till försäljning ange, kostnaden för att ersätta det stulna. Om flera produkter har stulits, ange det totala beloppet. Specificera sedan respektive produkt under "Beskriv Händelseförloppet".
 • Beskriv händelseförloppet 
  Bocka i de färdiga svarsalternativen, om dessa stämmer överens med händelsen. Försök beskriva hur stölden upptäcktes och vad ni vet om förloppet. Ange gärna var i butiken det skedde och mer detaljerad produktinfo i fältet "Annat". OBS, skriv ej personuppgifter på misstänkt.
 • Finns tillgängligt bevismaterial? 
  Bocka i vilken typ av bevismaterial som finns i de färdiga svarsalternativen. Här kan du till exempel bocka i att övervakningsfilm av händelsen finns och att den är sparad. Ange om det finns mer information som har betydelse i ärendet i fältet ”Annat”. Obs! Skriv ej personuppgifter på misstänkt.
 • Anmälan innehåller all info vi har om brottet 
  Bocka i ”Ja” om du har fyllt i all info du har om brottet. Bocka i ”Nej, kontakta oss gärna för mer info” om du vill att polisen kontaktar dig för att efterfråga mer information om händelsen

Fler frågor under ”Mer information”

Under ”Mer information” finns det fler frågor. Ingen av dessa är obligatoriska, men ju mer du kan fylla i desto bättre. Våra undersökningar visar att en utförlig anmälan leder till åtal dubbelt så ofta som en bristfällig anmälan. Fyll i så mycket information du kan.

Publicerad: 2020.02.17 Senast uppdaterad: 2020.04.08

Skriv en kommentar