Varningslistans topplista under januari

VRE, Förvaltningsel och Svealands Elbolag är de företag på Svensk Handels Varningslista som drog på sig flest klagomål under januari.  Läs mer om bolagens tillvägagångsätt här.

VRE publicerades på Varningslistan i augusti 2019. De skickar ut en blankett gällande uppdatering av företagsinformation i enlighet med GDPR. I det finstilta döljer sig dock en kostnad på 711 euro per år under tre års tid.

Förvaltningsel publicerades på varningslistan i juni 2020. Företaget ringer upp och erbjuder billigare el och samfakturering för att göra det lättare för kunden. Säljaren är väldigt påstridig under själva inspelningen. När fakturan kommer är priset högre än vad man var överens om.

Det är svårt att komma fram till kundtjänst för att bestrida och väldigt snabbt kommer hot om att stänga av elen om man inte betalar.

Flertalet företagare har fått ett sms med en länk där man hänvisat kunden till att gå in och läsa mer om avtalet. Tyvärr så visar det sig att när man trycker på länken så har man ”skrivit under” ett elavtal med Förvaltningsel.

Förvaltningsel har 0 månaders bindningstid men 36 månaders uppsägningstid.

SVEALANDS ELBOLAG publicerades på varningslistan i november 2020. Säljare från Svealands elbolag utger sig i många fall för att ringa från ens befintliga elleverantör. Man erbjuds billigare el och under samtalet skickas det över en länk som man ombeds att öppna för att ta del av erbjudandet. Säljaren är väldigt påstridig och stressar mottagaren av länken att klicka sig vidare vilket i slutändan resulterar i att man via e-signering tackat ja till ett elavtal med Svealands elbolag.

Det är svårt att komma fram till kundtjänst och vid ett bestridande kommer snabbt en faktura rörande brytavgift på 18 000 kr.

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här >>

Publicerad: 2021.02.18 Senast uppdaterad: 2021.02.18

Skriv en kommentar