Tre veckor kvar till Säkerhetsveckan 2021!

Den 3 till 7 maj är det dags för 2021 års upplaga av Säkerhetsveckan – i en digital version. Under veckan läggs extra fokus på frågor som rör säkerhet och trygghet.

En mycket central fråga under Svensk Handels Säkerhetsvecka är behovet av att anmäla de brott som sker inom handeln.

Ta tillfället i akt och kom igång med att anmäla de händelser som ni upptäcker i er verksamhet, inte bara under Säkerhetsveckan, men också under hela året. Ert engagemang är avgörande för att vi ska kunna ge bästa möjliga medlemsnytta och belysa problematiken kring brott mot handeln. Informera dina anställda om den kommande Säkerhetsveckan, se till att appen är nedladdad och att alla känner till att de bidrar till en säkrare och tryggare handel genom att rapportera säkerhetshändelser via Säkerhetscenter.

Svensk Handels app Säkerhetscenter är det absolut enklaste sättet att anmäla brott mot din verksamhet. För de som vill veta mer om Säkerhetscenter och få hjälp med att komma igång med en effektiv rapportering så anordnar vi ett kostnadsfritt webbinarium tisdagen den 4 maj.

Under Säkerhetsveckan anordnar vi även två andra kostnadsfria webbinarier som kan underlätta säkerhetsarbetet inom er verksamhet:

Svensk Handel anordnar även ett antal workshops och möten under veckan. Hör gärna av er om ni har inspel på ämnen att lyfta under veckan  eller om det finns någon fråga ni önskar svar på. Ni kan alltid använda knappen ”Tipsa/Info” i Säkerhetscenter för att skicka en fråga till oss, eller maila oss på sakerhet@svenskhandel.se. Kanske blir just er fråga ”månadens fråga” i nästa Säkerhetsnytt!

Appen Säkerhetscenter är öppen och gratis för alla oavsett organisationstillhörighet och kan användas för att anmäla in händelser både till vår gemensamma databas och till polisen.

Tips!

Om du är medlem i Svensk Handel, glöm inte bort att ange ditt medlemsnummer under ”min profil”. Den absoluta majoriteten av all information som finns i appen har vi valt att ha öppen för alla, men det finns några delar som enbart är för våra medlemmar. Checklistor och informationstexter, möjligheten att skapa egna grupper samt en del varningar som av olika skäl enbart lämpar sig att dela med våra medlemsföretag, är exempel på information som enbart kan ses om du har lagt in ditt medlemsnummer. Se till så att du inte missar viktig information som medlem!

Tillsammans gör vi skillnad!

Genom att anmäla säkerhetshändelser och tipsa varandra kan vi öka säkerhetsmedvetandet och förebygga brott, men också hjälpas åt för att påverka politiker, lagar och regler.

Per Geijer
Publicerad: 2021.04.15 Senast uppdaterad: 2021.04.15