Flest klagomål på Varningslistan under sommaren

De företag som drog på sig flest klagomål under juni, juli och augusti var förvaltningsel, VRE och Webinfo.nu.

Förvaltningsel publicerades på varningslistan under juni 2020. Företaget ringer upp och erbjuder billigare el och samfakturering för att göra det lättare för kunden. Säljaren är väldigt påstridig under själva inspelningen. När fakturan kommer är priset högre än vad man var överens om.

Det är svårt att komma fram till kundtjänst för att bestrida och  inom kort kommer även hot om att stänga av elen om man inte betalar.

Fler företagare har fått ett sms med en länk där man hänvisar kunden till att gå in och läsa mer om avtalet, något som leder till att man istället godkänner och ”signerar” ett elavtal med Förvaltningsel.

Förvaltningsel har 0 månaders bindningstid men 36 månaders uppsägningstid.

VRE publicerades på Varningslistan under augusti 2019. De skickar ut en blankett gällande uppdatering av företagsinformation i enlighet med GDPR. I det finstilta döljer sig dock en kostnad på 711 euro per år under tre års tid.

Webinfo.nu publicerades på Varningslistan under september 2019. De skickar ut fakturor avseende sökoptimering på Google trots att tjänsten aldrig beställts.

Publicerad: 2020.09.14 Senast uppdaterad: 2020.09.14

Skriv en kommentar