Nytt på Varningslistan under september

Under september har vi publicerat fem nya företag på Varningslistan: Levin Nyman & Partners, Supportbolaget AB, Avtalssupporten YRN 080 AB, Svensk El samt TelekomService.

Levin Nyman & partners skickar ut erbjudanden som kan uppfattas som fakturor, angående varumärkesförnyelse. Blanketten kan lätt uppfattas som att man måste betala för att behålla sitt varumärke. I erbjudandet står det att varumärket är på väg att förfalla och att förnyelsen gäller en tioårsperiod.

Supportbolaget AB, Avtalssupporten YRN 08 0 AB och TelekomService kör alla samma upplägg: Säljarna som ringer upp påstår sig komma från ett supportbolag åt Telia och hävdar att det finns ett inaktivt SIM-kort som de kan hjälpa till att avsluta.

Den uppringde får därefter en länk skickad till sin telefon samtidigt som säljaren fortsätter att prata. Säljaren stressar på samtalet och talar sedan om vilka knappar man ska klicka på för att komma vidare till avslutet – allt för att den drabbade inte ska ha tid att läsa det finstilta.

Den uppringde signerar sedan vad denne tror är ett avslut av ett simkort men efter några dagar dyker det upp en faktura på ett Supportavtal på mellan 599-699 kr/mån.

Värt att tillägga är att det är samma företag (Supportbolaget Sverige AB) som ligger bakom både Telekomervice och Supportbolaget AB.

Svensk EL ringer upp och erbjuder billigare el och samfakturering.

Under samtalet skickas det över en SMS-länk som man ombeds att öppna för att ta del av erbjudandet. Säljaren är väldigt påstridig och stressar mottagaren av sms-länken att klicka sig vidare vilket i slutändan resulterar i att man tackat ja till ett elavtal med Svensk El på 36 månader.

Företaget har samma betalningsmottagare som Förvaltningsel som sedan tidigare finns publicerade på Varningslistan.

Publicerad: 2020.10.12 Senast uppdaterad: 2020.10.12

Skriv en kommentar