Nytt på Varningslistan i maj

Under maj publicerades sju nya företag på Varningslistan: INT-Trademark, Nordic IP Office, Affärsnytt, Företags Expo, Hittabolag.se (kapat namn), Serga Invest & Inkasso Service samt CM Carmanagement AB.

INT-Trademark och Nordic IP Office

INT-Trademark och Nordic IP Office skickar båda ut erbjudanden som ser ut att vara en faktura för Patentregistrering i Europa.

Affärsnytt och Företags Expo

Affärsnytt och Företags Expo bedriver som många andra företag på Varningslistan företagsannonsering. Deras säljare ringer upp företag och hävdar att företaget kostnadsfritt legat med i deras register sedan en tid tillbaka. Från och med nu kommer det dock börja kosta pengar. Om du vill undvika kommande fakturor ombeds du följa en bifogad länk och med hjälp av signatur bekräfta avslutet. Avslutet används därefter som en orderbekräftelse på nytt avtal. AMAS Service AB ligger bakom båda företagen.

Hittabolag.se

Hittabolag.se eller Brickebackenpolizzi AB som företaget bakom utskicken heter skickar ut inkassokrav gällande en nummerupplysningstjänst som aldrig beställts. Domännamnet hittabolag.se har ingenting med bluffakturan att göra.

Serga Invest & Inkasso Service

Serga Invest & Inkasso Service skickar även dem ut falska inkassokrav. Fakturan avser en sökoptimeringstjänst som aldrig beställts. Företaget skriver vidare att de är en del av PS Inkasso & Juridik vilket inte stämmer.

CM Carmanagement AB (kapat namn)

Fakturorna från CM Carmanagement AB (kapat namn) har varit på väldigt höga belopp.Den inledande kontakten sker via mejl där bedragaren hävdar att han företräder CM CARMANAGEMENT AB och i mejlet som oftast skickas till ansvarig på ekonomiavdelningen, hävdar han att det finns en obetald faktura att hantera skyndsamt. I det efterföljande mejlet har bedragaren kapat VD:ns e-postadress med avsikt att förmå mottagaren att tro att fakturan är legitim. I mejlet bekräftar den så kallade VDn att fakturan ska betalas.

Publicerad: 2020.06.16 Senast uppdaterad: 2020.06.16 1

Skriv en kommentar

Kommentarer (1)

Kommentar skapad 2022-07-20 22:10
20 jul 2022 kl 22:10

Hejsan!
Jag fick en faktura från PS Inkasso & Juridik AB där det står att jag har en skuld att betala på 1933 :- SEK och att fordringsägaren är Red Hat Holdings (HE274585), Lordons Waterfront Court, 3rdfloor, flat301 3036 Limassol. Står att skulden avser: Betalsamtal till Red Hat Holdings LTD. Jag har aldrig hört talas om detta företag och har definitivt aldrig haft några affärer med dom och när jag googlade om dom så stod det att dom är scammers. Hur ska jag gå till väga? Ska jag polisanmäla dom eller ska jag bara skita i att kontakta dom angående deras fake faktura och skita i dom? //MVH Micke Sjömark