Bluffbolagen som drabbar flest företag

De företag som drog på sig flest klagomål under mars var Erik Andersson (enskild firma), Karl Johansson (enskild firma) och Web hosting solution 24.

Erik Andersson (enskild firma) publicerades på Varningslistan i juni 2021.

Säljare från företaget ringer upp och får det att låta som att man är deras nuvarande kund. De hävdar att man har haft ett basutbud på Google och undrar nu om man vill uppgradera sin information eller om man vill ligga kvar med basutbudet. Efter samtalet så skickar de en faktura. Detta trots att man aldrig har varit deras kund och det aldrig funnits något avtal sedan tidigare.

Karl Johansson (enskild firma) publicerades på Varningslistan i oktober 2021. Förutom att de bedriver samma verksamhet som ovan nämna bolag delar de även styrelsemedlemmar. Företagen har även tydliga kopplingar till de sedan tidigare publicerade företagen Adweb och Annonshjälpen.

Web hosting solutions 24: Företaget skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 4875kr senast den 30 september 2021. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här.

Publicerad: 2022.04.20 Senast uppdaterad: 2022.04.20