Flest klagomål på Varningslistan under oktober

De företag som drog på sig flest klagomål under oktober var VRE, Förvaltningsel och Webinfo.nu.

VRE publicerades på Varningslistan under augusti 2019. De skickar ut en blankett gällande uppdatering av företagsinformation i enlighet med GDPR. I det finstilta döljer sig dock en kostnad på 711 euro per år under tre års tid.

Förvaltningsel publicerades på varningslistan under juni 2020. Företaget ringer upp och erbjuder billigare el och samfakturering för att göra det lättare för kunden. Säljaren är väldigt påstridig under själva inspelningen. När fakturan kommer är priset högre än vad man kommit överens om.

Det är svårt att komma fram till kundtjänst för att bestrida och väldigt snabbt kommer hot om att stänga av elen om man inte betalar.

Fler företagare har fått ett sms med en länk där man hänvisat kunden till att gå in och läsa mer om avtalet, när man klickar på länken visar det sig att man skrivit under ett elavtal med Förvaltningsel.

Förvaltningsel har 0 månaders bindningstid men 36 månaders uppsägningstid.

Webinfo.nu publicerades på Varningslistan under september 2019. De skickar ut fakturor avseende sökoptimering på Google trots att tjänsten aldrig beställts.

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här >>

Publicerad: 2020.11.19 Senast uppdaterad: 2020.11.19

Skriv en kommentar