Nytt på Varningslistan under juni-juli-augusti

Under sommaren har vi publicerat två nya företag på Varningslistan: Förvaltningsel och DRÄGER NEDERLAND B.V (kapat namn).

Förvaltningsel: Vilseledande försäljning av elavtal. Företaget ringer upp och erbjuder billigare el och samfakturering för att göra det lättare för kunden. Säljaren är väldigt påstridig under själva inspelningen. När fakturan kommer är priset högre än vad man var överens om.

Det är svårt att komma fram till kundtjänst för att bestrida och  inom kort kommer även hot om att stänga av elen om man inte betalar.

Fler företagare har fått ett sms med en länk där man hänvisar kunden till att gå in och läsa mer om avtalet, något som leder till att man istället godkänner och ”signerar” ett elavtal med Förvaltningsel.

Förvaltningsel har 0 månaders bindningstid men 36 månaders uppsägningstid.

DRÄGER NEDERLAND B.V: Den inledande kontakten sker via mejl, antingen på engelska eller svenska. Bedragaren hävdar att han företräder Dräger (Nederländerna) och i ett mejl som oftast skickas till ansvarig på ekonomiavdelningen, hävdar han att det finns en obetald faktura att hantera skyndsamt. I en del fall bifogas fakturan direkt, i andra fall bifogas den först när det utsatta företaget återkopplat på det första mejlet.

Det finns även fall där bedragaren kapat VD:ns e-postadress med avsikt att förmå mottagaren att tro att fakturan är legitim.

Publicerad: 2020.09.14 Senast uppdaterad: 2020.09.14

Skriv en kommentar