Nytt på Varningslistan i mars

Under mars publicerades två nya företag på Varningslistan: BITCOIN ERA samt AFFÄRSINFO.

Bitcoin Era

BITCOIN ERA finns med på Varningslistan för att de använder sig av Svensk Handel i sin marknadsföring. På Bitcoin Eras hemsida påstås att Svensk Handel har verifierat och prisbelönat deras tradingapp, vilket är felaktigt.

Varningslistan vänder sig till företag. Om du som privatperson har drabbats kan du vända dig till Konsumentverkets Hallå Konsument på telefon 0771-42 33 00 för råd. Du kan även anmäla direkt på konsumentverket.se. Du kan också besöka Finansinspektionens hemsida. Finansinspektionen har en egen varningslista där varningar utfärdas när företag försöker verka på en marknad utan att ha nödvändiga tillstånd eller utan att vara registrerade hos tillsynsmyndigheten i landet. 

Affärsinfo

AFFÄRSINFO bedriver företagsannonsering. Deras säljare ringer upp företag och hävdar att företaget i fråga kostnadsfritt legat med i deras register sedan en tid tillbaka. Från och med nu kommer det dock börja kosta pengar. Om du vill undvika kommande fakturor ombeds du följa en bifogad länk och med hjälp av signatur bekräfta avslutet. Avslutet används därefter som en orderbekräftelse på nytt avtal. ASMK Marketing, som är företaget bakom Affärsinfo ligger sedan tidigare på Varningslistan under namnet Affärsfakta och Företagsinformationen som publicerades under januari respektive februari.

Publicerad: 2020.04.15 Senast uppdaterad: 2020.04.15

Skriv en kommentar