Tre nya bolag åkte upp på Varningslistan under mars

Under mars publicerades tre nya företag på Varningslistan, Web hosting solutions 24, Scandic Energy och Sagena rekrytering. Här följer mer info om företagen.

Web hosting solutions 24: Företaget skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 4875kr senast den 30 sep 2021. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.

Scandic Energy: Företag som sedan tidigare har pågående ärenden med Förvaltningsel och Axilia Energy blir nu fakturerade från Scandic Energy. Enligt Scandic Energy har de sedan årsskiftet tagit över leverans av el samt fullmakter och avtal från Axilia Energy.

Förutom att Scandic Energy har tydliga kopplingar till både Förvaltningsel och Axilia Energy består klagomålen i att kunder faktureras utan avtal, debiteras felaktiga påminnelseavgifter samt blir hotade med inkasso och Kronofogden om betalning ej erläggs.

Betalningsmottagare är BAHB Properties AB (559073-9339) som numera går under namnet Dolight Energy Services AB.

På fakturan anges Scandic Energy som företagsnamn men organisationsnumret går till AB Scandinavien Energy Hub.

Sagena Rekrytering: Företaget skickar fakturor gällande rekryteringsuppdrag till företag som inte har beställt tjänsten.

Nina Jelver
Publicerad: 2022.04.20 Senast uppdaterad: 2022.04.20